Често срещани проблеми при климатиците

С времето климатиците губят своята ефективност и това се дължи не толкова на амортизационното им изхабяване, колкото на недобрата поддръжка. В случай, че искате да използвате своя климатик дългосрочно, то не подценявайте грижите за него. 

Ето няколко причини защо климатика ви не работи, както преди:
  • Филтърът е прекалено замърсен – запушването на филтъра ограничава въздушния поток, което води до намаляване на способността на уреда за ефективно охлаждане на въздуха. В случай, че наскоро не сте почиствали филтъра, то не губете повече време, а го направете още сега. При централните климатици филтрите трябва да се почистват поне веднъж месечно, особено в случаите когато системата работи непрекъснато.
  • Помещенията са твърде осветени – имайте предвид, че наличието на пряка слънчева светлина, затруднява дейността на климатика и намалява неговата ефективност. Алтернативно решение на този проблем е поставянето на завеси или щори през най-топлите дни.
  • Наличие на растения и клони в близост до външното тяло – наличието им води до намаляване на въздушния поток и така пречи на правилното фукциониране на уреда. Трябва да има поне 5 фута (152 см.) разстояние между горната част на устройството и всички дървета около него.
  • Липса на профилактика – ако искате климатика ви да работи безотказно, то не подценявайте важността на профилактиката. Добре е с нея да се заеме опитен техник, който да провери не само цялостното състояние на климатика, но и на хладилния агент, и при необходимост да го допълни.
  • Неправилно извършен монтаж – навярно ви е известно, че първоначалния монтаж винаги предопределя бъдещото функциониране на уреда. За да си спестите бъдещи проблеми наемете специалист, който да се заеме с него. Не е добра идея да се опитвате сами, тъй като резултата не винаги е очаквания.

При наличие на проблеми не се колебайте да се свържете с наш сътрудник. Екипът ни е на ваше разположение винаги и когато имате нужда от него.

Подобни публикации

Предимства и недостатъци на климатиците Преди не много години, да притежаваш климатик бе лукс, на който малцина имаха привилегията да се радват.
Какви климатици да изберем за дома си? Много често купувайки си климатик домакинствата са поставени пред дилемата какъв да бъде той дали инверторен или конвенционален.
Подмяна на стария климатик с нов Лятото вече е в разгара си и именно сега е моментът да погледнете сериозно на подмяната на Вашия климатик.

Търсене