Стъпки при профилактика на климатици

Редовната профилактика на климатици е важна за повишаване на ефективността от употребата на електроуреда. Най-доброто време, през което да се извършат дейностите по почистване е пролетта, защото именно след нея идва и летния сезон, а тогава се очаква да използвате климатика си по-зачестено.

Сега ще Ви представим някои от основните стъпки при профилактика на климатици.

Една от първите стъпки, която не трябва да се пропуска е изключването на климатика от електрическото захранване.

Второ - в случай, че живеете в къща и външното тяло на климатика Ви е разположено на по-ниско, и в близост до различни растения като бръшлян и други е необходимо да ги отстраните, за да се осъществи пълен достъп до климатика.

Трето - свалете външния панел на климатика. В зависимост от скобите, чрез които е закрепен, трябва да осъществите това с отвертка или гаечен ключ със съответния размер.

Четвърто - след като вече сте отстранили външния панел следва да си осигурите досъп до различните компоненти, така че да улесните почистването им.

Пето - почистeте и смажете вентилатора на климатика, ако е необходимо. Почистете натрупаната мръсотия от перките на вентилатора. В случай, че Вашия климатик е проектиран по такъв начин, че при разглобяване да имате достъп до двигателя добре би било да го смажете. Това става чрез нанасянето на малко количество масло върху него.

Шесто - почистете всички компоненти, до които имате достъп. Добре е да осъществите почистването с твърда четка. 

Седмо - за да изчистите останалите прах и бактерии трябва да се снабдите със специален препарат за профилактика на климатици. Ако не разполагате с такъв препарат работа може да свърши и най-обикновен почистващ препарат разтворен в топла вода. Преди да започнете почистването с препарата е необходимо да покриете всички електрически компоненти.

В случай, че вече сте почистили климатика си следва да го сглобите отново и да започнете отново неговото използване. Правилното почистване е много важно за дългосрочната употреба на климатика.

Подобни публикации

Топ причини в подкрепа на климатичната профилактика През последното десетилетие се наблюдава значително повишаване на използването на климатици.
Защо е необходима профилактика на вашия климатик? За дългосрочното функциониране на Вашия климатик е препоръчително през определен период от време да му се извършва профилактика.
Важни въпроси при профилактика на климатици Сред дейностите, които трябва да реализирате, за да си гарантирате висок коефициент на полезно действие при ползването на климатичната Ви инсталация е именно редовната профилактика на климатик.

Търсене