Всеки климатик има различни предимства и недостатъци

Подобно на всеки друг продукт на пазара, то и при покупката на климатици трябва да приемем факта, че на практика всяко решение има различни предимства пред алтернативно такова, но вероятно и някои недостатъци. Това е част от конкуренцията на пазара на климатици и за жалост усложнява нашия избор, но без нея нямаше да се подобряват постоянно тези страхотни уреди, които подобряват условията за живот в нашите домове и да виждаме климатици с все по-високо качество.

Най-честите характеристики, които се сравняват при покупка на климатици са:
  • Енергийна ефективност – това включва коефициентите COP и EER, които имат стойности показващи коефициента на отдавана към приемана енергия от един климатик. Важно е да се знае, че COP коефициентът е в сила, когато говорим за използването на климатици в режим на отопление. EER пък важи, когато става дума за охлаждане на помещенията. Колкото по-високи са тези стойности, толкова по-добре за нас, но резонно цената също се повишава с тях.
  • Цена – това, което определя дали ще си купим един климатик, пък и какъвто и да било продукт в нашия свят е цената му. Добре балансираната крайна цена между предлагани функции и качество на системата е важно нещо за един клиент, търсещ покупка на нови климатици. В реда на нещата е и тези компании, които предлагат това да отбелязват сериозен растеж в статистиката за пазарния дял при отделните марки.
  • Визия – всеки иска да има функционален, но и красив климатик у дома. Важно условие е, когато държите да не правите крещящ анонс, че имате климатик у дома е той да се слива плавно с дизайн линията на вашето обзавеждане. Освен разбира се, ако не държите да се изфукате със своя климатик.
  • Пречистване на въздуха – все повече хора избират покупка на климатици, които са снабдени със специални филтри, които да осигурят максимално пречистен въздушен поток в помещенията, където са монтирани. Това важи с пълна сила за млади семейства и хора с малки деца, които избират вариант, в който при преминаване през климатика, въздуха се пречиства от прах, алергени, бактерии и други неприятни съставки, често налични в него.
  • Икономичност – това е фактор, който до голяма степен се обуславя от коефициентите COP и EER, за които споменахме по-горе. На практика днешните климатици са една инвестиция, на която разчитаме да понижат сметките ни за електричество в контекста на тяхното постоянно нарастване през последните години и поставянето на колене на родните домакинства, на които се налага да покриват огромните такси за ток на енергоразпределителните дружества.
 
За да сте сигурни, че избирате правилните климатици за вас и вашия дом, то най-важното нещо е информираността. Ако нямате време да потърсите нужното, то можете да се консултирате с експерт за конкретен модел и марка климатици, за да разберете дали този вид климатици отговарят на вашите потребности.

Подобни публикации

Устройство и режим на работа на инверторните климатици Т.нар. инверторни климатици са сред най-често търсените от потребителите, търсещи покупка на нов климатик.
Покупка на климатик - едно разумно решение Климатиците стават все по неизменна част от живота ни. Добре е с наближаването на зимния сезон, ако все още не сте се оборудвали с такъв уред да го направите.
Кой е най-добрият климатик за нас Въпрос номер 1 за всеки тръгнал да купува климатик е именно кой е най-добрият климатик за нас.

Търсене