Какви климатици да изберем за дома си?

Много често купувайки си климатик домакинствата са поставени пред дилемата какъв да бъде той дали инверторен или конвенционален. В случая трябва да направим и едно уточнение по отношение на хиперинверторните климатици. Те всъщност се причисляват към инверторните, тъй като ползват същата технология на работа, но са значително по-ефективни от тях.

Преди години когато климатиците тепърва навлизаха на пазара се предлагаха предимно конвенционални. Те от своя страна предлагат на потребителите си едно нелошо ниво на уют и комфорт. С технологичното развитие обаче на пазара се появяват и инверторните, които са доста по-ефективни, а и значително редуцират сметките за електроенергия.

Цената на конвенционалните климатици обаче все още си остава водеща причина за решението на все повече домакинства да предпочетат именно този тип електроуреди. Несъмнено е обаче, че колкото по-скъпа е една климатична система, толкова по-висок клас е. Наистина цената на инверторните климатици е значително по-висока от тази на конвенционалните, но те осигуряват много по-ефективни климатични условия. Поради факта, че инверторните климатици значително намаляват месечните Ви сметки за електроенергия, това ги прави изключително добра инвестиция в дългосрочен план.

Инверторните климатици определено са по-висок клас от своите предшественици, екологични, модерни и предлагащи на своите потребители висок коефициент на климатична ефективност.

Наличието на все по-голяма конкуренция в предлагането на климатици е добре дошло за потребителите, тъй като и цените значително варират. Другото нещо, което убеждава повечето домакинства да се сдобият с нов климатик е възможността за покупка на лизинг. Така хем не е нужно домакинствата да разполагат с всичките пари в момента на покупката, хем високата цена заплатената за този тип електроуреди не затруднява толкова семейния бюджет.

Ние Ви съветваме при избора на климатик добре да помислите над различните варианти и да изберете този, който в по-пълна степен може да задоволи нуждите Ви. Несъмнено инверторните климатици са един доста добър вариант в дългосрочен план, тъй като те бързо възвръщат направените инвестиции по закупуването им.

Подобни публикации

Предимства на инверторния климатик Икономия на електроенергия до 35% поради факта, че нямат постоянен пусков ток на компресора (работи непрекъснато, но в същото време консумира много малко електроенергия).
Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част I Различните видове климатични системи могат да бъдат разделени в две основни групи и те са промишлени и битови.
Инверторни климатици Високите сметки за консумирана електроенергия, както и за парно получавани от повечето домакинства често се превръщат в сериозен проблем.

Търсене