Демонтаж на климатици - лесна задача или непосилно начинание

Демонтажът на климатици е много важна дейност независимо от вида и размера на климатика. Малките стайни климатици имат способността да осигуряват неустоим комфорт особено през горещите летни дни. Стайните климатици се предлагат в най-различни модели и вариации. Именно този тип климатици може да видите най-често в жилищните райони, поради достъпната им цена.

Климатичните системи, както и другите електроуреди имат определен срок на полезност, което означава, че ще дойде момент в който ще Ви се наложи да ги отстраните.

Стандартния демонтаж на климатици не е трудна задача, но определено изисква намеса от страна на специалист.

Всяка стандартна процедура по демонтаж на климатици включва отстраняването на външното тяло, вътрешното тяло, тръбния път, крепежните елементи, както и събиране на фреона.

Премахването на външното тяло в никакъв случай не е трудна и непосилна задача, но изисква необходими умения и познания, както и инструменти. При осъществяването на тази дейност е важно да обезопасите периметъра, където се намира външното тяло, защото в противен случай е възможно да го изпуснете, поради това, че то е изключително тежко.

Премахването на вътрешното тяло е по-безопасно от това на външното. Добре е при извършването на тази операция да внимавате, защото при по-невнимателни движения е възможно да нарушите значително вътрешния интериор на помещението, а това само по себе си би Ви струвало доста.

Събиране на фреона – тази дейност е особено важна особено, ако искате да използвате хладилния агент отново.

Премахването на тръбния път свързващ двете тела на електроуреда е също много важна задача, защото при по-внимателно отстраняване използването му повторно е напълно възможно.

След като сте осъществили най-основните операции свързани с демонтаж на климатици окомплектовайте всички части.

Отстраняването на климатика е неизбежна част от неговия експлоатационен цикъл. Както хората, така и климатиците освен някакъв период на трудоспособност имат и средна продължителност на живот. Както при хората, така и при електроуредите тази продължителност се обуславя от редица фактори. 

публикувано на


Вижте още

- Защо демонтаж на климатик направен от фирма ?
- Защо да изберем професионален демонтаж?
- Причини за демонтаж на прозоречен тип климатик
- Същност на демонтажа на климатици
- Защо е препоръчително да се обрънем към фирма при демонтаж на климатици?