Важната роля на професионалната профилактика на климатици

Профилактиката на климатици е важна задача, към която всеки потребител трябва да се отнася сериозно. Навярно и Вие подобно на останалите потребители, не сте имали възможността да се възползвате от професионално обслужване по отношение на тази дейност, а това не е добре.

Дори редовно да почиствате климатика си и да измивате филтрите му, това често не е достатъчно. Има компоненти, до които Вие като потребители не можете да достигнете без нужния опит, а именно в тях се натрупва голямо количество прах. Той от своя страна затруднява климатичното функциониране и води до генериране на неприятни миризми или шумове.

Редовното почистване на климатика Ви в домашни условия може да повиши ефективността му. Професионалното почистване може не само да повиши ефективността на уреда, но и видимо да подпомогне за освежаването на въздуха. Редовната домашна поддръжка може да Ви осигури безпроблемна климатична експлоатация и то години наред. Не бива да забравяте обаче, че както всяко друго нещо и климатиците не са вечни, и понякога освен от домашно почистване, те се нуждаят и от професионално обслужване.

Професионалното обслужване на Вашия климатик включва: замерване на нивото на хладилна течност (при необходимост допълване с такава), почистване на климатика вътрешно и външно, почистване на филтрите и подмяната им при нужда, както и дезинфекция на уреда със специален спрей.

Докато домашното почистване ще Ви коства само време и усилия, то за да се възползвате от професионалнo ще Ви се наложи да заделите някой друг лев. Стойността на професионалната профилактика ще Ви струва около 40-50 лв.

Ако искате да ползвате климатика си дългосрочно, и той да Ви осигурява желания климатичен комфорт, то ще е необходимо поне веднъж годишно да жертвате част от финансите си и да се възползвате от професионална профилактика на климатик.

Не забравяйте, че има неща които са безценни. И домашния Ви климатичен комфорт е едно от тях.

Подобни публикации

Климатика Ви издава неприятен шум? Понякога се появява и необичаен мирис? Климатика Ви издава неприятен шум? Понякога се появява и необичаен мирис?
Спрей за климатици при профилактика Профилактиката на климатици е сред най-важните дейности свързани с експлоатацията на този тип климатични решения.
Домашна профилактика на климатик в 3 стъпки Един от най-ключовите процеси през експлоатационния период на един климатик е именно неговата профилактика.

Търсене