Стъпки при профилактика на климатици

Редовната профилактика на климатици е важна за повишаване на ефективността от употребата на електроуреда. Най-доброто време, през което да се извършат дейностите по почистване е пролетта, защото именно след нея идва и летния сезон, а тогава се очаква да използвате климатика си по-зачестено.

Сега ще Ви представим някои от основните стъпки при профилактика на климатици.

Една от първите стъпки, която не трябва да се пропуска е изключването на климатика от електрическото захранване.

Второ - в случай, че живеете в къща и външното тяло на климатика Ви е разположено на по-ниско, и в близост до различни растения като бръшлян и други е необходимо да ги отстраните, за да се осъществи пълен достъп до климатика.

Трето - свалете външния панел на климатика. В зависимост от скобите, чрез които е закрепен, трябва да осъществите това с отвертка или гаечен ключ със съответния размер.

Четвърто - след като вече сте отстранили външния панел следва да си осигурите досъп до различните компоненти, така че да улесните почистването им.

Пето - почистeте и смажете вентилатора на климатика, ако е необходимо. Почистете натрупаната мръсотия от перките на вентилатора. В случай, че Вашия климатик е проектиран по такъв начин, че при разглобяване да имате достъп до двигателя добре би било да го смажете. Това става чрез нанасянето на малко количество масло върху него.

Шесто - почистете всички компоненти, до които имате достъп. Добре е да осъществите почистването с твърда четка. 

Седмо - за да изчистите останалите прах и бактерии трябва да се снабдите със специален препарат за профилактика на климатици. Ако не разполагате с такъв препарат работа може да свърши и най-обикновен почистващ препарат разтворен в топла вода. Преди да започнете почистването с препарата е необходимо да покриете всички електрически компоненти.

В случай, че вече сте почистили климатика си следва да го сглобите отново и да започнете отново неговото използване. Правилното почистване е много важно за дългосрочната употреба на климатика.

Подобни публикации

Профилактика на климатик през есента Температурите рязко спаднаха, а точно сега климатика Ви не работи добре? Колко неприятно би могло да се окаже това?
До какво може да доведе нередовната профилактика на моя климатик? Профилактиката на климатици е една от топ дейностите, които всеки отговорен собственик на климатик е редно да осъществи.
Профилактика на климатици - същност Дейностите по профилактика на климатици са важна част от живота на климатичните системи.

Търсене