Основни проблеми при климатиците

Климатиците често не функционират правилно и това е в резултат на неправилната им експлоатация. Когато климатика Ви е в режим на работа, не забравяйте да затворите всички прозорци, както и външните врати.

Предпоставка за възникването на проблеми е и неправилно извършения монтаж, както и неподходящо реализираната профилактика. Не добре извършения монтаж често води до спукани тръби и ниска въздушна струя. Много често, количеството фреон във Вашия климатик не отговаря на зададеното от производителя. Зареждането с точно определено количество фреон е от ключова важност за запазване на дългосрочната ефективност на климатика. Неквалифицираните сервизни техници често не съумяват да преценят необходимото количество хладилен агент и това води не само до възникване на нови проблеми, но и до влошаване на съществуващите.

Макар производителите да се стремят да произвеждат висококачествени уреди, то не съществува такъв, който да не може да бъде повреден. Ето и някои от основните проблеми възникващи при климатиците:
  • Изтичане на охладител - ако не замервате редовно количеството на охладителя в системата, това несъмнено може да доведе до промяна в ефективността на уреда. Така е, защото няма как да разберете, че изтича фреон, ако не го проверявате редовно.
  • Неправилна поддръжка - ако не почиствате редовно филтрите на климатика си, това несъмнено ще доведе до неефективното му функциониране. А Вие едва ли искате точно това?
  • Сензорни проблеми – всички стайни климатици разполагат с датчик наречен термостат. Той измерва стайната температура. Ако термостатът не измерва правилно и точно температурата в помещението, то това със сигурност ще измени функционирането на климатика. Промените са свързани с това, че за уреда е невъзможно да достигне зададената му температура след като датчика му не измерва настоящата правилно.

Какъвто и проблем да възникне с Вашия климатик, консултацията с техник е задължителна. Често отстраняването на проблема може да се окаже по-трудно от предполагаемото, затова не вземайте нещата в свои ръце, а потърсете специалист.

Подобни публикации

Избор на климатик През последните години се забелязва това, че все повече домакинства предпочитат именно климатиците за осигуряване на желания климатичен комфорт и то целогодишно.
Защо да си закупим климатик? Времето значително застудя, дори и все още да няма сняг. В случай, че все още не сте си закупили уред, с който да осигурите топлината у дома си, то климатиците са добър вариант.
Как да изберем най-подходящия климатик за дома си? Коледните празници наближават, а това от своя страна предвещава застудяване.

Търсене