Основни етапи при демонтаж на климатици

Дейностите при демонтаж на климатици са сред най-сложните при експлоатацията на климатични системи. Това важи в пълна степен, ако сте решили да продължите да експлоатирате въпросния уред след време – например, ако ви предстои да се местите или просто искате да го монтирате в друго помещение.

Процеса по демонтаж на климатици включва редица комплексни дейности, които имат за цел последователното отстраняване на климатика и то, без реално да бъде повреждан при тези дейности. Ето кратък списък с основните моменти при демонтаж на климатик, които се следват като част от опитите за максимална стандартизация:
  • Анализ на техническото състояние на климатичната система – това е първоначален етап от демонтажа, които има за цел да провери дали климатикът функционира правилно преди да е започнал неговия демонтаж. Този етап включва и замерването на количеството хладилен агент в системата, за да се изясни дали то е намалено или не.
  • Източване на фреона от системата – този етап от демонтажните дейности има за цел да съхрани хладилния агент, за да не се налага неговото допълване при повторен монтаж. В случай на изтичане на фреон, повторният монтаж може да се оскъпи значително заради нуждата от допълване и именно това е причината да се обърнете към специалисти, които ще ви спестят подобни разправии.
  • Демонтиране на външно и вътрешно тяло – първо се демонтира външното тяло при спазване на определени процедури за безопасност, особено в случаите, когато то е закачено на самата фасада на сградата, а не на терасата. Следва внимателно отстраняване на вътрешното тяло, за да се предотвратят тежки наранявания на стените при тази дейност.
  • Демонтаж на външните стойки и вътрешните поставки – след като сме отстранили тежките вътрешни и външни тела, то следва да се погрижим и за отстраняването на елементите, които ги крепят и осигуряват тяхната стабилност.

Това са базовите етапи при демонтаж на климатици, като трябва да отбележим, че те имат собствена специфика в зависимост от конкретния случай и фирмата, която реализира демонтажа.

Подобни публикации

Демонтаж на климатик в 4 стъпки Стайните климатици, както и различните видове климатични системи предлагат една страхотна възможност за битова климатизация, като имат способността да поддържат желаната температура в помещението в което е извършена тяхната инсталация.
Защо демонтаж на климатик направен от фирма ? Сред нещата, съпътстващи ползването на климатични системи в нашите домове наред с покупката, инсталацията и профилактиката се включват и всички процедури по демонтаж на климатици.
Климатика Ви не работи преди дългите празници? Празниците наближават и ако именно в разгара им климатика Ви спре да работи, то това със сигурност няма да бъде приятно.

Търсене