5 съвета при монтаж на климатици

След като сме избрали каква нова климатична система да си купим, то неизменно следва и етапа с нейната инсталация в нашия дом, вила, офис или друг тип помещение. Днес ще разгледаме 5 съвета, които е добре да запомните при монтаж на климатици и които ще ви осигурят задоволство от крайния резултат при извършване на тази дейност.
  • Избягвайте монтаж на вътрешното тяло на място, където то ще духа директно върху вас. Макар това да е до голяма степен приятно през зимния отоплителен сезон, то през летния създава доста дискомфорт и не е особено полезно за вашето здраве, особено, ако току що се прибирате в прохладния си дом от жегите навън.
  • Винаги, винаги, винаги искайте официална писмена гаранция от фирмата за монтаж на климатици, която сте избрали. Така се застраховате при евентуални проблеми, които могат да възникнат и лесно можете да потърсите правата си, без да се налага да заплащате допълнително за това.
  • В случай че външното тяло се окаже по-високо разположено от вътрешното тяло при монтаж на климатици с оглед спецификата на конкретния случай, то задължително е присъствието на U-коляно в тръбния път. Това коляно ще помогне да се предотврати движение на маслото, смазващо компресора по пътя на хладилния агент и ще гарантира успешното смазване на системата без нейното задръстване. Ако пропуснете този детайл, рискувате изгаряне на компресора – нещо, което едва ли искате да се случи на чисто новият ви климатик.
  • Помислете за конденза. При монтаж на климатици е важно да предвидите къде ще се отвежда конденза, който се натрупва при тяхната работа. Имайте предвид, че никой не е щастлив, когато кондензът на климатика на комшията попада на неговия балкон.
  • Планирайте маршрута на тръбния път с цел да съхраните естетика на помещението и да го направите максимално незабележим, за да се насладите на приятни температури, без влошаване красотата на интериора.

публикувано на


Вижте още

- Покупка на климатик с монтаж или самостоятелен монтаж?
- Професионален монтаж на климатици
- Защо да не закупувате климатик с включен монтаж в цената?
- Професионалния монтаж като незаменима дейност
- Защо е толкова важен монтажът на нашите климатици