Монтаж на климатици

М-Клима работи със собствени екипи от специалисти, които имат висока квалификация и са обучени за качествен монтаж на вашия нов климатик.
 

Стандартния монтаж на климатик (едно посещение) включва:

 • Монтаж на вътрешно и външно тяло като се осигури достъп от балкон, прозорец или със стандартна стълба
 • Пробиване на един отвор (до 30см)
 • Монтаж и нивелация на стойките на вътрешно и външно тяло
 • Полагане на тръбен път между вътрешно и външно тяло до 3 метра (линеен метър)
 • Превързване на тръбите, кабелите, изолациите и дренажа в бяла бандажна лента (слънцезащитна) направена под формата на пакет
 • Вакуумиране на тръбния път
 • Запълване на вътрешния отвор (силикон) около тръбния път
 • Пускане на климатика
 • Обучение на клиентите за работа и поддръжка на климатика
 • Попълване на гаранционна карта и други документи

Всички цени са без ДДС!
 

Цени за монтаж на климатична техника

 

9000 ВТU

 

299 лв.

 

12000 ВТU

 

299 лв.

 

18000 ВТU

 

320 лв.

 

24000 ВТU

 

350 лв.

 

30000 ВТU

 

420 лв.

 

36000 ВТU

 

450 лв.

 

Канални-колонни и касетъчни климатици

 

540 лв

 

Допълнително заплащащи се услуги при монтаж на климатик.

 

1.

 

Вкопаване на тръбен път

 

40лв. линеен метър

 

2.

 

Разпробиване на допълнителен отвор

 

20лв.

 

3.

 

Монтиране на кабел канали за скриване на тръбен път

 

19лв. линеен метър.

 

4.

 

Удължаване с ел.захранващ кабел

 

5.00лв. линеен метър

 

5.

 

Удължаване на тръбен път

 

45лв. линеен метър

 

6.

 

Монтаж на два етапа се заплаща допълнително

 

50лв.

 

7.

 

Монтаж на кондензна вана

 

105лв.

 

8.

 

Монтаж на нагревател за кондензна вана

 

60лв.

 

9.

 

Изработка на дренажна система

 

цена след оглед

 

10.

 

Зареждане с фреон

 

20 лв. / 100 гр.

  11.   Пренасяне на климатик   10 лв. / етаж
  12.   Монтаж на външното тяло с помощта на висока стълба   100 лв. / брой
  13.   Монтаж на външното тяло с помощта на въжета   150 лв. / брой
  14.   Демонтаж на стандартен стъклопакет 1200/600   40 лв. / брой
  15.   Пренасяне на климатик над 1-вият етаж без асансьор   10 лв. / етаж
  16.   Пренасяне на инструмент над 1-вият етаж без асансьор   5 лв. / етаж
  17.   Усложнен монтаж: Когато външното тяло не е под отваряем
прозорец, когато монтажът е странично на прозорец, или други
обстоятелства, които затрудняват безпроблемния монтаж и
създават непредвиден риск.
  50 лв. / брой
  18.   Преместване на външно или вътрешно тяло на вече монтиран
климатик
  150 лв. / брой
  19   Монтаж на тампони(закупени от клиента)   40/20лв.

Цената на климатика включва до 3 метра тръбен път между вътрешно и външно тяло.

Приемаме поръчки за монтаж на климатици от 9.30 до 19.00 ч. в делнични дни (понеделник – петък) и от 10.30 до 16.00 ч. в събота на тел: 0877 44 77 47
 • Средно, един стандартен монтаж на климатик отнема 2 часа. От тях шумната дейност трае не повече от 1 час
 • Помещението, в което е монтиран климатика трябва по-често да се проветрява
 • Климатика трябва да се изключва първо от дистанционното управление, а не от ел. захранването, защото може да изгори електрониката на вътрешното или външното тяло в този случай гаранцията не важи
 • При незададена подходяща температура (много ниска или много висока) може да има риск за здравето ви. Климатика консумира по-голямо количество енергия
 • Когато почиствате климатика, задължително трябва да бъде изключен от мрежата. Климатика се почиства със суха кърпа, а не с почистващи препарати
 • Климатика се изключва първо от дистанционното управление, а след това от щепсела. Когато климатикът не е изключен от мрежата консумира 5W енергия

При монтаж на климатици трябва да се спазват определени условия. Монтажът се извършва от техници запознати с изискванията и опасностите, които могат да възникнат при монтажът на климатика. Неправилният монтаж на климатици може да доведе до: наранявания, ел. удар, падане на вътрешно или външно тяло на климатика, поява на теч и др. Телата на климатика се монтират на места, които позволяват и могат да издържат масата на им.

