Защо монтаж на климатик трябва да се прави само от професионалисти?

публикувано на 05.09.2018 11:20

Климатикът е може би един от най-сложните за поставяне електроуреди в дома и е далеч по-трудно да бъде монтиран от всичко останало, което си купуваме. Покупката на нов климатик не е като да си вземеш нов телевизор или компютър. Монтажът на климатик може спокойно да се конкурира с монтирането на пералня или миялна машина, в някои случаи дори е по-трудно. Необходимо е да се извърши само от човек, който разполага с достатъчно познания и умения в тази сфера, за да няма никакви проблеми и бъдещи усложнения.

Дори и да си мислите, че притежавате някакъв базисен опит в монтаж на климатици, не е препоръчително да се опитвате да правите нещо подобно сами, ако не сте истински специалисти. По този начин поемате твърде голям неоправдан риск и е възможно да сторите доста бели в жилището си. Най-малката опасност е да не монтирате правилно климатика и, съответно, да го развалите още в самото начало. Това ще доведе до спешен ремонт, който ще ви коства доста пари и всичките ви усилия ще са били напразни. Със собствени опити за монтаж е възможно да увредите и самата стена. Голяма е вероятността, също...

Покупка на климатик в София

публикувано на 17.08.2018 16:06

Едва ли може да се спори много по темата – климатикът е най-подходящото средство за отопление и охлаждане в София. По този начин се постига идеалната температура в помещението възможно най-ефикасно и, разбира се, с възможно най-ниски разходи. Климатикът отдавна не е лукс, а необходимост и във всеки дом рано или късно настъпва момент, в който се налага тази покупка да бъде направена.

На пръв поглед за повечето хора може би изглежда изключително елементарно – просто отиваш в магазина, избираш си модел и си го купуваш. Покупката на климатик, обаче, далеч не е толкова проста, колкото да си вземем нов телевизор или микровълнова печка. Когато си търсим климатик за дома в София е необходимо добре да се постараем, за да сме сигурни, че получаваме срещу парите си това, от което се нуждаем. Много хора смятат, че да се уцели хубав климатик е на късмет, но това далеч не е вярно.

От изключително значение е най-напред да направим свое собствено предварително проучване. Можем да използваме интернет, за да потърсим информация за популярните на пазара модели климатици и техните способности. Трябва...

Как да намерим подходяща фирма за демонтаж на климатици?

публикувано на 12.06.2018 14:27

Демонтаж на климатик е една от малобройните дейности, които е почти невъзможно да извършим сами в дома си. Необходими са услугите на професионална фирма, която да свърши работата прецизно и безупречно. Подобни услуги обикновено не са кой знае колко скъпи, така че няма смисъл да търсим по-евтини алтернативни варианти. Все пак, демонтаж на климатик се налага доста рядко – най-вече когато сменяме стария климатик с нов, цялостна смяна на инсталацията за отопление – например от климатична към парна, преместване в нов дом или офис или продажба на климатик втора употреба (може би с най-малка вероятност). 

При всички случаи ще ни трябват добри професионалисти, които да демонтират климатика безопасно, без да навредят на неговото устройство. Най-добре е да използваме услугите на фирмата, от която купуваме нов климатик или от която сме взели стария. По този начин хем цената ще ни бъде по-изгодна, хем ще сме сигурни, че работата ще бъде свършена от добри майстори, тъй като фирмите, които се занимават с продажба на климатици, обикновено разполагат и със специалисти по монтаж, демонтаж и...

Професионалния монтаж като незаменима дейност

публикувано на 13.06.2017 09:20

Безспорно и тази година времето ни изненада. Ако неискате това да се случва и занапред монтирайте новозакупения си климатик още сега. Можете да осъществите монтажа на климатика си сами или с помощта на специалист. 
 
Навярно многократно сте си задавали въпроса има ли действително полза от това монтажа да се извърши от специализирано лице? – сега ще получите отговор на своя въпрос, както и на много други.
 
Професионалният монтаж на климатици обезпечава не само бъдещата дейност на уреда, но и гарантира дългосрочното му ползване. Често важността на тази процедура се подценява от потребителите и именно това води до поредица от проблеми, чиито изход често е неизвестен и още по-често неприятен. Не позволявайте това, да се случи и с вас.
 
От друга страна ако предпочетете да се заемете сами, това би довело до:
 • Неправилен монтаж на отделните компоненти – несъмнено за човек с не много опит, тази задача е не само трудна, но и понякога си е и чисто предизвикателство.
 • Изтичане на хладилен агент (фреон) – това е може би е една от най-неприятните последици, тъй като, ако липсва фреон дори и...

Покупка на климатик - едно разумно решение

публикувано на 23.05.2017 16:08

С наближаването на лятото идва момента, в който да помислим и за себе си. Навярно все още помните изминалото лято и горещините от които не можехме да намерим спасение, дори и у дома. В случай, че искате тази година да е различно, то не губете време, а се сдобийте с мечтания климатик още сега.

Пазарът изобилства от предложения, затова и изборът на перфектно решение няма да е лесен. Ако сте твърдо решени да се сдобиете с климатик, то едно предварително проучване никога не би ви било излишно. По този начин можете не само да си спестите средства, но и да се сдобиете със сравнително по-добър уред от желания, без затова да е нужно да надвишавате първоначалния си бюджет.

За никого не е тайна, че голяма част от търговците умишлено завишават цените, без затова да е налице основателна причина. Тази тенденция се забелязва особено през летните месеци, когато търсенето неимоверно нараства спрямо това през предходните месеци.

Експертите съветват при избора на климатик, в никакъв случай да не се правят компромиси по отношение на качество и мощност. Добре обмислите нуждите на дома си и чак след...

