Покупка на евтин климатик - най-честата грешка

Климатиците освен високо ефективни са и изключително икономични уреди. Много често домакинствата закупувайки си климатик рязко покачват разходите си за електроенергия. Това обаче се дължи не толкова на зачестената употребата на уреда, колкото на неправилната му експлоатация.

Не е логично например когато климатика е в режим на работа да са оставени отворени прозорци или врати, особено в случаите когато навън температурите са изключително високи. Много по-трудно ще е на един климатичен уред да охлади дадено помещение, ако вратите му или прозорците не са добре уплътнени. Това важи в пълна сила и през зимния сезон, когато климатиците се използват предимно за отопление.

Трябва да отбележим и това, че голяма част от потребителите допускат голяма грешка още при покупката на климатика. В старанието си за бързо осигуряване на приятна климатична среда, повечето хора закупуват по-евтини уреди, като пропускат да проучат какъв е техният разход на електроенергия. Именно това е една от най-честите грешки на потребителите. Макар за покупката на по-евтин модел климатик, да не е необходима голяма сума, то в по-дългосрочен план този уред излиза доста солено на ползвателите си. Било то под формата на силно завишени сметки или пък разходи за ремонт. Логично е, че колкото по-ниска е цената на един уред, толкова и неговия клас и качество са по-ниски.

В случай, че още сте от този процент потребители, които не са се сдобили с климатична система, то е добре при избора на такава да се ръководите предимно от разхода й на електроенергия. Дори и уреда да е по-скъп и над възможностите Ви, то не забравяйте, че винаги може да се възползвате от покупка на лизинг. Логично е колкото по-скъп е един уред, толкова по-икономичен да е той, и толкова по-високо ефективен.

В случай, че сте привърженик на дадена марка електроуреди, то не се колебайте да отправите своите въпроси към нашите консултанти. Те с удоволствие ще Ви помогнат с избора на климатик.

Подобни публикации

Как да изберем най-подходящия климатик за дома си? Коледните празници наближават, а това от своя страна предвещава застудяване.
Избор на климатик През последните години се забелязва това, че все повече домакинства предпочитат именно климатиците за осигуряване на желания климатичен комфорт и то целогодишно.
Инверторни климатици Високите сметки за ток в края на месеца са неприятен момент за всяко домакинство.

Търсене