Профилактика на климатици - същност, цена и полза

Профилактиката на климатици е една от най-важните дейности от експлоатационния период на климатичната ни система. Ако искаме да се насладим на комфорта, който ни предлага нашия климатик, то не трябва да пренебрегваме профилактиката. Множество фирми предлагат този тип услуги, но как да направим избор и какво трябва да знаем за профилактиката на климатици.

На първо място цената на почистването на климатичната ни система се формира според мощността й измерена в BTU (British Thermal Units). Цената се определя и от дейностите по профилактиката и доколко комплексни са те, колкото по-цялостни са толкова по-висока е и цената. Много фирми предлагащи профилактика на климатици обаче работят на базата на фиксиран ценоразпис.

Какво включва цялостната профилактика на климатици?
Голяма част от фирмите предлагат сравнително идентична услуга, като в повечето случай тя включва измерването на количеството на хладилния агент, проверка на цялостното състояние  на климатичната система и почистване на филтрите. Както и остраняването на повреди при необходимост.

Какво обуславя разликата в цената на профилактиката на климатици в София и останалите градове?
Напълно е нормално да има разлика в цената за една и съща услуга в различните градове. Независимо от факта, че конкуренцията в столицата ни е голяма, то и стандарта на живот е сравнително по-висок от този в по-малките градове, следователно и цените на различните услуги ще са по-високи.

Защо е нобходимо междувременно да извършваме профилактика на климатика си?
Профилактиката на климатици е от съществено значение за правилното функциониране на климатика ни. Тя има за цел да увеличи амортизационния му срок. Неправилното почистване или изобщо липсата му води до износването на  частите на климатика ни и намаляване на комфорта от неговото използване. Ако искаме да използваме климатика си по-дългосрочно, то трябва да подходим сериозно и да му правим редовна профилактика, като по този начин си спестяваме нежелани разходи при повреда, както и такива в случай, че се наложи да заменим старата си климатична система с нова.

Подобни публикации

Профилактика на климатици - една услуга с различна стойност Профилактиката на климатик е една от фундаменталните дейности когато говорим за поддръжка на климатични системи.
Как да почистваме филтрите на климатика си? Профилактиката на климатици е много важна част от поддръжката на този тип електроуреди затова е важно да знаете как се извършва процедурата по почистване на филтъра.
Защо трябва да се извършва профилактика на климатиците? Профилактиката на климатици е сред най-съществените и едновременно най-подценявани дейности от потребителите.

Търсене