Как да изберем най-правилния климатик за дома си?

Възнамерявате да си купите климатик? Смятате да го направите скоро? Ако това е така, преди да направите своята покупка трябва да разберете каква е мощността на климатика, от който се нуждае дома Ви. Предварителното определяне на мощността е важно от гл. т. на това, че всеки климатик притежава някакъв максимален капацитет на охлаждане и ако параметрите на Вашия дом не отговарят на тези на избрания уред, то покупката му може да се окаже напълно безсмислена.

Като начало трябва да знаете в каква мерна единица се измерва мощността при климатиците. Климатичната мощност се измерва в Британски термални единици (ВТU)

Тhe British Thermal Unit (BTU) е основна мярка за топлинна енергия. За да разберете дали избрания климатик е подходящ за дома Ви, следвайте стриктно следващите инструкции:
  • Измерете обема на помещението, където възнамерявате да инсталирате новозакупения уред. Забележка: трябва да измерите обема, а не площта.
  • Потърсете онлайн калкулатор, определящ мощността на климатика, който ще Ви е нужен за съответното помещение. Не бива да приемате получените оценки за конкретни, те по-скоро са ориентировъчни.
  • Консултирайте се с експерт, тъй като той би Ви дал най-точна оценка за това кой е най-добрия уред за дома Ви.

При наличие на прозорци мощността трябва да е по-голяма от препоръчителната. Това е така, тъй като през летния сезон пряката слънчева светлина влизаща в помещението може значително да изсуши въздуха.

Съветваме Ви да не предприемате покупка на климатик преди консултация с експерт. Ако се питате къде да откриете такъв, то ние ще Ви отговорим. Всяка фирма предлагаща електроуреди в т.ч. и климатици разполага с такъв специалист. Той не само, че може да Ви предложи безплатна консултация, но и да Ви окаже своята помощ при избора. В случай, че все още имате въпроси, то не мислете дълго, а ни ги задайте. Нашия екип с удоволствие ще Ви сътрудничи.

публикувано на


Вижте още

- Видове климатици
- Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част II
- Всеки климатик има различни предимства и недостатъци
- Често срещани проблеми при климатиците
- Покупка на климатик - едно разумно решение