Най-подходящия климатик за Вас

Безспорно избора на климатик е трудно решение, с оглед на това, че пазара предлага множество климатични решения. Как обаче да сте сигурни, че избрания модел е точно за Вас и е в състояние напълно да отговори на потребителските Ви нужди?

Без значение дали става въпрос за избора на климатик за дома, офиса или вилата Ви, ние ще се опитаме да Ви улесним с избора, като Ви представим накратко най-популярните климатични системи, както и част от техните характеристики.

Макар всички климатични системи да използват едни и същи пет основни компоненти (хладилен агент, компресор, кондензатор, разширителен вентил и изпарител), то безспорно климатиците се различават по размер, мощност и енергийна ефективност. Знаейки обаче точно какво търсите Вие може да спестите доста средства. Нещо повече, избора на високо ефективна и енергоспестяваща система, която да отговаря на Вашите нужди, би могла да Ви помогне силно да редуцирате разходите за електроенергия през целия експлоатационен период на системата.

Ето и нашите предложения за Вас:
  • Стенен климатик - в случай, че се нуждаете от уред, с помощта на който да гарантирате на Вас и семейството Ви климатичен уют, и то на разумна цена, то този тип климатици е един е един доста добър вариант.
  • Мобилен климатик - в случай, че наскоро сте се сдобили с вила, но в нея няма никаква система за климатизация, то тогава мобилния тип климатици е добро решение, тъй като той лесно може да бъде преместван от едно място на друго, без да са нужни допълнителни инсталационни дейности.
  • Централен климатик - ако търсите климатично решение за Вашия бизнес, то несъмнено централния климатик е най-добрият вариант. Централните системи са едни от най-мощните системи за климатизация, които предоставят възможност за охлаждане едновременно на множество помещения, като в същевременно са изключително безшумни и енергийно ефективни.

При покупката на климатична система не забравяйте да съобразите неговите параметри с кубатурата на помещението, за което е предназначен. Ако изберете например модел, който е твърде голям за нуждите на помещението, то това ще доведе до нарастване на сметките за електричество. Ако пък изберете климатик с недостатъчна мощност, несъмнено крайния резултат от употребата на уреда няма да Ви удовлетвори.

Несъмнено има климатици подходящи за всеки дом. В случай, че все още не успявате да решите какво е най-доброто за Вашия дом, то една консултация с експерт ще Ви е от полза.

Подобни публикации

Климатика ми не работи добре. Какво да правя? Преди да използвате климатика си за първи път това лято се уверете, че той е готов за сезона.
Климатиците – практични, ефективни, рентабилни Едно от най-популярните решения днес, когато говорим за климатизация на нашия дом си остават модерните климатици.
Хиперинверторни климатици Сред първите въпроси, изплуващи в съзнанието на всеки един клиент решен да се сдобие с климатик е това, каква е разликата между отделните видове климатици.

Търсене