Как да намерим подходяща фирма за демонтаж на климатици?

публикувано на 12.06.2018 14:27

Демонтаж на климатик е една от малобройните дейности, които е почти невъзможно да извършим сами в дома си. Необходими са услугите на професионална фирма, която да свърши работата прецизно и безупречно. Подобни услуги обикновено не са кой знае колко скъпи, така че няма смисъл да търсим по-евтини алтернативни варианти. Все пак, демонтаж на климатик се налага доста рядко – най-вече когато сменяме стария климатик с нов, цялостна смяна на инсталацията за отопление – например от климатична към парна, преместване в нов дом или офис или продажба на климатик втора употреба (може би с най-малка вероятност). 

При всички случаи ще ни трябват добри професионалисти, които да демонтират климатика безопасно, без да навредят на неговото устройство. Най-добре е да използваме услугите на фирмата, от която купуваме нов климатик или от която сме взели стария. По този начин хем цената ще ни бъде по-изгодна, хем ще сме сигурни, че работата ще бъде свършена от добри майстори, тъй като фирмите, които се занимават с продажба на климатици, обикновено разполагат и със специалисти по монтаж, демонтаж и...

Професионалния монтаж като незаменима дейност

публикувано на 13.06.2017 09:20

Безспорно и тази година времето ни изненада. Ако неискате това да се случва и занапред монтирайте новозакупения си климатик още сега. Можете да осъществите монтажа на климатика си сами или с помощта на специалист. 
 
Навярно многократно сте си задавали въпроса има ли действително полза от това монтажа да се извърши от специализирано лице? – сега ще получите отговор на своя въпрос, както и на много други.
 
Професионалният монтаж на климатици обезпечава не само бъдещата дейност на уреда, но и гарантира дългосрочното му ползване. Често важността на тази процедура се подценява от потребителите и именно това води до поредица от проблеми, чиито изход често е неизвестен и още по-често неприятен. Не позволявайте това, да се случи и с вас.
 
От друга страна ако предпочетете да се заемете сами, това би довело до:
 • Неправилен монтаж на отделните компоненти – несъмнено за човек с не много опит, тази задача е не само трудна, но и понякога си е и чисто предизвикателство.
 • Изтичане на хладилен агент (фреон) – това е може би е една от най-неприятните последици, тъй като, ако липсва фреон дори и...

Покупка на климатик - едно разумно решение

публикувано на 23.05.2017 16:08

С наближаването на лятото идва момента, в който да помислим и за себе си. Навярно все още помните изминалото лято и горещините от които не можехме да намерим спасение, дори и у дома. В случай, че искате тази година да е различно, то не губете време, а се сдобийте с мечтания климатик още сега.

Пазарът изобилства от предложения, затова и изборът на перфектно решение няма да е лесен. Ако сте твърдо решени да се сдобиете с климатик, то едно предварително проучване никога не би ви било излишно. По този начин можете не само да си спестите средства, но и да се сдобиете със сравнително по-добър уред от желания, без затова да е нужно да надвишавате първоначалния си бюджет.

За никого не е тайна, че голяма част от търговците умишлено завишават цените, без затова да е налице основателна причина. Тази тенденция се забелязва особено през летните месеци, когато търсенето неимоверно нараства спрямо това през предходните месеци.

Експертите съветват при избора на климатик, в никакъв случай да не се правят компромиси по отношение на качество и мощност. Добре обмислите нуждите на дома си и чак след...

Навременната поддръжка в лицето на профилактиката на климатици

публикувано на 09.05.2017 11:21

Климатика ви не работи добре? Неговата ефективност е силно занижена, което се отразява и на сметките ви за електроенергия? Усещате неприятен мирис и шум? В такъв случай, незабавно осъществете дейностите по профилактика на климатици. Те могат не само да повишат ефективността на вашия уред, но и да удължат неговия живот.

Средният живот на една климатична система е между 10 и 14 години. Правилната поддръжка може не само да удължи този срок, но и това да се случи без да се налага направата на сериозни инвестиции. Ако използвате климатика си както през лятото, така и през зимата, то профилактика се налага през преходните месеци т.е. през пролетта и есента.

Ето и нашите съвети по отношение на редовната поддръжка:
 • Поне веднъж месечно почиствайте прахосъбиращите филтри. Това може да ви осигури не само свеж въздух, но и висок коефициент на полезност. Колкото по-редовно го правите, толкова по-продължително и добре ще функционира вашия уред.
 • Поне веднъж годишно извършвайте професионална профилактика. За успешното реализиране наемете специалист, който не само да измери количеството на...

Защо да изберем климатик за дома си?

публикувано на 21.04.2017 17:27

Пазарът предлага изобилие от възможности, обещаващи ни така желания климатичен комфорт. Като започнем със системи за отопление на пелети, дърва, въглища и газ и преминем към такива като термопомпи, климатици, маслени радиатори и духалки. Навярно знаете за съществуването на повечето от тях, но замисляли ли сте се някога над това, колко от тях са наистина високоефективни. В случай, че все още не сте то сега ще наблегнем именно на това.

Климатичните уреди макар и на ток стават все по-предпочитани сред българските домакинства. Това разбира се не е случайно. Дължи се както на факта, че климатиците стават все по-достъпни, така и на това, че стават все по-икономични. Безспорно климатиците в миналото и сега са две различни категории продукти. Мнозина предпочитат климатиците, тъй като:
 • Не изискват натрупване на запаси от дърва, пелети или въглища
 • Не налагат необходимост от ежедневно изхвърляне на натрупаните угарки
 • Не изискват особени специални грижи, освен ежегодна профилактика на климатика
 • Климатиците са лесни за поддръжка и ремонт
 • Не заемат място, поради специфичния си...

