Какво трябва да знаете за демонтажа на климатици?

Демонтажът на климатици е дейност, която рано или късно всеки притежател на климатична система трябва да реализира. В случай, че и на Вас ви предстои, то ето какво трябва да знаете:
  • Демонтажът на климатици е сред основните процедури през експлоатационния период на един климатик, наред с неговия монтаж и профилактика;
  • Извършен професионално климатичния демонтаж не само, че не уврежда уреда, но и го привежда във вид готов за повторен монтаж;
  • Обикновено демонтаж се налага или при промяна на местоположението на уреда или при неговата подмяна;
  • Запазването на хладилния агент при климатичния демонтаж е от ключово значение за последващия монтаж на уреда;
  • Запазването на тръбния път също е от ключово значение;
  • Професионалната намеса при подобен тип операции е задължителна.

Често при демонтаж на климатик, потребителите решават, че не им е необходима професионална консултация или помощ и именно тук те допускат първата си грешка. Пропускането на дори и една от основните стъпки или пък неправилната им последователност може да е фатална. Това е особено неприятно за потребителите, които искат да запазят климатичната си система непокътната и в състояние за последващ монтаж.

В пъти по-добър вариант е да жертвате скромната сума от около 40-50 лв. и да се възползвате от професионален демонтаж на климатици, отколкото да се опитате да се справите сами и да се окажете крайно неудовлетворени от резултата.

Техниците в областта на климатичните услуги не само, че са напълно запознати с всички тънкости, но и честата практика ги е превърнала в професионалисти. Те за сравнително по-кратко време ще се справят с демонтажа от Вас, и това е гарантирано.

Ако демонтирате климатика си с цел промяната на неговото местоположение, какво по-хубаво от това да се възползвате от услугите на една фирма както за демонтажа, така и за монтажа. По този начин климатика Ви ще се монтира, когато и където искате и то във възможно най-кратък срок.

публикувано на


Вижте още

- Демонтаж на климатици - какво Ви предстои?
- Защо да изберем професионален демонтаж?
- Най-често задавани въпроси при демонтаж на климатици
- Фактори формиращи цените на демонтаж на климатици
- Демонтаж на климатици – защо е нужен