Дейности по профилактика и поддръжка

Профилактиката на климатици, както и поддържането на климатичните система чиста води не само до по-висока ефективност от употребата й, но и спестява средства в случай на повреда и ремонт.

Почистването на климатици от професионалист отнема известно време, но това е дейност, с която бихте могли да се справите дори и сами, използвайки съветите ни в статията.

Първите етапи от профилактиката на климатици са свързани с почистването на вътрешното тяло на електроуреда. Трябва да се почисти и въздушния филтър. Може да си закупите нов филтър почти във всеки универсален магазин. В случай, че не знаете точния размер на филтъра може да проверите това в ръководството за употреба на климатика.

Следващата стъпка е свързана с изключване на захранването и подмяната на филтъра с нов.

Следва да отворите отделението на вентилатора и да отстраните с помощта на прахосмукачка видимия прах и замърсявания. В случай, че климатика работи зле, то ще е необходимо да смажете и някои от частите му при профилактиката. Добре е да избягвате проникващи и универсални масла от порядъка на WD-40. Ако не сте сигурни дали маслото, с което разполагате е подходящо проверете това в ръководството за експлоатация на уреда.

При профилактика на климатик е необходимо да се провери също дали няма и изтичане на хладилен агент, защото това само по-себе си оскъпява поддръжката на електроуреда.

Следва да почистите тръбния път посредством телена четка и да освежите климатика с подходящ спрей за тази цел. 

В случай, че сте извършили стриктно и точно всички посочени дейности върнете всички компоненти на климатика по местата им и стартирайте електроуреда. Добре извършената профилактика на климатици и поддръжка е от важно значение за съхраняване на първоначалните нива на ефективност на електроуреда. 

Ако смятате, че няма да успеете да се справите с дейностите по профилактика на климатици, то никога не е късно да се обърнете към експерт по отношение на всички въпроси касаещи климатичната Ви система.

Подобни публикации

Как да почистите климатика си? Повечето хора смятат, че топлият въздух излизащ от климатика им е сигнал за липса на достатъчно количество фреон.
Важни стъпки при избор на фирма за профилактика на климатици Редовната профилактика на климатици спомага за навременното справяне с проблемите, които възникват при експлоатацията на климатични системи в дома ни.
Защо да плащаме за профилактика на климатици Българската народопсихология и ограничените ресурси на родните домакинства са направили потребителите на стоки и услуги в България изключително скептични при покупката на услуги.

Търсене