Демонтаж на климатици – защо е нужен

Покупката, монтажът, профилактиката и демонтажът на климатици са 4 фундаментални дейности в контекста експлоатацията на тези страхотни уреди. На пръв поглед си казваме, че не е нужно специалист да се занимава с демонтаж домашния климатик, но истината е малко по-различна и за нея ще си поговорим по-долу в тази публикация.

Една от най-важните причини да се търси демонтаж на климатици от хората е, че амортизацията на стария климатик може да се окаже проблем. Докато този процес е извършван от непрофесионалисти, то съществува реална опасност от нарушаване целостта на стената, на която са били закрепени външните и вътрешни тела.

Сред топ причините да потърсите професионален демонтаж на климатици е и факта, че ако планирате да подмените своя климатик с нов, то едва ли ще искате да удължавате тръбния път и да заплащате допълнително за това. Един експерт ще се погрижи и за събирането на фреона, за да не ви се налага да заплащате допълнително за добавянето на такъв към новата система, която планирате да инсталирате.

На практика, ако искате да подмените стария климатик с нов, то ще имате нужда и от професионални услуги по демонтаж, за да мине всичко гладко и безпроблемно. В допълнение си струва да отбележим, че професионалистите работят доста бързо и съвсем скоро ще можете да се радвате на новия си климатик.

Основните етапи при демонтаж на климатици са няколко, както следва:
  • Контролирано източване на хладилния агент, който е циркулирал в системата
  • Безопасен демонтаж на външното и вътрешно тяло на климатичната инсталация
  • Събиране на електрически кабели и тръбен път, служещи за координация между вътрешното и външното тяло на климатика
  • Отстраняване на планките, служещи за закрепване телата на климатика
  • Окомплектоване на демонтираните елементи по удобен начин

Понякога демонтаж на климатици се налага и при нужда от ремонт, който не може да бъде реализиран на място. Тогава използването на професионалисти е нещо, абсолютно наложително, ако държите да избегнете неприятни и скъпи случки.

публикувано на


Вижте още

- Демонтаж на климатици
- Възможни проблеми при демонтаж на климатици
- Демонтаж на климатици - две неща, с които да внимавате
- Професионално демонтиране на климатик
- Профилактика на климатици - същност, цена и полза