На какво трябва да обърнете внимание при демонтаж на климатик?

Демонтажът и монтажът е професионална техническа работа за климатици. Привидно лесният демонтаж и монтаж на климатици дава различни резултати в ръцете на различни служители по преместване на климатици. Когато ви се налага демонтаж и монтаж на климатик, опитайте се да изберете обикновена фирма за демонтаж и монтаж на климатика, в противен случай не само ще похарчите повече пари, но и ще нанесете щети на климатика.

1. Когато демонтирате и монтирате климатици, трябва да изберете проветриво работно място и да обърнете внимание на предотвратяването на пожар

Тъй като в климатика има хладилен агент, той може да изтече по време на процеса на поддръжка. Отвореният пламък на изтичащия хладилен агент от климатика ще генерира вредни газове. Ето защо, когато демонтирате и монтирате климатици, трябва да изберете проветриво работно място и да обърнете внимание на противопожарната безопасност.

2. Вътре в климатика има хладилен агент и други течности. Климатикът трябва да се държи изправен, когато се движи. Ако климатикът се движи под ъгъл, течността в оборудването може да бъде открита и да намокри пода и мебелите.

3. Когато разглобявате и сглобявате части от климатика, не използвайте мокри предмети, за да доближавате климатика.
Разглобяването на климатика с мокри ръце може да причини задържане на влага върху компонентите, причинявайки токов удар. Също така трябва да внимавате да не използвате воден спрей за почистване на климатика. Когато ремонтирате оборудването на влажни места, не забравяйте да го заземите, за да избегнете токов удар.

4. Когато разглобявате или сглобявате климатика, уверете се, че климатикът е охладен
Преди да разглобите или сглобите, не забравяйте да проверите дали частта от хладилния цикъл е достатъчно охладена. Работата с оборудване с неохладени части от хладилния цикъл може да причини изгаряния.

5. Преди да разглобите климатика, обърнете внимание, за да определите метода на свързване и фиксиране.

Преди да разглобите всеки компонент на климатика, първо трябва да определите начина на свързване и фиксиране на сервизните части. Обичайният метод на свързване е климатикът да се фиксира чрез винтове или заваряване. Много климатици се закрепват с катарами над фиксиращите винтове от естетически съображения. Фигура 4-48 показва компонентите на климатика, които са фиксирани от няколко двойки и заварени заедно. Преди да отстраните основната платка, проверете, че  винтчетата са премахнати и внимателно отворете скобите, за да избегнете повреда на климатика с прекомерна сила.

Когато разглобявате компоненти, свързани с винтове, трябва да изберете отвертка с подходящ размер на острието, за да развиете фиксиращите винтове. Когато разглобявате компоненти, фиксирани с катарами, първо ги тествайте внимателно.

6. Когато разглобявате тръбите на климатика, запомнете местата на свързване на тръбите.
В климатика има много тръби. Когато разглобявате, трябва да запомните местата на свързване на тръбите, за да избегнете неправилно свързване по време на монтажа. При действителна поддръжка, когато части трябва да бъдат заменени, свързващите тръбопроводи могат да бъдат записани и избрани според нуждите от поддръжка.

7. Бъдете внимателни, когато разглобявате платката на климатика
Платката за захранване и платката за интелигентно управление на вътрешното тяло на климатика са монтирани много компактно, така че бъдете внимателни, когато ги разглобявате.

Подобни публикации

Как да намерим подходяща фирма за демонтаж на климатици? Демонтаж на климатик е една от малобройните дейности, които е почти невъзможно да извършим сами в дома си.
Демонтаж на климатик Panasonic - част II Дойде време да Ви представим и втората част на статията за “Демонтаж на климатик Panasonic”.
Защо да потърся специалист при демонтаж на климатик? Закупили сте си нов климатик? Няма къде да го сложите, тъй като на мястото му все още се разполага старата Ви климатична система, то тогава не губете време, а потърсете фирмa, която се занимава с демонтаж на климатици.

Търсене