Домашна профилактика на климатик в 3 стъпки

Един от най-ключовите процеси през експлоатационния период на един климатик е именно неговата профилактика. Тази дейност повишава климатичния комфорт, като същевременно подобрява и качеството на въздуха в помещението. Добре е реализацията на този процес да се възложи на опитен техник.

Вследствие на по-продължителната употреба в климатика се натрупва прах, който от своя страна затруднява правилната дейност на уреда. Често пъти, когато климатика е все още сравнително нов дори и едно домашно почистване би могло да възвърне високата ефективност на уреда.

Сега ще Ви дадем 3 основни насоки как да почистите климатика си в домашни условия:
  • Първото нещо, което трябва да направите е да намерите ръководството за употреба, съпътстващо електроуреда. След това да проучите къде точно се намират климатичните филтри. След като вече сте наясно с това следва да ги отстраните и почистите. В случай, че те са износени повече от необходимото, то ще се наложи да се сдобиете с нови и да ги подмените.
  • Следващото нещо, което трябва да направите след като почистите климатичните филтри е да дезинфекцирате и освежите уреда със специален за целта спрей. Обикновено такъв спрей може да закупите от всеки магазин за климатични системи.
  • Следващата последна стъпка, но не и по важност е тясно свързана с първата и не по-малко важна от нея и тя е да върнете филтрите на мястото им и да сглобите уреда.

В случай, че вече сте реализирали по-горе упоменатите процеси и климатика Ви все още не функционира добре, то несъмнено ще се наложи да потърсите и експертна намеса.

Повечето фирми за климатични системи, предлагат в каталожната си листа и набор от допълнителни услуги като профилактика, монтаж и демонтаж. Добре е при избора на такава фирма никога да не подценявате отзивите на клиентите за нея, както и по възможност да се доверите на фирма препоръчана Ви от близък или приятел.

Подобни публикации

Нередовна профилактика на климатици - възможни проблеми Профилактиката на климатици е една от съществените дейности, свързани с експлоатационния цикъл на Вашия климатик.
До какво може да доведе нередовната профилактика на моя климатик? Профилактиката на климатици е една от топ дейностите, които всеки отговорен собственик на климатик е редно да осъществи.
Важни стъпки при избор на фирма за профилактика на климатици Редовната профилактика на климатици спомага за навременното справяне с проблемите, които възникват при експлоатацията на климатични системи в дома ни.

Търсене