Демонтаж на климатик Panasonic - част II

Дойде време да Ви представим и втората част на статията за “Демонтаж на климатик Panasonic”. Първата част на публикацията можете да намерите тук.
 
И така остана да Ви представим същинската част на демонтажа на климатик Panasonic  По-долу сме описали стъпка по стъпка инструкции с които лесно да демонтирате Вашия климатик:
  • Изключете уреда от захранването
  • Отстранете вътрешните и външните компоненти - След като захранването е изключено, сега е момента да се отстранят вътрешните и външните части на климатичната система. Ако погледнете внимателно, ще откриете медна тръба, свързваща външната част и вътрешната част на климатика. Трябва да се постараете внимателно да отстраните медната тръба, тъй като тя може да се огъне лесно (тъй като медта е много мек материал), в резултат на дори и лек натиск.
  • Отстраняване на вътрешното тяло - за да премахнете вътрешното тяло на климатичната инсталация, ще трябва първо да се премахнат всички винтове от него. Обърнете внимание на кабелите вътре, докато отстранявате винтовете, тъй като някои от тях могат лесно да бъдат прекъснати. След като всички винтове са премахнати, то демонтирайте внимателно устройството от стената.
  • Премахване на външната част след като вътрешната част на климатика е отстранена, сега е момента за отстраняване на външната. Външния модул може да бъде отстранен по подобен начин на вътрешния. Вие ще трябва да премахнате всички винтове и след това внимателно да демонтирате външното тяло на климатичната система.
  • Премахване на хладилния агент - след като напълно сте разглобили климатика, следва да отстраните хладилния агент. Важно е той да се източи напълно, а ако желаете може и да го съхраните, ако сте решили да монтирате климатичната система на друго място.
 
Това е начина за демонтаж на климатици Panasonic. Както бе споменато по-горе, винаги е препоръчително да се използват услугите на професионален техник с необходимите инструменти както за монтаж, така и за демонтаж . Възползвайки се от професионалисти Вие ще си гарантирате успешната дейност на уреда.

Подобни публикации

Как да изберем фирма за демонтаж на климатици? Ако ви се налага да демонтирате стария си климатик, то Вие ще трябва да се поинтересувате какви са възможностите, които са пред Вас.
Избор на специиализирана фирма при демонтаж на климатици Демонтажът на климатици дори и на пръв поглед да изглежда лека задача, то тя далеч не е.
Възможни проблеми при демонтаж на климатици Решени сте да демонтирате климатика си, а запознати ли сте с проблемите, които могат да възникнат?

Търсене