Кои климатици се нуждаят от професионален монтаж?

публикувано на 05.02.2016 11:50

Kлиматиците се превръщат във все по-незаменима част от живота ни, а наред с тях и съпътващите употребата им услуги. Една от най-популярните климатични услуги е тази известна като монтаж на климатици. Все повече нараства и броя на хората предпочитащи климатик пред друг уред за отопление. В случай, че сте от тези домакинства, които все още не са се снабдили с такъв уред, то нека Ви запознаем и с това кои климатици се нуждаят от допълнителен монтаж.

Навярно сте забелязали разнообразието от климатични марки и разновидности на пазара. За един обикновен потребител избора на климатик може да се окаже доста тежка задача. Добре би било паралелно с покупката да заявите и услугите по монтаж на климатик. Така няма да се налага да чакате прекалено дълго, за да започнете да използвате климатика си.

Не всяка климатична система изисква професионален монтаж – някои климатични модели като например мобилния тип не изискват професионална и допълнителна инсталация. Това, което се изисква от Вас е да намерите подходящо място за уреда и да го включите в контакта. Този тип климатични уреди са малко...

Водещи насоки при климатичен демонтаж

публикувано на 01.02.2016 17:02

Климатиците са нещо, което трябва да притежава всеки дом, защото те имат невероятната способност както да охлаждат и затоплят въздуха, така и да го пречистват. Наличието на различни видове климатици Ви позволява да изберете най-подходящия сред тях, който напълно да отговоря на нуждите Ви. Подобно на другите Ви уреди и климатиците могат да се похабят, или развалят в даден момент. Повечето климатици се развалят в резултат на натрупване на прах в тях. Сред останалите водещи причини за това е й дългосрочната им употреба. Когато дадения момент настъпи несъмнено трябва да се обадите на техник, който да прецени дали да демонтира климатика Ви или не?

Сред основните предпоставки за демонтаж на климатици е също така и диагностицирането на проблем, или замяна на уреда с нов.

Ето и някои от водещите насоки при реализацията демонтаж на климатици:
  • Уверете се, че устройството е изключено от електрозахранването – това е мярка за безопасност, която цели да Ви предпази от токов уред. Не поемайте риска да започвате демонтажния процес преди да сте се уверили, че климатика е...

Защо е важно да почистваме редовно филтрите?

публикувано на 28.01.2016 11:26

Искате да запазите ефективността на климатичната си система, и свежестта да не напуска дома Ви? Същевременно искате и портфейла Ви да е все така пълен. В такъв случай редовно почиствайте филтрите на климатика си, или потърсете техник който да извърши това вместо Вас. Всяка профилактика на климатици включва и почистване на филтрите.

Почистването на климатичните филтри може не само да подобри ефективността на уреда Ви, но и да удължи амортизационния му срок.

Климатиците са уреди с помощта на които топлия въздух се преобразува в студен и обратно. Ако филтрите на климатика Ви са в добра форма, то и въздухът в помещението ще е чист. В случай, че филтрите не са чисти, то това би могло да се отрази и на консумацията Ви на електричество. Това е така, тъй като, за да Ви осигури климатичен комфорт, Вашата климатична система трябва да работи значително по-усилено, а това никак не е икономично. Ако искате да предотвратите това не бива да забравяте да почиствате филтрите на климатика си поне веднъж в месеца.

Почти всички климатични филтри могат да се измиват. За целта е необходимо да...

Как да изберем най-правилния климатик за дома си?

публикувано на 26.01.2016 17:39

Възнамерявате да си купите климатик? Смятате да го направите скоро? Ако това е така, преди да направите своята покупка трябва да разберете каква е мощността на климатика, от който се нуждае дома Ви. Предварителното определяне на мощността е важно от гл. т. на това, че всеки климатик притежава някакъв максимален капацитет на охлаждане и ако параметрите на Вашия дом не отговарят на тези на избрания уред, то покупката му може да се окаже напълно безсмислена.

Като начало трябва да знаете в каква мерна единица се измерва мощността при климатиците. Климатичната мощност се измерва в Британски термални единици (ВТU)

Тhe British Thermal Unit (BTU) е основна мярка за топлинна енергия. За да разберете дали избрания климатик е подходящ за дома Ви, следвайте стриктно следващите инструкции:
  • Измерете обема на помещението, където възнамерявате да инсталирате новозакупения уред. Забележка: трябва да измерите обема, а не площта.
  • Потърсете онлайн калкулатор, определящ мощността на климатика, който ще Ви е нужен за съответното помещение. Не бива да приемате получените оценки за конкретни, те по-скоро са...

Кого да наемем за монтажа на климатика си?

публикувано на 24.01.2016 19:43

Купили сте си климатик и искате колкото се може по-скоро да започнете употребата му? Ако това е така не губете повече време, а заявете своя монтаж още сега. Но към кой да се обърнете за това? Това е належащия въпрос.

С появата си на пазара климатиците провокират и появата на компании, занимаващи се с инсталацията им. Услугите свързани с инсталацията са известни още и като монтаж на климатици.

Почти всяка фирма предлагаща климатични електроуреди предоставя и всички услуги по отношение на монтажа и поддръжката.

Монтажът е важен, от гледна точка на това, че ако не се извърши правилно това би могло да повлияе върху целия експлоатационен период на уреда, а оттам респективно и върху Вас. А вие навярно не искате това да се случи?

Предвид температурните колебания наблюдавани през последните дни, климатичната повреда е най-малкото нещо от което се нуждаете в този момент. Ако не ангажирате специалист, който да осъществи монтажа, повредата Ви е в кърпа вързана.

Много често съседите ни се изявяват големи помощници, които дори и непоканени са готови да окажат помощта си. Не забравяйте...

