Защо е важно да почистваме редовно филтрите?

Искате да запазите ефективността на климатичната си система, и свежестта да не напуска дома Ви? Същевременно искате и портфейла Ви да е все така пълен. В такъв случай редовно почиствайте филтрите на климатика си, или потърсете техник който да извърши това вместо Вас. Всяка профилактика на климатици включва и почистване на филтрите.

Почистването на климатичните филтри може не само да подобри ефективността на уреда Ви, но и да удължи амортизационния му срок.

Климатиците са уреди с помощта на които топлия въздух се преобразува в студен и обратно. Ако филтрите на климатика Ви са в добра форма, то и въздухът в помещението ще е чист. В случай, че филтрите не са чисти, то това би могло да се отрази и на консумацията Ви на електричество. Това е така, тъй като, за да Ви осигури климатичен комфорт, Вашата климатична система трябва да работи значително по-усилено, а това никак не е икономично. Ако искате да предотвратите това не бива да забравяте да почиствате филтрите на климатика си поне веднъж в месеца.

Почти всички климатични филтри могат да се измиват. За целта е необходимо да отстраните филтъра от уреда и да го изплакнете във вашата мивка или вана. След това използвайки малко препарат за миене на съдове, и мека четка премахнете натрупаната прах и мръсотия. Накрая, след като филтърът е сух, с помощта на прахосмукачка се отървете и от останалата прах. Когато филтърът е чист и сух, можете да го върнете обратно в устройството.

Ако имате централна климатизация е хубаво да използвате филтри с високо качество и да ги сменяте на всеки три месеца. По този начин можете не само да запазите сметките си ниски, но и да предпазите дома си от повява на алергени.

Ако казаното до тук Ви се струва досадно, и нямате нито излишно време за губене, нито нерви не мислите дълго, а заявете своята профилактика на климатик още сега.

Подобни публикации

Профилактика на климатик през лятото Температурите се покачват, а лятото е в разгара си нима има по-неподходящ момент климатика Ви да се развали?
Защо трябва да се извършва профилактика на климатиците? Профилактиката на климатици е сред най-съществените и едновременно най-подценявани дейности от потребителите.
Спрей за климатици при профилактика Профилактиката на климатици е сред най-важните дейности свързани с експлоатацията на този тип климатични решения.

Търсене