Навременната поддръжка в лицето на профилактиката на климатици

Климатика ви не работи добре? Неговата ефективност е силно занижена, което се отразява и на сметките ви за електроенергия? Усещате неприятен мирис и шум? В такъв случай, незабавно осъществете дейностите по профилактика на климатици. Те могат не само да повишат ефективността на вашия уред, но и да удължат неговия живот.

Средният живот на една климатична система е между 10 и 14 години. Правилната поддръжка може не само да удължи този срок, но и това да се случи без да се налага направата на сериозни инвестиции. Ако използвате климатика си както през лятото, така и през зимата, то профилактика се налага през преходните месеци т.е. през пролетта и есента.

Ето и нашите съвети по отношение на редовната поддръжка:
  • Поне веднъж месечно почиствайте прахосъбиращите филтри. Това може да ви осигури не само свеж въздух, но и висок коефициент на полезност. Колкото по-редовно го правите, толкова по-продължително и добре ще функционира вашия уред.
  • Поне веднъж годишно извършвайте професионална профилактика. За успешното реализиране наемете специалист, който не само да измери количеството на хладилния агент, а да почисти и освежи уреда, както и да анализира текущото му състояние.
  • Не забравяйте че понятията бързо, евтино и качествено, не са съвместими. В най-добрия случай можете да получите 2 от тях. Професионалистите ще се справят бързо и качествено, но дали ще е евтино зависи до голяма степен от проблемите които могат да възникнат. Стойността на тази процедура обикновено варира между 35 и 100 лв. Различията в цената могат да се дължат както на комплекса от дейности, така и на отстъпката, която някои фирми предоставят при извършване на профилактика на повече от един уред.

Един полезен съвет - никога не се захващайте сами с профилактиката на своя климатик. Не бива да го правите, защото освен да си навлечете проблеми и главоболие, можете да причините на уреда си и трайни повреди, чието отстраняване да се окаже доста скъпо и понякога дори невъзможно.
 
Доверете се на опита, избирайки специалист по профилактика на климатици.

Подобни публикации

3 предимства на професионалната профилактика на климатици Притежавате климатик? Желаете да го ползвате дълго и ползотворно? В такъв случай не бива да пропускате дейностите по профилактиката му.
Защо да плащаме за профилактика на климатици Българската народопсихология и ограничените ресурси на родните домакинства са направили потребителите на стоки и услуги в България изключително скептични при покупката на услуги.
Профилактиката в две стъпки Много често потребителите забравят грижите по своята климатична система и не осъществят редовно т.нар. дейности по профилактика на климатик.

Търсене