При свързване на кабелите между двете климатични тела, трябва да се спазват определени правила съобразно определения модел климатик. Ел. кабели трябва да бъдат добре изолирани и закрепени към клемореда на климатика. Захранването на климатика трябва да бъде на самостоятелна верига със собствен предпазител.


 

Описание на монтаж на климатици и климатични системи

Монтирането на климатици и климатични системи от нашата компания е с гарантирано качество и бързина на изпълнението при възможният ценови минимум. Специалистите ни действат изключително съгласно нуждите на потребителя, като подхождат професионално към изпълнението на поставените задачи.

За правилното изпълняване на монтажа на климатици, ремонтът или обслужването на оборудването и техническата част разполагаме с екип от грамотни и квалифицирани специалисти, имащи зад гърба си дълъг опит, затвърден с теория и много практически знания.

Използването на непрофесионален майстор за монтажа на климатик е нерентабилно и в повечето случаи опасно. За да се избегнат последствията от некомпетентна намеса е наложително да се отиде при специалист, който е наясно със спецификата на устройствата. Професионалният монтаж на климатици, климатични системи и вентилационна техника има ред преимущества и много съвсем конкретни плюсове:
 • Качество. Ние щателно следим за полноценностният процес на монтаж на климатика и се отнасяме винаги отговорно към изпълнението на своята работа
 • Бързина. Към основните достойнства на нашата компания се отнася бързината при монтажа на климатици и другите устройства за климитизацията на помещения
 • Гаранция. Ние даваме гаранция за свършената работа и потвърждаваме своята компетентност с действителни разрешения и сертификати
 • Грамотното монтиране на климатици е залог за наслада на чист въздух

Климатизиранeто и проветряването на едно помещение, несъмненно може да се осъществи чрез разнообразни способи. Но, дори това помещение да е много чисто, незадимено и незамърсено, в състава на въздуха винаги има всевозможни примеси, вредни газове и техните компоненти. С развитието на технологичните процеси и внедрените иновации в производството, като най-оптимален вариант за почистване на въздуха в затворени помещения се наложи ползването на климатик със стенен монтаж.

Разбира се целта е освен осигуряването на комфортните температура и влажност, климатичното устройство значително да намали негативният ефект от наличието на всевъзможните примеси (вследствие от градската среда и т.н.) във въздуха, който дишаме и да подобри по този начин условията за здравето на хората.

Преди покупката на климатичното оборудване е необходимо да отчетем параметрите и обема на помещението, за което планираме да извършим монтаж на климатик. Важните моменти са - наличието и размера на прозорците и вратите, тяхното местоположение от гледна точка на навлизащата отвън слънчева светлина. Като цяло тези параметри се явяват определящ фактор в правилният избор и на сплит система.

Както за монтаж на климатици, така и за консултация относно вида и характеристиките на помещението и респективно подбора на климатичната техника за него, по наше мнение е нужен специалист, който е компетентен по темата и е способен бързо да се ориентира в конкретната специфика. М-Клима има на щат квалифицирани и отлично подготвени за монтаж на климатици, специалисти - работещи качествено и от дълго време в бранша, което ни позволява да предложим експресното изпълнение на:
 • Изготвяне на проект за предстоящият монтаж на климатична техника
 • Монтиране на климатици различни модели
 • Въвеждане в експлоатация на всички видове климатични системи

Ценовата политика на фирмата ни е гъвкава, като в зависимост от обема на поръчката за инсталиране и монтаж на климатици и климатична техника сме склонни да коментираме стойността на конкретнта услуга.

Ако все още не сте се спрели на подходящ за инсталиране климатик или сплит система, или сте се спрели, но избраният модел се е оказал твърде скъп за вас, ние ви уверяваме, че можем да помогнем да решите проблемите си, като Ви предложим разумна алтернатива в момента, в който се обърнете към нас!

За всички дейности, за които искате да ползвате услугите ни може да разчитате на коректен договор, към който ще се придържаме стриктно. При желание от Ваша страна за дългосрочно сътрудничество - ползвайки абонаментните ни услуги, които предлагаме - ще получите значителна отстъпка в зависимост от срока на договора за подръжка.

Наш ангажимент е при подадена заявка за монтаж на климатично устройство да организираме работата си в максимално кратък срок, при който съвсем скоро да може да се насладите на чист въздух по време на работа или у дома.
 

Монтаж на климатик – срок и правила

За да бъде извършена коректно и в срок, заявената към нас услуга за монтаж на климатици, клиента поръчал монтажа е длъжен да подсигури следните условия:
 • В помещението където ще се монтира климатика е нужно да се махнат намиращите се вещи и мебели, които могат да пречат или да бъдат покрити с цел избягване на евентуални щети от падащи отломки при пробиването на стената
 • Да се освободи път към прозореца или балкона (терасата), за монтирането на външното тяло на климатика
 • Да се предостави (при възможност) достъп до схемите на електрическата инсталация и при наличието им - схеми за позицията на кабели за други технически комуникации в стената, на която ще се монтира климатикът.
 • Ако клиентът не се съобрази с тези условия и препоръки, разбира се, монтажните работи ще бъдат извършени, но срокът за извършването на монтаж на климатици може да се удължи значително.
 