Предимства и недостатъци на климатиците

публикувано на 13.04.2017 12:10

Преди не много години, да притежаваш климатик бе лукс, на който малцина имаха привилегията да се радват. В днешни дни това обаче не е така, тъй като голяма част от домовете, офисите и средствата за обществен транспорт са оборудвани с климатични системи.

Поддържането на прекалено ниски температури и недобрата поддръжка често са причина за поява на здравословни проблеми. И в тази връзка нека разгледаме плюсовете и минусите на климатичните системи.

Ползи от климатиците:
 • Високите температури през лятото имат ясно и отрицателно въздействие върху нашия интелект и физическа активност. Само посредством употребата на климатик този ефект може да бъде неутрализиран.
 • Подобрява нивото на климатичен комфорт по време на работа и през свободното време.
 • Подобрява ефективността на работа.
 • Подпомага физическата и интелектуална активност.
 • По-ниските температури водят до по-малко изпотяване и намаляват риска от дехидратация.
 • Редовното почистване свежда риска от поява на алергени и полени до минимум.
 • Ако инсталацията на климатика е извършена добре, той не само обновява, но и...

Защо да изберем професионален демонтаж?

публикувано на 05.04.2017 17:38

С течение на времето електроуредите започват да губят своята ефективност. Амортизират се, износват се и в един момент престават тотално да работят. Случаят е аналогичен и при климатиците. Когато дойде този момент трябва да сте наясно с това - как да реагирате и към кого да се обърнете за подмяната на стария климатичен уред с нов.

С навлизането на климатиците се появява и услугата широко позната на българския пазар като демонтаж на климатици. Тази услуга обхваща не само пълен анализ на текущото състояние на климатика, но и неговото отстраняване при необходимост.

За извършването на демонтажа можете да позвъните както на фирмата, от която сте закупили уреда, така и на друга специализирана в тази дейност фирма. Не мислете, че можете да се оправите сами, тъй като най-вероятно няма да успеете. Това е така, защото не само, че не разполагате с пълния необходим инструментариум, но и не познавате добре последователността на процедурата.

Какви са основните предимства на професионално реализирания демонтаж на климатици?
 • Първото предимство е това, че той ви спестява време и излишни...

Често срещани проблеми при климатиците

публикувано на 27.03.2017 16:47

С времето климатиците губят своята ефективност и това се дължи не толкова на амортизационното им изхабяване, колкото на недобрата поддръжка. В случай, че искате да използвате своя климатик дългосрочно, то не подценявайте грижите за него. 

Ето няколко причини защо климатика ви не работи, както преди:
 • Филтърът е прекалено замърсен – запушването на филтъра ограничава въздушния поток, което води до намаляване на способността на уреда за ефективно охлаждане на въздуха. В случай, че наскоро не сте почиствали филтъра, то не губете повече време, а го направете още сега. При централните климатици филтрите трябва да се почистват поне веднъж месечно, особено в случаите когато системата работи непрекъснато.
 • Помещенията са твърде осветени – имайте предвид, че наличието на пряка слънчева светлина, затруднява дейността на климатика и намалява неговата ефективност. Алтернативно решение на този проблем е поставянето на завеси или щори през най-топлите дни.
 • Наличие на растения и клони в близост до външното тяло – наличието им води до намаляване на въздушния поток и така пречи на...

Основни предимства на професионалния демонтаж

публикувано на 26.02.2016 13:26

Всеки собственик на климатик трябва да е запознат, както с устройството, така и със спецификата на своя уред. Така дори и да възникне някакъв проблем, Вие ще сте в готовност бързо да отреагирате, както и да отстраните проблема. Често ненавременното откриване на проблема се превръща в предпоставка за демонтаж на климатика. А едва ли желаете да се лишите от климатика си, преди да е дошъл момента за това?

Демонтаж на климатик се реализира и в ситуации като – преместване, подмяна, амортизиране и други.

В случай, че Ви предстои тази дейност, то не се колебайте да влезете в интернет и да си набавите нужната информация. Тук е момента да споменем, че макар онлайн пространството да предлага изобилие от информация, тя често не е достатъчна, за да се справите успешно с поставената си задача. Често действителността и представите ни за нещата се различават.

Навярно поне веднъж сте се питали „Защо да се обърна към техник, за демонтажа на климатика си?“. Нека сега отговорим на този въпрос, представяйки Ви основните предимства на професионалния демонтаж на климатици:

Предимства:
 • Бързо...

Основни проблеми при климатиците

публикувано на 22.02.2016 08:03

Климатиците често не функционират правилно и това е в резултат на неправилната им експлоатация. Когато климатика Ви е в режим на работа, не забравяйте да затворите всички прозорци, както и външните врати.

Предпоставка за възникването на проблеми е и неправилно извършения монтаж, както и неподходящо реализираната профилактика. Не добре извършения монтаж често води до спукани тръби и ниска въздушна струя. Много често, количеството фреон във Вашия климатик не отговаря на зададеното от производителя. Зареждането с точно определено количество фреон е от ключова важност за запазване на дългосрочната ефективност на климатика. Неквалифицираните сервизни техници често не съумяват да преценят необходимото количество хладилен агент и това води не само до възникване на нови проблеми, но и до влошаване на съществуващите.

Макар производителите да се стремят да произвеждат висококачествени уреди, то не съществува такъв, който да не може да бъде повреден. Ето и някои от основните проблеми възникващи при климатиците:
 • Изтичане на охладител - ако не замервате редовно количеството...