Какво представляват инверторните климатици

Т.нар. инверторни климатици са най-масовите климатици днес. Постепенно те изместват своя предшественик конвенционалния климатик поради редица причини, за които ще стане дума малко по-долу. Неоспорим факт е, че продажбата и производството на конвенционални климатици е към своя край, което резонно ще накара всички ни да потърсим далеч по-качествените и надеждни инверторни климатици.

Инверторните климатици имат редица предимства, но ако трябва да обобщим всичко с една дума, то тя е технология. Далеч по-иновативните решения, които са интегрирани в тези климатични системи допринасят за по-добър комфорт и уют в нашето жилище, а освен това ни помагат да редуцираме в голяма степен разходите си за електрическа енергия.

Както споменахме по-горе инверторните климатици са икономични. Те не са просто стока, която купувате с идеята тя да допринесе за приятен микроклимат във вашия дом, офис, вила, сграда, а са по-скоро инвестиция, която допринася за това да реализираме ефективна система за икономии.

На пръв поглед думата икономии никога не е звучала добре. Ако трябва обаче да задълбаем в детайлите на случая, то можем да кажем, че икономия с тези климатици се постига не като първостепенен ефект, а като второстепенен т.е. преди всичко важен е вашият уют. Все пак с оглед на редовно незадоволеното откъм финансиране българско домакинство, то полюсите се обръщат и мнозина избират инверторни климатици именно заради икономиите, които те съумяват да постигнат при изразходваната енергия.

Тайната на икономичността на инверторните климатици се крие в компресора им, който използва споменатата вече инверторна технология. На практика при нужда от корекция в стайната температура този вид климатици не карат компресора си да работи на 100% (това е факт при конвенционалните им предшественици), а само на такава мощност, която е нужна като така не разхищават енергия.

Т.нар. инверторни климатици са и по-скъпи. За сметка на това обаче предлагат редица удобни решения като такива за поддържане високо качеството на въздуха, тиха работа, по-голям температурен диапазон на работа, иновативен дизайн и т.н. и т.н.

Подобни публикации

Какво представлява климатика? Как работи климатика? Все повече нараства дeлът на българските домакинства закупили си климатици. Докато за някои климатичните системи са лукс, то за мнозина те са необходимост.
Климатиците в миналото и днес Модерните климатици се превръщат във все по-неизменна част от живота ни.
Защо да си закупим климатик? Времето значително застудя, дори и все още да няма сняг. В случай, че все още не сте си закупили уред, с който да осигурите топлината у дома си, то климатиците са добър вариант.

Търсене