Как да изберем най-правилния климатик за дома си?

Възнамерявате да си купите климатик? Смятате да го направите скоро? Ако това е така, преди да направите своята покупка трябва да разберете каква е мощността на климатика, от който се нуждае дома Ви. Предварителното определяне на мощността е важно от гл. т. на това, че всеки климатик притежава някакъв максимален капацитет на охлаждане и ако параметрите на Вашия дом не отговарят на тези на избрания уред, то покупката му може да се окаже напълно безсмислена.

Като начало трябва да знаете в каква мерна единица се измерва мощността при климатиците. Климатичната мощност се измерва в Британски термални единици (ВТU)

Тhe British Thermal Unit (BTU) е основна мярка за топлинна енергия. За да разберете дали избрания климатик е подходящ за дома Ви, следвайте стриктно следващите инструкции:
  • Измерете обема на помещението, където възнамерявате да инсталирате новозакупения уред. Забележка: трябва да измерите обема, а не площта.
  • Потърсете онлайн калкулатор, определящ мощността на климатика, който ще Ви е нужен за съответното помещение. Не бива да приемате получените оценки за конкретни, те по-скоро са ориентировъчни.
  • Консултирайте се с експерт, тъй като той би Ви дал най-точна оценка за това кой е най-добрия уред за дома Ви.

При наличие на прозорци мощността трябва да е по-голяма от препоръчителната. Това е така, тъй като през летния сезон пряката слънчева светлина влизаща в помещението може значително да изсуши въздуха.

Съветваме Ви да не предприемате покупка на климатик преди консултация с експерт. Ако се питате къде да откриете такъв, то ние ще Ви отговорим. Всяка фирма предлагаща електроуреди в т.ч. и климатици разполага с такъв специалист. Той не само, че може да Ви предложи безплатна консултация, но и да Ви окаже своята помощ при избора. В случай, че все още имате въпроси, то не мислете дълго, а ни ги задайте. Нашия екип с удоволствие ще Ви сътрудничи.

Подобни публикации

Предимства и недостатъци на климатиците Преди не много години, да притежаваш климатик бе лукс, на който малцина имаха привилегията да се радват.
Инверторни климатици Високите сметки за ток в края на месеца са неприятен момент за всяко домакинство.
Избор на климатик През последните години се забелязва това, че все повече домакинства предпочитат именно климатиците за осигуряване на желания климатичен комфорт и то целогодишно.

Търсене