Често срещани проблеми при климатиците

С времето климатиците губят своята ефективност и това се дължи не толкова на амортизационното им изхабяване, колкото на недобрата поддръжка. В случай, че искате да използвате своя климатик дългосрочно, то не подценявайте грижите за него. 

Ето няколко причини защо климатика ви не работи, както преди:
  • Филтърът е прекалено замърсен – запушването на филтъра ограничава въздушния поток, което води до намаляване на способността на уреда за ефективно охлаждане на въздуха. В случай, че наскоро не сте почиствали филтъра, то не губете повече време, а го направете още сега. При централните климатици филтрите трябва да се почистват поне веднъж месечно, особено в случаите когато системата работи непрекъснато.
  • Помещенията са твърде осветени – имайте предвид, че наличието на пряка слънчева светлина, затруднява дейността на климатика и намалява неговата ефективност. Алтернативно решение на този проблем е поставянето на завеси или щори през най-топлите дни.
  • Наличие на растения и клони в близост до външното тяло – наличието им води до намаляване на въздушния поток и така пречи на правилното фукциониране на уреда. Трябва да има поне 5 фута (152 см.) разстояние между горната част на устройството и всички дървета около него.
  • Липса на профилактика – ако искате климатика ви да работи безотказно, то не подценявайте важността на профилактиката. Добре е с нея да се заеме опитен техник, който да провери не само цялостното състояние на климатика, но и на хладилния агент, и при необходимост да го допълни.
  • Неправилно извършен монтаж – навярно ви е известно, че първоначалния монтаж винаги предопределя бъдещото функциониране на уреда. За да си спестите бъдещи проблеми наемете специалист, който да се заеме с него. Не е добра идея да се опитвате сами, тъй като резултата не винаги е очаквания.

При наличие на проблеми не се колебайте да се свържете с наш сътрудник. Екипът ни е на ваше разположение винаги и когато имате нужда от него.

Подобни публикации

Как да изберем най-подходящия климатик за дома си? Коледните празници наближават, а това от своя страна предвещава застудяване.
Предимства на инверторния климатик Икономия на електроенергия до 35% поради факта, че нямат постоянен пусков ток на компресора (работи непрекъснато, но в същото време консумира много малко електроенергия).
Най-подходящия климатик за Вас Безспорно избора на климатик е трудно решение, с оглед на това, че пазара предлага множество климатични решения.

Търсене