Същност на демонтажа на климатици

Обикновено към демонтаж на климатици се прибягва когато сме решени да заменим стария си климатик с нов. Дейностите по демонтиране на климатичната ни система значително улесняват подмяната и е желателно дейности от този тип да се извършват от фирми и експерти, които не само притежават необходимия опит, но и познават материята.

Какво включват дейностите по демонтаж на климатици?
Отстраняването на климатика ни минава през няколко етапа, които са характерни във всички случаи. Процедурата по демонтаж на климатици започва с внимателното събиране на фреона (хладилния агент), който циркулира в климатика ни с цел той да бъде използван повторно.

След първия етап идва и ред на вторият, който включва демонтажа на вътрешното тяло. Приключвайки с отстраняването на вътрешното тяло идва ред и на премахването на външното тяло. При демонтирането му е наложително да се премахнат и стойките, на които е била поставена климатичната ни система.

Трябва да се внимава при демонтажа на външното тяло, защото в някои случаи може да се окаже изключително опасна задача не само за този които се заеме с тази дейност, но също така и за минаващите по улицата хора. Извършването на демонтажа на климатици е доста трудна дейност и е доста рисковано да се извърши от човек без необходимия опит, затова ние препоръчваме да се извърши от специализирана фирма.

Важен етап от извършването на дейностите по демонтаж на климатици е и да се съберат всички електрически компоненти, кабели и тръбен път свързващи външното и вътрешното тяло на климатичната ни система. Тази дейност е толкова значима колкото и всички останали. 

Желателно е дейностите по демонтаж на климатици да се извърши от професионалисти. По-добра идея е да заделим 40-50 лв., за да сме сигурни в качеството на извършваната работа,отколкото да се притесняваме от какви ли не поражения. Екипът на М-Клима Ви предлага всички услуги  свързани с Вашия климатик на достъпна цена и с гарантирано качество.

публикувано на


Вижте още

- Ситуации, в които да внимаваме при демонтаж
- Демонтаж на климатици - две неща, с които да внимавате
- 4 причини да изберем фирма за демонтаж на климатици
- 3 причини за реализацията на демонтаж на климатик
- Демонтаж на климатици – защо е нужен