Възможни последици при самостоятелен демонтаж на климатик

Празниците вече отминаха и ако не сте имали възможност да се погрижите за климатика си, то ще трябва го направите. Ако климатичната Ви система не функционира добре, и то от дълго време, това несъмнено е индикатор за наличие на проблем в нея. Понякога проблема може да бъде толкова сериозен, че да се наложи демонтаж на климатика.

Предвид температурните колебания, демонтажа би могъл да Ви лиши не само от климатика Ви, но и от комфорта, който той Ви доставя. При наличие на проблем, било то незначителен или не, не е желателно да се заемате сами.

Добре е да знаете, че климатика е по-специфичен електроуред и като такъв е възможно по-лесно да бъде повреден, спрямо останалите Ви електроуреди. При реализацията на демонтажа, извършаващия процедурата следва да действа изключително прецизно.

В случай, че решите да отстраните климатика си и то сами, добре е да знаете, че всяка погрешно реализирана стъпка от демонтажния процес може бързо и непредотвратимо да прати уреда Ви на боклука.

Питате се какво толкова би могло да се случи с климатика Ви ако го демонтирате сами? Ето и някои от последиците:
  • Загуба на хладилен агент, а оттам и на важен компонент осигуряващ безаварийната климатична дейност;
  • Повреда на част от климатичните компоненти, чиято подмяна може да бъде доста скъпа. Стойността на някои части понякога може дори да надхвърли стойността на целия уред;
  • Нарушаване на целостта на тръбния път, а оттам и до необходимост от подмяна;
  • Изпускане на един от двата модула.

Целта оправдавала средствата, дали и в този случай е така? Заслужава ли си да рискувате целостта на климатика си в желанието си да спестите някой друг лев?

Екипът на М-Клима Ви съветва при необходимост от демонтаж, първо да прочетете и подробно разучите отделните етапи включени в демонтажния процес. И едва тогава в случай, че сте сигурни във въможностите си, да преминете към осъществяването му.

Подобни публикации

5 причини за демонтаж на климатик Има дейности, които неизменно съпътстват експлоатационния период на един уред. Една от тези дейности при климатиците е т.нар. демонтаж на климатици.
Демонтажа на климатици е услуга, която често се подценява Демонтажа на климатици е особен тип услуга, чиято важност често се подценява.
Основни предимства на професионалния демонтаж Всеки собственик на климатик трябва да е запознат, както с устройството, така и със спецификата на своя уред.

Търсене