Основни моменти при демонтаж на климатици

Може да ви се наложи да прибегнете към демонтаж на климатици поради редица причини като преместване от едно жилище в друго, ремонтиране на фасадата на сградата или пък промяна на интериора.

Причина за демонтажът може да бъде и подмяната на старата климатична система с нова или просто поради необходимостта от ремонт.

Добре би било каквато и причина да е породила желанието Ви да отстраните климатика си тази процедура да се осъществи от специалист с необходимия опит. Решението да отстраните климатика си сами често се оказва доста лекомислено, а последиците от него в много случаи непоправими.

Дейностите свързани с демонтаж на климатици изискват много внимателен подход, това е така тъй като при невнимание от страна на този който се е заел с тази задача е вероятно да се нанесе трайна повреда на системата, а оттам това да се отрази и на финансите Ви.

Повечето специалисти препоръчват на потребителите да не се заемат сами с тази дейност и това не е случайно. Целта на тези съвети далеч не е свързана само с печеленето на някой друг лев. При професионален демонтаж на климатици потребителите печелят много повече отколкото предполагат, това е така защото по този начин те не рискуват да повредят системата си и да изгубят много безсмислени нерви и време.

Стъпките, които следва да се осъществят при един стандартен демонтаж на климатици са следните:
  • Определяне на цялостното техническо състояние на климатичната система
  • Събиране на фреона или т. нар. хладилен агент
  • Отстраняване на вътрешното и външното тяло
  • Премахване на тръбния пакет
  • Отстраняване на електрическите компоненти и стойки, прикрепяли външното и вътрешното тяло

Хубаво би било ако сте твърдо решени да монтирате климатика си отново да го подложите на едно комплексно почистване. Надали би Ви се отдала друга по-добра възможност от тази, в която той е свален и разглобен. 

Когато се нуждаете от услуги по демонтаж на климатици просто потърсете подходящ специалист и забравете грижите.

Подобни публикации

Водещи насоки при климатичен демонтаж Климатиците са нещо, което трябва да притежава всеки дом, защото те имат невероятната способност както да охлаждат и затоплят въздуха, така и да го пречистват.
Важни решения при демонтаж на климатици Демонтажът на климатици е неизменна част от дейностите, които трябва да предприемете през експлоатационния цикъл на климатика Ви.
Демонтаж на климатик – сами или с фирма? Желаете да преместите климатика си? Колебаете се дали сами да осъществите демонтажа на климатика си или да потърсите фирма, която би могла да Ви съдейства.

Търсене