Профилактика на климатици - почистващ спрей

Всяка профилактика на климатици включва и използването на профилактичен спрей. Продуктът е безвреден за потребителите и може ефективно да елиминира, както натрупаните бактерии, така и неприятния мирис, генериран в резултат на климатичната експлоатация.

Повечето климатични спрейове се изготвят от натурални екстракти, дезодоранти и ароматизатори, които не само правят климатика по-чист, но и осигуряват приток на чист и свеж въздух. Спрейовете използвани при профилактика на климатици са незапалими, нетоксични и имат антибактериални и дезинфекционни свойства. Те мигновено премахват натрупаната мръсотия, плесен, бактерии, прах, както и неприятен мирис. Унищожаването на всички бактерии предотвратява риска от алергии и други респираторни заболявания.

Обикновено почистването на климатика с помощта на климатичен спрей е задача, с която би могъл да се справи всеки обикновен потребител. Необходимо е само да изключите климатика от захранването, да премахнете вътрешния панел и да нанесете спрея.

Понякога обаче почистването на уреда със спрей не е достатъчно, за да функционира той на пълни обороти. Специалистите по климатична техника съветват профилактиката на климатици да се реализира поне веднъж на всеки 6 месеца. Най-подходящото време за реализацията на комплексната поддръжка е през пролетния и есенния сезон.

Желателно е винаги когато възнамерявате да извършвате цялостна климатична поддръжка да наемате фирма за това. Специализираните фирми не само, че разполагат с екип от опитни кадри, но и сравнително по-бързо ще се справят с дейностите по почистването от Вас.

Ако искате климатика Ви да работи дълго и ефективно, и тогава когато Ви е нужен, то почистването от страна на ползвателите не е достатъчно. Професионалната намеса е не само желателна, но и наложителна. Има компоненти, които не са лесни за почистване и изискват климатика да се разглоби. А кой би се справил по-добре с това от един опитен климатичен специалист?

Горещините вече започнаха и ако все още не сте извършили нужните дейности по климатичната поддръжка, то е добре да не чакате повече, а да предприемете резонно мерки в тази насока.

публикувано на


Вижте още

- Защо е необходима профилактика на вашия климатик?
- Климатика Ви издава неприятен шум? Понякога се появява и необичаен мирис?
- Защо трябва да извършвате профилактика на Вашия климатик?
- Основни съвети при избора на фирма за профилактика на климатици
- Профилактика на климатици - същност, цена и полза