Причини за демонтаж на прозоречен тип климатик

В голяма част от случаите към демонтаж на климатици се прибягва при наличие на основателна причина. 

Стайните климатични системи, често наричани още и прозоречни климатици работят на принципа на централен климатик. Стайните климатици са сравнително по-малки от централните и съответно дейностите по обслужването им като демонтаж на климатици са и по-евтини. В зависимост от размера си един прозоречен тип климатик може да охлади предимно стаята, в която се намира, въпреки че има способността да охлади и няколко стаи стига те да са преходни. 

Много често мръсотията се превръща в основен враг на този вид климатици и причина за отстраняването им. Натрупването на замърсявания може да причини блокиране на вентилатора, който генерира охладения въздух, запушването на филтрите, както и да намали ефективността от употребата на климатичната система като цяло. 

Често пъти причина за демонтаж на климатици се явява някаква мащабна повреда, която не е възможно да бъде отстранена. В такива случаи премахването на климатичната система е неизбежно. 

В случай, че се налага да демонтирате климатика си и възнамерявате да го направите сами първо следва да изключите електроуреда. Стайните климатици имат един или два кондензатора, които се разполагат зад пулта за управление и в близост до вентилатора. Имайте предвид, че дори и когато климатикът е в изключено положение кондензатора съхранява част от електричеството, затова трябва да бъдете внимателни. След като сте изключили климатика преди да започнете каквито и да е дейности по него изключете кондензатора, за да не Ви хване ток. При положение, че не знаете къде точно се намира кондензатора в климатичната Ви система лесно може да проверите това в книжката с инструкции за употреба на уреда. Ако тази дейност не Ви е по способностите ще се наложи да се обърнете към специалист.

В случай, че не познавате специалист към когото да се обърнете за дейности като демонтаж на климатици просто прегледайте нашите предложения в уеб страницата ни.

Подобни публикации

Фактори формиращи цените на демонтаж на климатици В големите градове като столицата София стандартът на живот е сравнително по-висок от този на останалите в страната, следователно и цените на различните предлагани услуги ще са сравнително по-високи от тези в по-малките градове.
Възможни проблеми при демонтаж на климатици Решени сте да демонтирате климатика си, а запознати ли сте с проблемите, които могат да възникнат?
Защо професионален демонтаж на климатик? Наред с монтажа и профилактиката, демонтажът на климатици играе също толкова важна роля в климатичната експлоатация.

Търсене