Дейности по профилактика и поддръжка

Профилактиката на климатици, както и поддържането на климатичните система чиста води не само до по-висока ефективност от употребата й, но и спестява средства в случай на повреда и ремонт.

Почистването на климатици от професионалист отнема известно време, но това е дейност, с която бихте могли да се справите дори и сами, използвайки съветите ни в статията.

Първите етапи от профилактиката на климатици са свързани с почистването на вътрешното тяло на електроуреда. Трябва да се почисти и въздушния филтър. Може да си закупите нов филтър почти във всеки универсален магазин. В случай, че не знаете точния размер на филтъра може да проверите това в ръководството за употреба на климатика.

Следващата стъпка е свързана с изключване на захранването и подмяната на филтъра с нов.

Следва да отворите отделението на вентилатора и да отстраните с помощта на прахосмукачка видимия прах и замърсявания. В случай, че климатика работи зле, то ще е необходимо да смажете и някои от частите му при профилактиката. Добре е да избягвате проникващи и универсални масла от порядъка на WD-40. Ако не сте сигурни дали маслото, с което разполагате е подходящо проверете това в ръководството за експлоатация на уреда.

При профилактика на климатик е необходимо да се провери също дали няма и изтичане на хладилен агент, защото това само по-себе си оскъпява поддръжката на електроуреда.

Следва да почистите тръбния път посредством телена четка и да освежите климатика с подходящ спрей за тази цел. 

В случай, че сте извършили стриктно и точно всички посочени дейности върнете всички компоненти на климатика по местата им и стартирайте електроуреда. Добре извършената профилактика на климатици и поддръжка е от важно значение за съхраняване на първоначалните нива на ефективност на електроуреда. 

Ако смятате, че няма да успеете да се справите с дейностите по профилактика на климатици, то никога не е късно да се обърнете към експерт по отношение на всички въпроси касаещи климатичната Ви система.

Подобни публикации

Навременната поддръжка в лицето на профилактиката на климатици Климатика ви не работи добре? Неговата ефективност е силно занижена, което се отразява и на сметките ви за електроенергия? Усещате неприятен мирис и шум?
Въможни проблеми при нередовна профилактика на климатици Профилактиката на климатици е една от най-съществените дейности определящи периода на ползване на една климатична система.
Няколко причини в подкрепа на климатичната профилактика Редовното осъществяване на дейностите по профилактика на климатици са сред основните неща, които трябва да реализира всеки отговорен потребител.

Търсене