Домашна профилактика на климатик в 3 стъпки

Един от най-ключовите процеси през експлоатационния период на един климатик е именно неговата профилактика. Тази дейност повишава климатичния комфорт, като същевременно подобрява и качеството на въздуха в помещението. Добре е реализацията на този процес да се възложи на опитен техник.

Вследствие на по-продължителната употреба в климатика се натрупва прах, който от своя страна затруднява правилната дейност на уреда. Често пъти, когато климатика е все още сравнително нов дори и едно домашно почистване би могло да възвърне високата ефективност на уреда.

Сега ще Ви дадем 3 основни насоки как да почистите климатика си в домашни условия:
  • Първото нещо, което трябва да направите е да намерите ръководството за употреба, съпътстващо електроуреда. След това да проучите къде точно се намират климатичните филтри. След като вече сте наясно с това следва да ги отстраните и почистите. В случай, че те са износени повече от необходимото, то ще се наложи да се сдобиете с нови и да ги подмените.
  • Следващото нещо, което трябва да направите след като почистите климатичните филтри е да дезинфекцирате и освежите уреда със специален за целта спрей. Обикновено такъв спрей може да закупите от всеки магазин за климатични системи.
  • Следващата последна стъпка, но не и по важност е тясно свързана с първата и не по-малко важна от нея и тя е да върнете филтрите на мястото им и да сглобите уреда.

В случай, че вече сте реализирали по-горе упоменатите процеси и климатика Ви все още не функционира добре, то несъмнено ще се наложи да потърсите и експертна намеса.

Повечето фирми за климатични системи, предлагат в каталожната си листа и набор от допълнителни услуги като профилактика, монтаж и демонтаж. Добре е при избора на такава фирма никога да не подценявате отзивите на клиентите за нея, както и по възможност да се доверите на фирма препоръчана Ви от близък или приятел.

Подобни публикации

Защо е необходима профилактика на вашия климатик? За дългосрочното функциониране на Вашия климатик е препоръчително през определен период от време да му се извършва профилактика.
Спрей за климатици при профилактика Профилактиката на климатици е сред най-важните дейности свързани с експлоатацията на този тип климатични решения.
Важни въпроси при профилактика на климатици Сред дейностите, които трябва да реализирате, за да си гарантирате висок коефициент на полезно действие при ползването на климатичната Ви инсталация е именно редовната профилактика на климатик.

Търсене