Навременната поддръжка в лицето на профилактиката на климатици

публикувано на 09.05.2017 11:21

Климатика ви не работи добре? Неговата ефективност е силно занижена, което се отразява и на сметките ви за електроенергия? Усещате неприятен мирис и шум? В такъв случай, незабавно осъществете дейностите по профилактика на климатици. Те могат не само да повишат ефективността на вашия уред, но и да удължат неговия живот.

Средният живот на една климатична система е между 10 и 14 години. Правилната поддръжка може не само да удължи този срок, но и това да се случи без да се налага направата на сериозни инвестиции. Ако използвате климатика си както през лятото, така и през зимата, то профилактика се налага през преходните месеци т.е. през пролетта и есента.

Ето и нашите съвети по отношение на редовната поддръжка:
 • Поне веднъж месечно почиствайте прахосъбиращите филтри. Това може да ви осигури не само свеж въздух, но и висок коефициент на полезност. Колкото по-редовно го правите, толкова по-продължително и добре ще функционира вашия уред.
 • Поне веднъж годишно извършвайте професионална профилактика. За успешното реализиране наемете специалист, който не само да измери количеството на...

Защо да изберем климатик за дома си?

публикувано на 21.04.2017 17:27

Пазарът предлага изобилие от възможности, обещаващи ни така желания климатичен комфорт. Като започнем със системи за отопление на пелети, дърва, въглища и газ и преминем към такива като термопомпи, климатици, маслени радиатори и духалки. Навярно знаете за съществуването на повечето от тях, но замисляли ли сте се някога над това, колко от тях са наистина високоефективни. В случай, че все още не сте то сега ще наблегнем именно на това.

Климатичните уреди макар и на ток стават все по-предпочитани сред българските домакинства. Това разбира се не е случайно. Дължи се както на факта, че климатиците стават все по-достъпни, така и на това, че стават все по-икономични. Безспорно климатиците в миналото и сега са две различни категории продукти. Мнозина предпочитат климатиците, тъй като:
 • Не изискват натрупване на запаси от дърва, пелети или въглища
 • Не налагат необходимост от ежедневно изхвърляне на натрупаните угарки
 • Не изискват особени специални грижи, освен ежегодна профилактика на климатика
 • Климатиците са лесни за поддръжка и ремонт
 • Не заемат място, поради специфичния си...

Предимства и недостатъци на климатиците

публикувано на 13.04.2017 12:10

Преди не много години, да притежаваш климатик бе лукс, на който малцина имаха привилегията да се радват. В днешни дни това обаче не е така, тъй като голяма част от домовете, офисите и средствата за обществен транспорт са оборудвани с климатични системи.

Поддържането на прекалено ниски температури и недобрата поддръжка често са причина за поява на здравословни проблеми. И в тази връзка нека разгледаме плюсовете и минусите на климатичните системи.

Ползи от климатиците:
 • Високите температури през лятото имат ясно и отрицателно въздействие върху нашия интелект и физическа активност. Само посредством употребата на климатик този ефект може да бъде неутрализиран.
 • Подобрява нивото на климатичен комфорт по време на работа и през свободното време.
 • Подобрява ефективността на работа.
 • Подпомага физическата и интелектуална активност.
 • По-ниските температури водят до по-малко изпотяване и намаляват риска от дехидратация.
 • Редовното почистване свежда риска от поява на алергени и полени до минимум.
 • Ако инсталацията на климатика е извършена добре, той не само обновява, но и...

Защо да изберем професионален демонтаж?

публикувано на 05.04.2017 17:38

С течение на времето електроуредите започват да губят своята ефективност. Амортизират се, износват се и в един момент престават тотално да работят. Случаят е аналогичен и при климатиците. Когато дойде този момент трябва да сте наясно с това - как да реагирате и към кого да се обърнете за подмяната на стария климатичен уред с нов.

С навлизането на климатиците се появява и услугата широко позната на българския пазар като демонтаж на климатици. Тази услуга обхваща не само пълен анализ на текущото състояние на климатика, но и неговото отстраняване при необходимост.

За извършването на демонтажа можете да позвъните както на фирмата, от която сте закупили уреда, така и на друга специализирана в тази дейност фирма. Не мислете, че можете да се оправите сами, тъй като най-вероятно няма да успеете. Това е така, защото не само, че не разполагате с пълния необходим инструментариум, но и не познавате добре последователността на процедурата.

Какви са основните предимства на професионално реализирания демонтаж на климатици?
 • Първото предимство е това, че той ви спестява време и излишни...

Често срещани проблеми при климатиците

публикувано на 27.03.2017 16:47

С времето климатиците губят своята ефективност и това се дължи не толкова на амортизационното им изхабяване, колкото на недобрата поддръжка. В случай, че искате да използвате своя климатик дългосрочно, то не подценявайте грижите за него. 

Ето няколко причини защо климатика ви не работи, както преди:
 • Филтърът е прекалено замърсен – запушването на филтъра ограничава въздушния поток, което води до намаляване на способността на уреда за ефективно охлаждане на въздуха. В случай, че наскоро не сте почиствали филтъра, то не губете повече време, а го направете още сега. При централните климатици филтрите трябва да се почистват поне веднъж месечно, особено в случаите когато системата работи непрекъснато.
 • Помещенията са твърде осветени – имайте предвид, че наличието на пряка слънчева светлина, затруднява дейността на климатика и намалява неговата ефективност. Алтернативно решение на този проблем е поставянето на завеси или щори през най-топлите дни.
 • Наличие на растения и клони в близост до външното тяло – наличието им води до намаляване на въздушния поток и така пречи на...