Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част II

Чрез предишната статия ние Ви запознахме частично с видовете климатици съобразно тяхната конструкция и мощност, сега ще Ви представим и останалите.

Вече се запознахте с основните разновидности на системите моноблок, както следва прозоречните и т.нар. мобилни климатици, както и с мултисплит системите. Сега идва ред и на климатиците от стенен тип.
  • Таванноподов климатик - такъв тип климатици се монтират непосредствено на тавана, в случай, че не е окачен. Предимството на тази разновидност системи за климатизация е това, че разпределението на охлаждането е равномерно в цялото помещение.
  • Централен климатик - основната функция на този модел климатици е пречиствателна. Характерно за типа е предварително охлаждане и затопляне на въздуха постъпващ отвън на вътре, който се преразпределя в различните стаи посредством тръбна система. Този вид климатик е пригоден предимно за офис сгради, музеи, ресторанти и други.
  • Колонни климатици - често такива климатици се монтират в помещения, в които е нужна не малка студо и топлопроизводителност. Тези климатизационни системи изискват просторна площ за монтажа си. Предназначени за кино зали, ресторанти и др.
  • Многозолни системи - представляват тип главни системи чрез които се осигурява затопляне и охлаждане. Те съчетава две или повече външни и вътрешни тела, съединени в цялостна система. Появяват се сравнително скоро на пазара.
  • Касетъчен климатик - при този вид въздуха се разпределя чрез няколко на брой колектори, инсталира се директно на окачен таван. Касетъчните системи осигуряват бързо и равномерно охлаждане на помещението, в което се намират.
  • Стенен климатик - той обикновено се счита за един от най-разпространените. Известни са още и като климатизиращи сплит системи за битова употреба, тъй като са предопределени предимно за затопляне и охлаждане на различни видове жилищни сгради, като къщи, вили и апартаменти. Една от водещите причини за нарастващата употреба именно на този вид климатици е достъпната им цена.
Чрез тази статия целим, както да Ви запознаем с многообразието от типове климатици, така и да улесним Вашия избор.

Подобни публикации

Покупка на климатици в София София е един от градовете, които се отличават със сериозни колебания в температурно отношение и това резонно поставя предизвикателство за всеки, който държи да климатизира ефективно своя дом.
Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част I Различните видове климатични системи могат да бъдат разделени в две основни групи и те са промишлени и битови.
Всичко за климатиците - избор на нов климатик Климатичната техника става все по популярна в днешния модерен свят, осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата.

Търсене