Важни въпроси при профилактика на климатици

Сред дейностите, които трябва да реализирате, за да си гарантирате висок коефициент на полезно действие при ползването на климатичната Ви инсталация е именно редовната профилактика на климатик.

В тази публикация ще засегнем някои ключови въпроси по отношение на профилактиката на климатици, които много потребители си задават. След това ще дадем и техните отговори.

Кога е най-добре да се извършва профилактика на климатик?
Най-подходящото време за извършване на едно комплексно почистване е именно преди започването на активния сезон, а именно през пролетта и есента. Необходимо е профилактиката предварително да се планува, а не да се реализира само при наличие на видим проблем.

През какъв период е добре да се извършва профилактика на климатици?
Периодът се определя в резултат на редица фактори, но като цяло е добре тази процедура да се извършва поне два пъти годишно. По този начин гарантирате не само високата ефективност от употребата на уреда, но и спокойствие за Вас и близките Ви.

Колко време отнема профилактиката на климатик?
Профилактиката на климатик е процедура, не изискваща много време. Обикновено тази процедура извършена от специалист изисква не повече от 1-2 часа. Наемайки специалист, който да осъществи тази дейност Вие може да сте спокойни, че той бързо, лесно, качествено и чисто ще извърши всички операции, които са необходими за поддръжката на климатичната Ви инсталация.

Оскъпява ли услугата допълването с хладилен агент?
Тук отговорът е категоричен и то положителен. Сред основните етапи, които се включват в една стандартна профилактика на климатик е и замерването на хладилния агент. Тъй като неговата цена е доста висока, то и допълването при необходимост значително увеличава цената на профилактиката.

Липсата на профилактика води ли до поява на миризми?
Да, липсата на профилактика води до натрупване на прах, замърсявания и неприятни миризми. Това пък само по-себе си значително възпрепятства правилното функциониране на климатичната инсталация и води до понижаване на амортизационния период.

публикувано на


Вижте още

- Как да почистваме филтрите на климатика си?
- Топ причини в подкрепа на климатичната профилактика
- Профилактиката в 4 стъпки заглавие
- Защо е необходима профилактика на климатика и как да изберем фирма за нея?
- Важни стъпки при избор на фирма за профилактика на климатици