Демонтаж на климатик в 4 стъпки

Стайните климатици, както и различните видове климатични системи предлагат една страхотна възможност за битова климатизация, като имат способността да поддържат желаната температура в помещението в което е извършена тяхната инсталация. Макар и поддържани правилно, тези уреди имат някакъв срок на полезно действие и обикновено при изчерпването му се налага осъществяване на стъпките по демонтаж на климатици.

При положение, че разполагате с всички необходими инструменти и притежавате поне минимални технически познания, то демонтажа за Вас няма да бъде проблем. Ако обаче не е така намесата на висококвалифициран техник е наложителна.

Сега ще Ви представим някои ключови насоки, в резултат на които с лекота ще можете да реализирате климатичната деинсталация.
  • Като за начало трябва да изключите климатичната система от електрозахранването, тъй като така елеминирате шанса да Ви удари ток.
  • Следващата стъпка е да премахнете въздушният филтър на уреда. В повечето климатични системи може да откриете филтъра след отстраняване на вътрешния панел.
  • Следва да премахнете цялото вътрешно тяло. При повечето модели то е закрепено посредством винтове, които трябва да се премахнат, за да се демонтира безопасно уреда. След като сте отстранили винтовете, опитайте се да отстраните целия вътрешен модул. Ако не успеете, използвайте отвертка и внимателно отлепете тялото от стената.
  • Следва да свалите всички крепежни конструкции, които придържат външния модул на климатика. Огледайте се за всякакви винтове и ако забележите такива ги премахнете. След като сте отстранили всички винтове, то можете да премахнете външното тяло. Компонентите на климатика са тежки, така че е необходимо да имате помощник. След като сте отстранили климатика от фасадата, в случай че уреда е повреден може да го разглобите и да поправите всички счупени части в него.
Внимание! При реализирането на демонтаж на климатик било то самостоятелно или чрезпрофесионалист следва да се внимава, както с отделните климатични компоненти, така и с хладилния агент и тръбния път, тъй като при необходимост замяната им е доста скъпа.

Подобни публикации

Основни предимства на професионалния демонтаж Всеки собственик на климатик трябва да е запознат, както с устройството, така и със спецификата на своя уред.
Важни решения при демонтаж на климатици Демонтажът на климатици е неизменна част от дейностите, които трябва да предприемете през експлоатационния цикъл на климатика Ви.
Възможни усложнения при демонтаж на климатици При демонтаж на климатик е възможно възникването на редица усложнения, затова е препоръчително процедурата да се извърши от компетентно лице.

Търсене