Конвенционален или инверторен климатик

Една от дилемите, пред които са поставени повечето потребители при закупуването на климатик за своето жилище, вила или било то офис е какъв тип да бъде климатичната ситема, дали тя да бъде конвенционална или инверторна. Тук трябва да направим едно пояснение относно хиперинверторните климатици, те всъщност приспадат към инверторните климатици, използват същата технология на работа, единствената разлика е в това, че са по-високо ефективни.

Преди няколко години пазарът масово предлагаше конвенционални климатици, които от своя страна успяваха да осигурят на своите потребители едно нелошо ниво на комфорт и уют. Малко по-късно обаче започнаха да се предлагат и купуват все повече инверторни климатици, които се оказаха не само доста по-ефективни, в своята работа, но и се превърнаха в едно алтернативно решение на повечето домакинства при намаляването на сметките им за електричество през зимния сезон.

Въпреки предимствата на инверторните климатици, все още има много потребители, които предпочитат конвенционалните и причината за това е единствено ниската им цена. Не е тайна, че колкото по-висок е един клас климатик, толкова и цената му следва да е по-висока. В това число трябва да се отбележи, че инверторните климатици са значително по-скъпи, но пък възвръщат инвестициите направени за тях много бързо.

В създаването на инверторните климатици са използвани модерни, интелигентни, екологични и безшумни системи, които осигуряват на своите ползватели един несравним комфорт по всяко време на годината. Повечето фирми предлагащи климатични системи предоставят и възможност за плащане на лизинг, което не е никак малък плюс за повечето домакинства, тъй като климатиците не са от най-евтините удоволствия.

Препоръката на повечето специалисти е ако решите да си закупите климатик да предпочетете инверторен, дори и да нямате финансова възможност да си го позволите на момента, то вие може да се възползвате от това да го закупите на лизинг, и да се сдобиете с една страхотна климатична система във Вашия дом.

публикувано на


Вижте още

- Причини поради които климатика увеличава потреблението си на електроенергия
- Всичко за климатиците - избор на нов климатик
- Основни видове климатици според конструкцията и мощността им - част II
- Климатиците – практични, ефективни, рентабилни
- Инверторни климатици