Възможни усложнения при демонтаж на климатици

При демонтаж на климатик е възможно възникването на редица усложнения, затова е препоръчително процедурата да се извърши от компетентно лице.

В редица случаи потребителите преценяват, че това не е сложна задача и се опитват да я реализират сами, но именно това е и причина за усложненията.

Едни от най-сериозните проблеми, които могат да възникнат са:
  • Изтичане на хладилен агент - често пъти при опит от страна на потребителите сами да реализират демонтажа на климатика си е възможно да изтече част от хладилния агент, което пък е доста неблагоприятно от гледна точка на това, че допълването му е доста скъпо. Затова вместо да се притеснявате за това, просто оставете на специалистите да се справят вместо Вас.
  • Нарушаване на цялостта на тръбния път – в много малка част от случаите при демонтаж на климатици не се нанася повреда на тръбния път, а това не е добре, защото при последващ монтаж замяната на нов тръбен път струва не малко. Доверявайки се на специалист ще си спестите не само излишни усилия, но и допълнителни средства по закупуването на фреон и тръбен път. Високата цена на тръбния път се обуславя и от това, че материала от който е изработен не е евтин.
  • Поради това че външното тяло е доста тежко при неговия демонтаж е възможно да застрашите собствения или живота на другиго в случай, че го изспуснете. Специалистите притежават не само необходимото ноу-хау, но и нужните инструменти за тази дейност.
При демонтаж на климатик трябва да се прояви изключителна съобразителност и внимание, защото всяка погрешна стъпка може да бъде ключова за функционирането на климатика занапред.

Цената на тази процедура е многократно по-ниска от стойността на Вашия климатик, затова не трябва да се отнасяте несериозно към него. Ако искате след като демонтирате електроуреда си да го ползвате отново, то е задължително демонтажа на климатика да се извърши от оторизирана фирма.

публикувано на


Вижте още

- Основни съвети при демонтаж на климатици
- 4 причини да изберем фирма за демонтаж на климатици
- Възможни последици при самостоятелен демонтаж на климатик
- Профилактика на климатици - същност, цена и полза
- Важни решения при демонтаж на климатици