Демонтаж на климатик в няколко стъпки

Инсталацията на климатични системи несъмнено е сред най-добрите решения що се отнася до битова климатизация. Както при всяка друга техника, така и при климатиците идва момент, когато трябва да се разделим с тях и да осъществим процедурата по демонтаж на климатик

Често причина за демонтаж се явява неправилното функциониране на уреда, високо ниво на амортизация или пък в случай, че ползвателите желаят заменят настоящия си климатик с друг, по-нов и с по-високо ниво на ефективност.

Преди да започнете дейностите по отстраняването е необходимо да изключите електроуреда от захранването, тъй като по този начин гарантирате Вашата безопасност и на близките Ви.

На следващо място трябва да се отстрани медната тръба, която свързва вътрешната и външната единица на климатика. Важно е при реализирането на тази процедура внимателно да съберете хладилния агент, тъй като дори и след демонтажа той е годен за употреба.

Следващата стъпка е да се отстрани вътрешното тяло, което е монтирано на стената. Необходимо е да премахнете всички крепежни части и стойки, подпомагали климатичното функциониране. 

Отстранете външния модул на климатика. Обикновено външното тяло е разположено на високо, затова може да Ви е необходима стълба. След премахването на външния модул следва да отстраните тръбите и кабелите от устройството.

След отстраняване на климатика на мястото, където е бил монтиран може да останат дупки в стената. Ако не възнамерявате отново на същото място да монтирате друга климатична система е необходимо дупките да бъдат запечатани.

При деинсталация на климатик е препоръчително, да потърсите помощта на специализиран техник. Когато се отървете от стария климатик, не забравяйте, че в част от неговите елементи все още се съдържа хладилен агент, което означава, че е необходимо да направите всичко необходимо да го съберете.

Демонтажът на климатици е трудно начинание, затова при необходимост не се колебайте да потърсите специалист по климатична техника, тъй като той със сигурност ще се справи с това начинание много по-добре отколкото Вас.

публикувано на


Вижте още

- Какво трябва да знаете за демонтажа на климатици?
- Важни решения при демонтаж на климатици
- Демонтажа на климатици е услуга, която често се подценява
- Защо демонтаж на климатик направен от фирма ?
- Важни решения при демонтаж на климатик