Как ще протече услугата ни при заявка за монтаж на климатични устройства

Стандартната инсталация е предварителна оценка по монтажа и оборудването на климатика (сплит системата), стойността на която в зависимост от точките на договора включва следните етапи:
 • Доставка на необходимите помощни средства за изпълнението на монтажните работи
 • Екипът ще бъде технически оборудван с нужното, за да извърши заявката за монтаж на климатици
 • Полагане на между-блокови комуникации (около 5 метра кабел, 2 медни тръби, дренажен шланг + топлоизолационен материал)
 • Монтиране на външния блок на климатика на балкона или под прозореца на помещението
 • Проверка на работата на климатика и включването му в електромрежата

Тук е мястото да Ви посътваме относно нуждата от редовно обслужване на климатичната Ви техника. Климатиците се отнасят към устройствата, които с процеса на работата си безспорно влиаят на самочувствието на всеки.

Ако при охлаждането или затоплянето на въздуха в помещението, започне да се появява шум, неприятна миризма и капеща вода, то използването на климатици очевидно става неприятно. При положение, че човек е наясно с възможността за възникване на подобни неприятности, съвсем естествено е да се погрижи за необходимото обслужване на климатика.

Нормална поДдръжка е да предвидите почистване и обслужване на основните възли - грубо два пъти в годината. Принципно плановото обслужване на климатика се прави пролет и есен.
 • Преди началото на лятото трябва да се провери готовността на системата за активно ползване
 • Есента климатичното устройство следва да се подготви за зимата, когато ще работи предимно в отоплителен режим

Много потребители се отнасят небрежно към тази необходима профилактика на климатиците си и не оценяват важността й.

В резултат на подобно нехайно отношение небрежните собственици започват да търсят помощ едва, когато възникват проблеми с функционалността на уреда.
Като правило, това се случва точно в най-горещите дни, когато от жегата почти се е разтопил асфалта по улиците и така проблемът с дефектирането на климатичната техника става още по-неприятен, като обикновено и за капак на всичко, точно тогава всички майстори се оказват заети, налага се дълго да бъдат чакани, а вариантът човек сам да си ремонтира климатика просто не е възможен, поради липсата, в повечето случаи на технически познания.

М-Клима, може да ви предложи регламентирано (при желание абонаментно) обслужване на вашия климатик, което включва преглеждане на оборудването, проверка и регулировка на работата на всички системи и възли, почистване на филтрите, изпарителя, корпуса и дренажната система, и също контрол на работата на електрическите части. При необходимост или, като част от стандартната профилактика на климатици специалистите ни ще извършат:
 • Проверка на налягането в системата
 • Допълване с хладогент
 • Почистване на възлите и климатизиращите блокове, както и тяхната замяна при необходимост
 • Премахване на възникнали утечки
 

Правилен монтаж

Правилния монтаж на климатици е от изключително значение за надеждното функциониране на тези системи. Не бива да се правят компромиси, които могат да се окажат пагубни за цялостната климатизация на нашия дом. В това число разбира се като неприятни последствия може да се окажат и разходите за ремонт, поддръжка или закупуването на нов климатик.

Всяка фирма, която разчита на доволните си клиенти като най-надеждната и сигурна форма на реклама „от уста на уста“, задължително полага сериозни усилия за извършването на качествен монтаж на климатици. За отговорната към потребителските нужди фирма, това е нещо, което може само да подпомогне развитието й и да гарантира отлични перспективи в бъдеще.

Едни от най-честите проблеми при монтаж на климатици, които възникват са свързани с недобро капсулиране на системата, като така се допуска изтичане на хладилен агент. Следствие на това компресора на вашия климатик може да прегрее. В модерните по-скъпи климатици обичайно има сензори, които да известят за този проблем, но при по-евтините климатици от по-нисък клас, такива може да отсъстват.

Както вече споменахме отговорните фирми за продажба, а често това включва и монтаж на климатици ще се погрижат да гарантират обезпечеността на системата и дори ще направят пробни пускания, за да се уверят в това. По-добрите фирми като M-klima ще ви дадат варианта да се справите и при по-неприятно стечение на обстоятелствата като например некачествен монтаж на климатик, извършен от друга фирма.

