5 трика при покупка на климатик в София

Предстои ви покупка на климатик в София? Чудите се каква марка и модел да изберете? Искате уред, които освен да пести пари и да гарантира домашен комфорт? Тази статия е предназначена точно за вас и има за цел да ви покаже няколко съвета при избор на климатик за вашия дом.
  1. Преди да сте се разколебали за куп други неща, то задължително формирайте бюджет. Уточнете колко най-много пари сте склонни да инвестирате при покупка на климатик в София, за да определите последващите етапи от процедурата. Не забравяйте да предвидите и разходите за монтаж на климатици, които могат да варират според редица фактори.
  2. Не се фокусирайте толкова върху марката на климатика, а върху цената. Тя е достатъчен показател да ви каже кой климатик е добър и кой не. Логично евтините климатици не са с качеството на скъпите и в повечето случаи колкото по-скъпа е климатичната ви система, толкова по-добра ще бъде тя. Ако имате възможност купете дори някой от най-скъпите климатици, те със сигурност ще се изплатят в кратки срокове, ако преди това сте се борили с огромни сметки за ток. В случай, че сметките ви за ток не са големи, то това все пак може да се окаже не толкова добро решение в инвестиционен план, колкото в естетично-уютен.
  3. Винаги избирайте покупка на климатик в София от фирма, която предлага възможно най-дълга и удобна гаранция. Това обаче не е решение, ако фирмата е нова и не е сигурно дали ще е на пазара толкова време, че да изпълни задълженията по гаранционния договор.
  4. Проверете за отзиви. Влезте в Google. Напишете пълното име на фирмата. Вижте какво казват хората за нея и какви са техните впечатления и дали може да се разчита на качество и коректност от нейна страна според тях.
  5. Винаги, винаги, винаги преди да отидете да си купите климатик изчислете обема на стаята, в която възнамерявате да го монтирате. Така няма да рискувате да купите нито твърде малък и респективно недостатъчно мощен за нейния обем климатик, нито пък прекалено голям такъв, който да не използва никога пълния си капацитет.

Подобни публикации

Предимства на инверторния климатик Икономия на електроенергия до 35% поради факта, че нямат постоянен пусков ток на компресора (работи непрекъснато, но в същото време консумира много малко електроенергия).
Често срещани проблеми при климатиците С времето климатиците губят своята ефективност и това се дължи не толкова на амортизационното им изхабяване, колкото на недобрата поддръжка.
Покупка на климатик - едно разумно решение Климатиците стават все по неизменна част от живота ни. Добре е с наближаването на зимния сезон, ако все още не сте се оборудвали с такъв уред да го направите.

Търсене