Полезни съвети при избор на фирма за демонтаж на климатик

публикувано на 20.01.2016 21:48

Демонтажът на климатици е важна дейност, чиято роля често се подценява от потребителите. Ако Ви предстои да демонтирате климатика си, то нека Ви представим няколко прости съвета, които със сигурност ще са Ви от полза.

На пазара има множество фирми предлагащи демонтажни услуги, но как да изберем такава, която хем да не взима прекалено скъпо, хем да работи качествено?

Добре е при избора на фирма, да се ръководите от следните препоръки:
  • Винаги да се доверявате на фирми с опит - всяка фирма занимаваща се с демонтаж на климатици, разполага с екип от опитни и добре квалифицирани специалисти. В резултат на дългосрочната си практика те не само са натрупали ценен опит, но и добре познават спецификата на демонтажния процес.
  • Винаги да избирате фирми с доказано име – навярно повечето от Вас знаят, че пазара е наводнен от некоректни фирми, които само гледат как да Ви вземат парите и да претупат работата. Добре е при избора на фирма да проверите от колко време оперира съответната фирма в областта на климатичния демонтаж.
  • Винаги да търсите препоръка – препоръката получена от близък или...

3 причини да си купим климатик

публикувано на 16.01.2016 13:02

Навярно сте забелязали, че все повече домакинства се решават да си закупят климатик. Това решение е не само рентабилно, но и компактно.

В случай, че Ви е омръзнало от високите сметки за парно, които получавате ежемесечно, то защо не помислите за покупката на климатичен уред.

Известни са редица предпоставки в подкрепа на климатичната покупка и нито една против, освен малко по-високата цена на тези уреди.

Нека Ви запознаем и с 3 от основните причини в подкрепа на климатичната покупка:
  • Климатиците не заемат място – тези уреди са една чудесна възможност за климатизация на малки помещения, в които няма възможност, или място за инсталация на каквато и да е друга отоплителна система;
  • Редуцират сметките за електричество – климатиците за разлика от другите уреди за отопление не изразходват голямо количество електрическа енергия. Използвани според предназначението си, те със сигурност няма да увеличат осезаемо стойността на сметките Ви за електричество;
  • Безопасни са – докато повечето отоплителни системи изискват да сте нащрек и около тях почти през цялото време, докато те са в...

3 предимства на професионалната профилактика на климатици

публикувано на 14.01.2016 19:24

Притежавате климатик? Желаете да го ползвате дълго и ползотворно? В такъв случай не бива да пропускате дейностите по профилактиката му.

През последното десетилетие се наблюдава значителен растеж в размера на потребителите ползващи климатични системи. С нарастването на броя им нараства и търсенето на услугите по профилактика на климатици.

Специализираната профилактика има редица предимства. При положение, че все още не сте имали удобен случай, в който самите Вие да се убедите в това, то сега е момента да го направите.

Много често потребителите сами почистват филтрите на климатика си и смятат, че това е напълно достатъчно. То не само, че не достатъчно, но и не спомага осезаемо за запазване на високите експлоатационни качества на уреда.

Ако желаете да ползвате климатика си дълго и той да Ви доставя комфорта от който се нуждаете, то редовната профилактика е от съществена важност.

Питате се какви са предимствата на специализираната профилактика? В такъв случай нека Ви представим 3 от тях:
  • Запазване на високи нива на ефективност – при по-дългосрочното използване,...

Възможни последици при самостоятелен демонтаж на климатик

публикувано на 11.01.2016 21:43

Празниците вече отминаха и ако не сте имали възможност да се погрижите за климатика си, то ще трябва го направите. Ако климатичната Ви система не функционира добре, и то от дълго време, това несъмнено е индикатор за наличие на проблем в нея. Понякога проблема може да бъде толкова сериозен, че да се наложи демонтаж на климатика.

Предвид температурните колебания, демонтажа би могъл да Ви лиши не само от климатика Ви, но и от комфорта, който той Ви доставя. При наличие на проблем, било то незначителен или не, не е желателно да се заемате сами.

Добре е да знаете, че климатика е по-специфичен електроуред и като такъв е възможно по-лесно да бъде повреден, спрямо останалите Ви електроуреди. При реализацията на демонтажа, извършаващия процедурата следва да действа изключително прецизно.

В случай, че решите да отстраните климатика си и то сами, добре е да знаете, че всяка погрешно реализирана стъпка от демонтажния процес може бързо и непредотвратимо да прати уреда Ви на боклука.

Питате се какво толкова би могло да се случи с климатика Ви ако го демонтирате сами? Ето и някои от...

3 основни причини за реализацията на климатичен демонтаж

публикувано на 30.12.2015 20:02

Демонтажът на климатици се превръща в неизменна част от живота на българските домакинства. В случай, че притежавате климатик, но неговата ефективност далеч не е такава каквато Вие искате, то тогава трябва да обмислите и идеята за демонтажа.

Навярно се питате кога трябва да осъществите демонтажните дейности, както и към кого да се обърнете за тях?

Отстраняването на една климатична система обикновено се реализира поради 3 основни причини. Едната причина е преместването на уреда от едно на друго място. Много често при промяна на местожителството се налага да преместваме домашните си уреди, в т.ч. и климатика си. Поради това, че климатиците са малко по-особен тип електроуреди и тяхното отстраняване е малко по-сложно. Докато за преместването на един хладилник е необходимо просто да го изключите от контакта и транспортирате до следващото място, то при климатика случая е малко по-особен. При тяхното отстраняване е наложително да потърсите професионална помощ.

Следващото положение при което се налага да демонтирате климатика си е свързано с невъзможността на уреда да...