Важни стъпки при демонтаж на климатици

Желаете на демонтирате климатика си по една или друга причина - прекалено шумен е, или пък вече не Ви е необходим там където е монтиран.

Въпреки, че повечето от дейностите свързани с демонтаж на климатици могат да бъдат извършени от Вас самите е желателно е да потърсите лицензиран техник, с необходимия опит. Той не само може да демонтира климатичната Ви система безопасно, но и да направи цялостен анализ на състоянието й. При демонтажа на климатици трябва да се следват няколко задължителни стъпки, с които трябва да сте запознати, дори и ако бъде демонтиран от специалист.

Ако все пак решите да демонтирате климатика си сами, то следвайте следните стъпки:
  • Намерете входящите и изходящите линии на хладилния агент (фреона)
  • Намерете електрическите кабели, които са свързани с Вашата климатична система.
  • Тъй като климатичните системи са тежки е твърде вероятно да се нуждаете от помощ, за да я преместите. Би могло да се наложи да се използва и френски ключ.
  • Преместете медните тръби от старото на новото местоположение на климатика с помощта на съответните конектори.
  • Свържете се с местен климатичен техник. Той ще инспектира работата Ви и чрез специални тестове ще гарантира, че няма изтичане на фреон в рамките на новата климатична система. Ще презареди Вашата система с хладилен агент, ако е необходимо. Вашият климатичен техник трябва да присъства при първото включване на климатичната Ви система, тъй като той има по-голям опит в дейността по демонтаж и монтаж на климатици и знае за какви нередности биха могли да възникнат впоследствие.
Правилният демонтаж на климатици, гарантира правилното функциониране на климатична Ви система в бъдеще. Също така гарантира и необходимия комфорт за Вас и близките Ви, а както знаем комфорта и удобството у дома са едни от най-важните неща след изморителното ежедневие, което водим.

По каквато и причина да сте решили да демонтирате климатика си качеството винаги е от значение, затова не се колебайте да ни потърсите.

Подобни публикации

Основни етапи при демонтаж на климатици Дейностите при демонтаж на климатици са сред най-сложните при експлоатацията на климатични системи.
Ситуации, в които да внимаваме при демонтаж Искате да преместите климатика си? В такъв случай несъмнено се нуждаете от професионален демонтаж на климатик.
Фактори формиращи цените на демонтаж на климатици В големите градове като столицата София стандартът на живот е сравнително по-висок от този на останалите в страната, следователно и цените на различните предлагани услуги ще са сравнително по-високи от тези в по-малките градове.

Търсене