Основни етапи при демонтаж на климатици

Дейностите при демонтаж на климатици са сред най-сложните при експлоатацията на климатични системи. Това важи в пълна степен, ако сте решили да продължите да експлоатирате въпросния уред след време – например, ако ви предстои да се местите или просто искате да го монтирате в друго помещение.

Процеса по демонтаж на климатици включва редица комплексни дейности, които имат за цел последователното отстраняване на климатика и то, без реално да бъде повреждан при тези дейности. Ето кратък списък с основните моменти при демонтаж на климатик, които се следват като част от опитите за максимална стандартизация:
  • Анализ на техническото състояние на климатичната система – това е първоначален етап от демонтажа, които има за цел да провери дали климатикът функционира правилно преди да е започнал неговия демонтаж. Този етап включва и замерването на количеството хладилен агент в системата, за да се изясни дали то е намалено или не.
  • Източване на фреона от системата – този етап от демонтажните дейности има за цел да съхрани хладилния агент, за да не се налага неговото допълване при повторен монтаж. В случай на изтичане на фреон, повторният монтаж може да се оскъпи значително заради нуждата от допълване и именно това е причината да се обърнете към специалисти, които ще ви спестят подобни разправии.
  • Демонтиране на външно и вътрешно тяло – първо се демонтира външното тяло при спазване на определени процедури за безопасност, особено в случаите, когато то е закачено на самата фасада на сградата, а не на терасата. Следва внимателно отстраняване на вътрешното тяло, за да се предотвратят тежки наранявания на стените при тази дейност.
  • Демонтаж на външните стойки и вътрешните поставки – след като сме отстранили тежките вътрешни и външни тела, то следва да се погрижим и за отстраняването на елементите, които ги крепят и осигуряват тяхната стабилност.

Това са базовите етапи при демонтаж на климатици, като трябва да отбележим, че те имат собствена специфика в зависимост от конкретния случай и фирмата, която реализира демонтажа.

Подобни публикации

Как да изберем фирма за демонтаж на климатици? Ако ви се налага да демонтирате стария си климатик, то Вие ще трябва да се поинтересувате какви са възможностите, които са пред Вас.
Кои са основните фактори определящи цената на демонтажа? Ценообразуването при демонтаж на климатици се обуславя от множество фактори. Измежду най-важните от тях обаче е локацията.
Какво трябва да знаете за демонтажа на климатици? Демонтажът на климатици е дейност, която рано или късно всеки притежател на климатична система трябва да реализира.

Търсене