Профилактика на климатици - за да сте убедени в дългосрочното и безпроблемно функциониране на Вашия климатик

За да сте убедени в дългосрочното и безпроблемно функциониране на Вашия климатик дори и след като изтече гаранционния му период, то е желателно ежегодно да му се извършват дейности по профилактика на климатици. Профилактиката трябва да е извършена от компетентни лица с опит в тази област като нашите специалисти. Профилактиката се извършва с предварителна уговорка в удобно за клиента време. 

Профилактиката на климатици е свързана с цялостното диагностициране на състоянието на климатика, измерване на фреона и в случай на констатирани отклонения, предприемане на мерки за отстраняването на проблема, докато е още незначителен. По този начин Вие си спестявате не само време в случай, че сами се опитате на извършите профилактиката на Вашия климатик, но и допълнителни финансови средства при повреда.

Чрез ежегодната профилактика си осигурявате комфорт и спокойствие и можете да сте сигурни в работата на Вашия климатик, че той няма да спре точно тогава когато не очаквате. Гарантирате си отопление през зимния сезон и прохлада през летния.

Всички климатици имат по няколко филтри, чиято основна цел е да пречистват въздуха от прах, бактерии и микрооргазнизми. Редовната профилактика на климатици гарантира не само безопасността на вас и близките ви, но и осигурява правилното функциониране на климатика ви. При натрупване на прах се затруднява и работата на климатика и в случай на ненавременно почистване е напълно вероятно Вашия климатик да се увреди, което да доведе до неговото неправилно функциониране. Това може да повиши и разхода ви за електроенергия. След профилактиката въздухът става значително по свеж и чист.

Почистването на филтрите трябва да се извършва на няколко седмици. Вие сами може да се справите с тази дейност. При по-комплексна профилактика на климатици обаче задължително е да се обърнете към специалист, защото Вие едва ли сте експерт по всичко.

Нашите специалисти са добре обучени и вашите желания по отношение на климатика Ви са предизвикателство за тях.

публикувано на


Вижте още

- Дейности по профилактика и поддръжка
- 3 предимства на професионалната профилактика на климатици
- Профилактиката на климатици - причини за нейното реализиране
- Профилактика на климатици - една услуга с различна стойност
- Профилактиката в две стъпки