3 предимства на професионалната профилактика на климатици

публикувано на 14.01.2016 19:24

Притежавате климатик? Желаете да го ползвате дълго и ползотворно? В такъв случай не бива да пропускате дейностите по профилактиката му.

През последното десетилетие се наблюдава значителен растеж в размера на потребителите ползващи климатични системи. С нарастването на броя им нараства и търсенето на услугите по профилактика на климатици.

Специализираната профилактика има редица предимства. При положение, че все още не сте имали удобен случай, в който самите Вие да се убедите в това, то сега е момента да го направите.

Много често потребителите сами почистват филтрите на климатика си и смятат, че това е напълно достатъчно. То не само, че не достатъчно, но и не спомага осезаемо за запазване на високите експлоатационни качества на уреда.

Ако желаете да ползвате климатика си дълго и той да Ви доставя комфорта от който се нуждаете, то редовната профилактика е от съществена важност.

Питате се какви са предимствата на специализираната профилактика? В такъв случай нека Ви представим 3 от тях:
  • Запазване на високи нива на ефективност – при по-дългосрочното използване,...

Възможни последици при самостоятелен демонтаж на климатик

публикувано на 11.01.2016 21:43

Празниците вече отминаха и ако не сте имали възможност да се погрижите за климатика си, то ще трябва го направите. Ако климатичната Ви система не функционира добре, и то от дълго време, това несъмнено е индикатор за наличие на проблем в нея. Понякога проблема може да бъде толкова сериозен, че да се наложи демонтаж на климатика.

Предвид температурните колебания, демонтажа би могъл да Ви лиши не само от климатика Ви, но и от комфорта, който той Ви доставя. При наличие на проблем, било то незначителен или не, не е желателно да се заемате сами.

Добре е да знаете, че климатика е по-специфичен електроуред и като такъв е възможно по-лесно да бъде повреден, спрямо останалите Ви електроуреди. При реализацията на демонтажа, извършаващия процедурата следва да действа изключително прецизно.

В случай, че решите да отстраните климатика си и то сами, добре е да знаете, че всяка погрешно реализирана стъпка от демонтажния процес може бързо и непредотвратимо да прати уреда Ви на боклука.

Питате се какво толкова би могло да се случи с климатика Ви ако го демонтирате сами? Ето и някои от...

3 основни причини за реализацията на климатичен демонтаж

публикувано на 30.12.2015 20:02

Демонтажът на климатици се превръща в неизменна част от живота на българските домакинства. В случай, че притежавате климатик, но неговата ефективност далеч не е такава каквато Вие искате, то тогава трябва да обмислите и идеята за демонтажа.

Навярно се питате кога трябва да осъществите демонтажните дейности, както и към кого да се обърнете за тях?

Отстраняването на една климатична система обикновено се реализира поради 3 основни причини. Едната причина е преместването на уреда от едно на друго място. Много често при промяна на местожителството се налага да преместваме домашните си уреди, в т.ч. и климатика си. Поради това, че климатиците са малко по-особен тип електроуреди и тяхното отстраняване е малко по-сложно. Докато за преместването на един хладилник е необходимо просто да го изключите от контакта и транспортирате до следващото място, то при климатика случая е малко по-особен. При тяхното отстраняване е наложително да потърсите професионална помощ.

Следващото положение при което се налага да демонтирате климатика си е свързано с невъзможността на уреда да...

Какво включва монтажа на климатици?

публикувано на 27.12.2015 20:24

През последните 10 години се наблюдава осезаем ръст в броя на домакинствата ползващи климатици. Това разбира се има и логично обяснение, и то се основава на това, че използването на климатични системи за осигуряването на добра климатична среда ни излиза значително по-изгодно от това с какъвто и да е било друг уред. И с оглед на тази зачестена експлоатация на климатици, набира скорост и дейност позната още като монтаж на климатици.

Монтажът на климатици е сравнително по-скъпа услуга от демонтажа и профилактиката. По-високата стойност на монтажа се обуславя както от сложността на операцията, така и от спецификата й.

Ето накратко какво включва и дейността:
  • Монтаж на крепежни стойки и конструкции – в случай, че все още нямате климатик, то само ако излезете навън и се огледате навярно ще видите много на брой такива уреди, които не стоят просто във нищото, а са прилежно прикрепени към фасадата на сградата с помощта на специални стойки.
  • Монтаж на външно тяло – тази операция включва инсталацията на външния модул върху предварително монтирани за това стойки. При неговото инсталиране...

Климатиците в миналото и днес

публикувано на 25.12.2015 00:04

Модерните климатици се превръщат във все по-неизменна част от живота ни. Много домакинства използват именно климатични системи за климатизация на домовете си.

Днес климатичните системи доста са променили първоначалния си облик. В миналото освен обемни, тежки, и шумни те не са били особено функционални. Освен да охлаждат и то на неимоверно висока цена, те друго не можели. Нека не пропускаме и това, че размера им е бил доста обемист, а това ги превръщало в доста непрактични уреди за малки помещения.

Днес климатиците са всичко друго, но не и обемисти и шумни. Днес теглото на климатиците сравнително е редуцирано спрямо това на моделите в миналото. По-новите климатични системи освен безшумни са и изключително практични. Техния модерен дизайн пък ги превръща в подходящи за ползване, както в домашни условия, така и в бизнес сгради и учреждения.

В миналото климатичното разнообразие е било доста ограничено, докато днес не е така. Потребителите имат възможността да избират не само между различни марки, но и модели. Много домакинства имат предпочитания относно марката при покупката...

