Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част II

Чрез предишната статия ние Ви запознахме частично с видовете климатици съобразно тяхната конструкция и мощност, сега ще Ви представим и останалите.

Вече се запознахте с основните разновидности на системите моноблок, както следва прозоречните и т.нар. мобилни климатици, както и с мултисплит системите. Сега идва ред и на климатиците от стенен тип.
  • Таванноподов климатик - такъв тип климатици се монтират непосредствено на тавана, в случай, че не е окачен. Предимството на тази разновидност системи за климатизация е това, че разпределението на охлаждането е равномерно в цялото помещение.
  • Централен климатик - основната функция на този модел климатици е пречиствателна. Характерно за типа е предварително охлаждане и затопляне на въздуха постъпващ отвън на вътре, който се преразпределя в различните стаи посредством тръбна система. Този вид климатик е пригоден предимно за офис сгради, музеи, ресторанти и други.
  • Колонни климатици - често такива климатици се монтират в помещения, в които е нужна не малка студо и топлопроизводителност. Тези климатизационни системи изискват просторна площ за монтажа си. Предназначени за кино зали, ресторанти и др.
  • Многозолни системи - представляват тип главни системи чрез които се осигурява затопляне и охлаждане. Те съчетава две или повече външни и вътрешни тела, съединени в цялостна система. Появяват се сравнително скоро на пазара.
  • Касетъчен климатик - при този вид въздуха се разпределя чрез няколко на брой колектори, инсталира се директно на окачен таван. Касетъчните системи осигуряват бързо и равномерно охлаждане на помещението, в което се намират.
  • Стенен климатик - той обикновено се счита за един от най-разпространените. Известни са още и като климатизиращи сплит системи за битова употреба, тъй като са предопределени предимно за затопляне и охлаждане на различни видове жилищни сгради, като къщи, вили и апартаменти. Една от водещите причини за нарастващата употреба именно на този вид климатици е достъпната им цена.
Чрез тази статия целим, както да Ви запознаем с многообразието от типове климатици, така и да улесним Вашия избор.

Подобни публикации

Най-подходящия климатик за Вас Безспорно избора на климатик е трудно решение, с оглед на това, че пазара предлага множество климатични решения.
Какви климатици да изберем за дома си? Много често купувайки си климатик домакинствата са поставени пред дилемата какъв да бъде той дали инверторен или конвенционален.
Инверторни климатици Високите сметки за консумирана електроенергия, както и за парно получавани от повечето домакинства често се превръщат в сериозен проблем.

Търсене