Фактори формиращи цените на демонтаж на климатици

В големите градове като столицата София стандартът на живот е сравнително по-висок от този на останалите в страната, следователно и цените на различните предлагани услуги ще са сравнително по-високи от тези в по-малките градове. Демонтажът на климатици също не е изключение. Редица фактори формират цената на демонтажа на климатици и един от най-определящите фактори е именно локацията.  От друга страна пък и опитът на специалистите в столицата ни е значително по-голям, поради факта че и броят на потребителите използващи климатични системи е огромен. Цената на демонтаж на климатици се определя и в зависимост от съвкупността от дейности, които трябва да бъдат реализирани, за да бъде успешно и безаварийно демонтиран климатика Ви.

Времето, за което се извършва демонтажа също оказва влияние при формирането на цената, колкото повече време отнеме процедурата толкова по-висока следва да е и цената.

Голям брой от потребителите смятат, че могат сами и безпроблемно да се справят с отстраняването на климатичната си система у дома. Истината  обаче е, че ако не се използват последователни техники и процедури е възможно да се пропусне нещо и отстраняването на климатика да се окаже доста трудна и непосилна задача.

Повредата при отстраняването на климатика е един от най-големите рискове при демонтаж на климатици.  Това е изключително неприятно ако желаете да използвате климатичната си система и занапред. Друга неприятна ситуация, която може да възникне при неправилен демонтаж на климатика е свързана с  външното тяло. Ако не се подходи правилно е твърде вероятно при отстраняването му да застрашите безопасността на Вас или на минувачите в случай, че външното тяло е монтирано на фасадата на жилището Ви.

Комплексните дейности при един демонтаж на климатици обикновено включват:
  • Източване на хладилния агент
  • Премахване на външното и вътрешното тяло 
  • Демонтаж на тръбите (които свързват външното и вътрешното тяло)
  • Премахване на електрическите кабели
  • Остраняване на всички стойки, на които е било поставено външното тяло на климатика Ви

Подобни публикации

Защо да потърся специалист при демонтаж на климатик? Закупили сте си нов климатик? Няма къде да го сложите, тъй като на мястото му все още се разполага старата Ви климатична система, то тогава не губете време, а потърсете фирмa, която се занимава с демонтаж на климатици.
Климатика Ви не работи преди дългите празници? Празниците наближават и ако именно в разгара им климатика Ви спре да работи, то това със сигурност няма да бъде приятно.
Демонтаж на климатик Panasonic - част II Дойде време да Ви представим и втората част на статията за “Демонтаж на климатик Panasonic”.

Търсене