Защо трябва да извършвате профилактика на Вашия климатик?

Ако желаете да използвате по-дълго климатичната си система, то трябва редовно да й извършвате профилактика. Целта на профилактиката е да удължи живота на вашия климатик. Дейностите по профилактика на климатици водят не само до тяхната по-пълноценна експлоатация, но и до намаляване на разхода за електроенергия.

Почистването на климатичната система подпомага не само за по-дългосрочната му употреба, но и също така за безопасността на здравето на хората използващи климатика. Нередовната профилактика на климатици води до натрупването на прах, бактерии и микроорганизми.

Периодът, през който трябва да се почиства климатичната система изцяло зависи от нейната експлоатация. Дейностите по почистване на климатика зависят и от средата, в която се използва. Профилактиката на климатици също се определя и от периодът за който използвате климатика - дали работи целогодишно или сезонно.

Нередовната профилактика води до:
  • Неправилно функциониране на климатика
  • Повишаване на разходите за енергия
  • Замърсяване на въздуха
  • Натрупване на прах, бактерии и микроорганизми
  • Разход за ремонт

Дейностите по профилактика на климатици включват проверка на цялостното състояние на климатика, почистване на филтрите, проверка на фреона и при необходимост допълване. 

Почистването на климатичната система трябва да се извършва поне два пъти годишно, понякога и по-често в зависимост от експлоатацията. Цените за тази услуга варират и не са много високи. Процедурата по профилактика на климатици трябва да се извърши от специалист, което ще гарантира дългосрочната употреба на Вашата климатична система.

Когато вашия климатик работи неправилно, в никакъв случай не трябва да се опитвате да се справите сами. Добре е да се обърнете към специалист с необходимия опит, квалификация и инструментариум. Нашите специалисти са добре обучени с дейностите по монтаж, демонтаж и профилактика на климатици и Ви гарантират бързо, качествено и коректно обслужване.

Редовната профилактика ви гарантира дългосрочно използване, комфорт и удобство от страна  на вашата климатична система. Бъдете сигурни, че при извършване на процедурата от нашите специалисти това ще бъде гарантирано.

Подобни публикации

Важни стъпки при избор на фирма за профилактика на климатици Редовната профилактика на климатици спомага за навременното справяне с проблемите, които възникват при експлоатацията на климатични системи в дома ни.
Защо е необходимо извършването на профилактиката на климатици? Голям процент от населението ни се подлага поне веднъж годишно на профилактичен преглед. Това е добре от гледна точка на това, че по-този начин откриването и предотвратяването на проблемите е възможно навреме.
Топ причини в подкрепа на климатичната профилактика През последното десетилетие се наблюдава значително повишаване на използването на климатици.

Търсене