Важната роля на професионалната профилактика на климатици

публикувано на 21.12.2015 10:14

Профилактиката на климатици е важна задача, към която всеки потребител трябва да се отнася сериозно. Навярно и Вие подобно на останалите потребители, не сте имали възможността да се възползвате от професионално обслужване по отношение на тази дейност, а това не е добре.

Дори редовно да почиствате климатика си и да измивате филтрите му, това често не е достатъчно. Има компоненти, до които Вие като потребители не можете да достигнете без нужния опит, а именно в тях се натрупва голямо количество прах. Той от своя страна затруднява климатичното функциониране и води до генериране на неприятни миризми или шумове.

Редовното почистване на климатика Ви в домашни условия може да повиши ефективността му. Професионалното почистване може не само да повиши ефективността на уреда, но и видимо да подпомогне за освежаването на въздуха. Редовната домашна поддръжка може да Ви осигури безпроблемна климатична експлоатация и то години наред. Не бива да забравяте обаче, че както всяко друго нещо и климатиците не са вечни, и понякога освен от домашно почистване, те се нуждаят и от професионално...

Климатика Ви не работи преди дългите празници?

публикувано на 18.12.2015 10:57

Празниците наближават и ако именно в разгара им климатика Ви спре да работи, то това със сигурност няма да бъде приятно. В случай, че климатика Ви не работи, и то от дълго време, ще Ви се наложи да откриете причината за това. Ако се окаже, че проблема е по-сериозен и не може да се отстрани на място, то ще се наложи да осъществите т.нар. дейности по демонтаж на климатици.

Демонтажът на климатици включва комплекс от дейности свързани с отстраняването на климатичните системи. Ако Ви се налага да осъществите тази дейност, и то предпразнично, то не бива да губите повече време, а да потърсите специалист.

Много потребители се заемат сами с дейностите по демонтаж на климатик, и до известна степен успяват да се справят с тях. Успехът им може да се дължи както на добрата им информираност и подготовка, така и на наличието на необходим инструментариум. Има обаче и такива потребители, които се смятат за експерти във всичко, но всъщност далеч не са такива. Именно те могат да създадат най-сериозни проблеми. Проблемите могат да се създадат при източването на хладилния агент, отстраняването на...

Покупка на климатик с монтаж или самостоятелен монтаж?

публикувано на 17.12.2015 09:04

С наближаването на празниците идва момента и за покупка на подаръци. Ако сте взели решение да подмените стария си климатик с нов, то е препоръчително час по-скоро да помислите и за неговия монтаж. Монтажът на климатика е една от основните дейности през експлоатационния период на климатичния уред, затова не бива да бъде подценяван.

Голяма част от домакинствата предприемат покупка на климатик именно около празниците. Добре е успоредно с покупката да направите и заявка за дейностите по монтаж на климатици.

Повечето фирми предлагат както климатични системи, така и съпътстващи услуги като монтаж, демонтаж и профилактика. Ако нямате достатъчно време, за да търсите фирма, на която да възложите инсталацията на новия си уред, то покупката на климатик с добавен монтаж е добър вариант.

В случай, че възнамерявате да се заемете с търсенето на фирма за монтажа, то следните няколко съвета ще са Ви от изключителна полза:
  • Винаги наемайте фирма с традиция, качество и фирмени ценности
  • Винаги наемайте фирма с екип от квалифицирани и добре обучени специалисти
  • Винаги търсете...

Как да изберем най-подходящия климатик за дома си?

публикувано на 16.12.2015 15:53

Коледните празници наближават, а това от своя страна предвещава застудяване. В тази връзка е добре час по-скоро да помислите за домашния си уют и да преминете към покупката на климатик.

Климатиците са едни страхотни уреди, които стават все по-предпочитани от домакинствата. В случай, че сметките ви за парно са неимоверно високи, то нямате друг вариант освен да помислите за друг алтернативен уред за отопление. И защо този уред да не е именно климатик?

Климатичните системи освен модерни са и изключително практични. Нека да отбележим и че с напредването на технологиите тези уреди стават все по-икономични. Това предимство никак не е за пренебрегване, тъй като все повече нараства броят на домакинствата, които не могат да се справят с ежемесечните си разходи.

Ако не искате топлината да напуска дома Ви, то не губете повече време, а си купете климатик. Този уред не само, че ще редуцира сметките Ви за отопление, но и значително ще повиши климатичния Ви уют.

Как да изберете най-добрия и подходящ климатик за дома си?
В случай, че вече сте решили да си закупите климатик, то е добре...

До какво води липсата на опит при демонтаж на климатик?

публикувано на 10.12.2015 09:06

През експлоатационния си период климатиците преминават през 3 ключови дейности и една от тях е т.нар. демонтаж на климатици. Тази дейност обхваща освен всички процедури по отстраняването на уреда, така и окомплектоването му.

Демонтажът може да се реализира не само в края на амортизационния период, но и в неговото начало или среда. Ето и нагледен пример за това: живеете под наем, наскоро сте си закупили климатик, а непосредствено след покупката му Ви се налага да се изнесете. Логично е щом климатичната Ви система е все още нова, да я демонтирате и вземете със себе си при преместването.

В такива случаи при преместване на уреда от едно на друго място е много важно стриктно да се реализира всяка една дейност включена в пакета на т.нар. услуга демонтаж на климатици. Неспазването на установената последователност, при реализирането на отделните етапи може не само да Ви лиши от новия Ви климатик за известно време, но и напълно да го съсипе.

Изтичането на фреон е също сред неприятните последици, които могат да възникнат при липса на опитност в реализиращия дейността. Допълването с...