Подмяна на стария климатик с нов

Лятото вече е в разгара си и именно сега е моментът да погледнете сериозно на подмяната на Вашия климатик. Ако не извършвате редовно дейностите по поддръжката на уреда, то това в един момент ще окаже въздействие върху функционирането му.

Ако Вашия климатик се нуждае от поправка, то именно сега е момента да го направите, преди още да са настъпили големите горещини. Нима искате климатика Ви да не работи именно тогава, когато Ви е най-нужен?

Сега ще Ви представим някои основни фактори поради които се появява необходимостта от замяна на климатика с нов:
 • Износване
  При по-продължителна употреба на климатика, уреда започва да се износва и малко по-малко да губи своята първоначално висока ефективност. Това от своя страна ще доведе до покачване на сметките за електроенергия, а оттам и до необходимостта на замяна на уреда с нов.
   
 • Неправилна поддръжка
  Често се забелязва, че неправилната поддръжка както на климатиците, така и на останалите битови домакински уреди води до забързаната им амортизация. Макар всеки климатичен уред да има предварително определен полезен срок, то неправилната поддръжка може значително да го намали.
   
 • Полезен срок
  Климатиците обикновено издържат до 20 години. Ако вашият климатик е по-стар, то тогава най-добре е да го подмените. Разбира се, можете и да продължите да го ползвате, ако искате, стига да не сте забелязали някакви проблеми. Честно казано, най-добрия тласък към климатичната ефективност ще получите при инсталирането на нова климатична система.

Разбира се че има и множество други фактори оказващи влияние върху Вашия климатик, но по-горе посочените са сред най-важните. 

В случай, че искате през лятото да се насладите на несравним комфорт и приятна климатична среда, то подмяната на климатика с нов е първата стъпка към това. Покупката на нов климатик не само, че силно ще редуцира сметките Ви за ток, но и ще Ви гарантира приятна среда тогава когато Ви е най-нужна.

Подобни публикации

Всеки климатик има различни предимства и недостатъци Подобно на всеки друг продукт на пазара, то и при покупката на климатици трябва да приемем факта, че на практика всяко решение има различни предимства пред алтернативно такова, но вероятно и някои недостатъци.
Какво представляват инверторните климатици Т.нар. инверторни климатици са най-масовите климатици днес. Постепенно те изместват своя предшественик конвенционалния климатик поради редица причини, за които ще стане дума малко по-долу.
Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част I Различните видове климатични системи могат да бъдат разделени в две основни групи и те са промишлени и битови.

Търсене