Още един проблем, който често се наблюдава при монтаж на климатици е, че все още има хора, които си мислят, че могат всичко. Далеч по-добре е да се доверите на доказани професионалисти и експерти с дългогодишен опит в тази дейност, на които да поверите монтажа на своя климатик. Това ще се окаже важна част от цялостната процедура и стремеж към ефективна климатизация на вашия дом, вила или офис.

Избирайки M-klima за монтаж на климатици във вашия дом вие избирате качество, сигурност и отговорност. Ние няма просто да ви изоставим след като сме си свършили работата по монтажа, а ще ви предложим и вариант за профилактика и поддръжка на вашия климатик, за да можете да се възползвате в най-голяма степен от страхотната ефективност на тези отлични климатични решения.

Ние сме лидер на пазара на климатици и правим всичко, което е нужно в услуга на своите клиенти и партньори, за да продължим да бъдем толкова високо ценени от тях. За нас важните сте вие – нашите клиенти, които с усмивка споделят удовлетворението от това, че са се възползвали от опцията да изберат покупка и качествен монтаж на климатици от M-klima.
 

Монтаж на климатици в София

Ако живеете в столицата, то много вероятно сте се сблъскали и с нуждата да потърсите фирма за продажба и монтаж на климатици в София. В най-големия български град разпространението на климатични системи е и най-голямо, което предопределя огромния брой фирми, предлагащи услуги от подобен характер.

При нужда от фирма за монтаж на климатици в София е добре да съставите кратък план, който да следвате, за да сте сигурни, че ще си осигурите най-висока степен на крайно задоволство от реализираните монтажни дейности. Основните причини да търсите допълнително монтаж на климатици могат да са различни, но най-често са свързани с липсата на подобна услуга от страна на продавача на климатични системи.

На първо място обърнете внимание на цялостния пазар на услугите по монтаж на климатици в София. Отворете Google и потърсете „монтаж на климатици в София”. Там ще ви се покажат доста фирми, предлагащи такива услуги, от които да можете да изберете.
Следва момента с проучването на конкретните условия, които всяка фирма за монтаж на климатици в София ви предоставя. Сравнете цените, сроковете, гаранциите и други детайли, които могат да имат голямо значение за избора на фирма, както и за правилното функциониране на вашия климатик.

След като сте редуцирали своя избор в рамките на не повече от 5 фирми за монтаж на климатици в София, то следва да ги проучите дори по-задълбочено. Проверете дали конкретната фирма, чийто сайт разглеждате разполага с препоръки от доволни клиенти. Проверете и дали има Google отзиви от потребители, които вече са използвали нейните услуги.

Ако все още се колебаете дали да изберете съответната фирма за монтаж на климатици в София, то можете да напишете нейното име в Google. Така ще имате възможност да проучите дали някой, някъде не е предложил мнение, базирано на личен опит за нейните продукти и услуги в положителна или отрицателна посока.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме направили живота ви една идея по-лек при нужда от монтаж на климатици в София.


Едно от най-важните неща, които трябва да следим след като сме взели решение да климатизираме своя дом с помощта на климатици е техният монтаж. Много хора подценяват тази дейност, тъй като тя е доста по-евтина от покупката на самия климатик. Все пак неправилният монтаж на климатици може да изкара от строя дори най-скъпата система рекордно бързо или просто да направи така, че тя да не функционира адекватно и ефективно.

Съществуват етапи при монтажа на климатици, които задължително е нужно да се следват, ако желаем нашите системи да функционират правилно и ефикасно. Ето списъкът с отделните стъпки, които включва този тип дейност:
 1. Монтаж на вътрешното тяло на климатичната система
 2. Пробиване на отвори в стената, за да можем да закрепим външното тяло
 3. Монтаж на външно тяло
 4. Измерване, рязане, изолация и бандаж на тръбния път, които ще свързва вътрешното и външното тяло на климатика
 5. Свързване на електрическите кабели и компоненти между двете тела
 6. Монтаж на тръбния път между външното и вътрешното тяло
 7. Вакуумиране на системата, за да не се допусне понижен коефициент на полезно действие и изтичане на хладилен агент

Макар на пръв поглед този процес да изглежда елементарен, то това не е точно така, тъй като има редица особености, които експертите прилагат, за да постигнат оптимални резултати. Една по-интересна такава е например идеалната нивелация на вътрешното тяло, тъй като при създаването на наклон при неговия монтаж ще настъпят течове в по-ниския му край.

Ако сте закупили нови климатици за своя дом, но фирмата, от която сте ги взели не предлага монтаж или просто условията не са достатъчно добри за вас, то можете да потърсите и друга специализирана фирма, която да реализира този тип дейности за вас. Едно от предимствата на това да използвате фирма за монтаж на климатици е сигурността, надеждността и качеството на извършваната работа, която ще ви гарантира приятни температури през цялата година.

Свържете се с нас

+359 877 44 77 47 klima_m@abv.bg

Търсене