Профилактика на климатици

Една от дейностите, които имат за цел да възвърнат първоначалната ефективност на вашата климатична система се нарича профилактика на климатици. Този процес включва разнообразни по вид етапи, които със сигурност ще допринесат за удължаване живота на вашия климатик, както и за неговата перфектна работа дори в най-екстремни условия през лятото и зимата.

Сред ключовите неща, върху които задължително трябва да се наблегне при профилактика на климатици са техните филтри. Редовното им измиване и почистване, както и тяхната подмяна при нужда е в състояние да ви гарантира един по-висок коефициент на полезно действие, както и да обезпечи приятния аромат и свежестта на въздуха в климатизираното помещение.

Друга важна задача за всеки, решил да извърши профилактика на домашния климатик е измерването на нивата на хладилен агент в системата и неговото налягане, което е съществено за правилната експлоатация на този тип машини. При нужда в климатика трябва да се добави и допълнително количество фреон, което да подобри работата и да повиши ефективността на системата. Най-често обаче този тип дейности е добре да поверите в ръцете на опитни професионалисти по профилактика на климатици, за да не причините повече вреди, отколкото ползи за климатичната инсталация у дома.

След като се коригират нивата на фреон и се направи почистване или подмяна на филтрите, то следва да почистим и топлообменниците, които често задържат прах, алергени и са източници на неприятни миризми и дискомфорт за обитателите. Не е тайна, че натрупването на прах и мръсотия по тези компоненти са една от най-масовите причини за преждевременното изгаряне на компресора – неприятен момент, който може да ни коства сериозен финансов ресурс, за да бъде отстранен.

Недоволни сте от работата на своя климатик и ясно отчитате неговата занижена ефективност? Най-добрият вариант е да се обърнете към експерти в областта на профилактиката на климатици с дългогодишен опит, за да сте 100% сигурни, че ще се радвате отново на уют, чист въздух и приятен микроклимат в своя дом през цялата година.

публикувано на


Вижте още

- До какво може да доведе нередовната профилактика на моя климатик?
- Защо е необходимо извършването на профилактиката на климатици?
- Профилактика на климатици - за да сте убедени в дългосрочното и безпроблемно функциониране на Вашия климатик
- Основни задачи при профилактика на климатици
- Важната роля на професионалната профилактика на климатици