Основни предимства на професионалния демонтаж

публикувано на 26.02.2016 13:26

Всеки собственик на климатик трябва да е запознат, както с устройството, така и със спецификата на своя уред. Така дори и да възникне някакъв проблем, Вие ще сте в готовност бързо да отреагирате, както и да отстраните проблема. Често ненавременното откриване на проблема се превръща в предпоставка за демонтаж на климатика. А едва ли желаете да се лишите от климатика си, преди да е дошъл момента за това?

Демонтаж на климатик се реализира и в ситуации като – преместване, подмяна, амортизиране и други.

В случай, че Ви предстои тази дейност, то не се колебайте да влезете в интернет и да си набавите нужната информация. Тук е момента да споменем, че макар онлайн пространството да предлага изобилие от информация, тя често не е достатъчна, за да се справите успешно с поставената си задача. Често действителността и представите ни за нещата се различават.

Навярно поне веднъж сте се питали „Защо да се обърна към техник, за демонтажа на климатика си?“. Нека сега отговорим на този въпрос, представяйки Ви основните предимства на професионалния демонтаж на климатици:

Предимства:
 • Бързо...

Основни проблеми при климатиците

публикувано на 22.02.2016 08:03

Климатиците често не функционират правилно и това е в резултат на неправилната им експлоатация. Когато климатика Ви е в режим на работа, не забравяйте да затворите всички прозорци, както и външните врати.

Предпоставка за възникването на проблеми е и неправилно извършения монтаж, както и неподходящо реализираната профилактика. Не добре извършения монтаж често води до спукани тръби и ниска въздушна струя. Много често, количеството фреон във Вашия климатик не отговаря на зададеното от производителя. Зареждането с точно определено количество фреон е от ключова важност за запазване на дългосрочната ефективност на климатика. Неквалифицираните сервизни техници често не съумяват да преценят необходимото количество хладилен агент и това води не само до възникване на нови проблеми, но и до влошаване на съществуващите.

Макар производителите да се стремят да произвеждат висококачествени уреди, то не съществува такъв, който да не може да бъде повреден. Ето и някои от основните проблеми възникващи при климатиците:
 • Изтичане на охладител - ако не замервате редовно количеството...

Ситуации, в които да внимаваме при демонтаж

публикувано на 18.02.2016 11:08

Искате да преместите климатика си? В такъв случай несъмнено се нуждаете от професионален демонтаж на климатик.

Навярно си мислите, че отстраняването на климатика Ви е досадна и трудна задача, и сте прави. Ако сте от тези потребители, които действат спонтанно и с размах, то е добре да проявите изключителна съобразителност в следните ситуации:
 • Промяна на локацията – когато Ви предстои реализацията на тази процедура е препоръчително да внимавате повече от необходимото. Това е така, защото тази операция предполага, че непосредствено след демонтажа възнамерявате отново да монтирате уреда. При невнимание от Ваша страна може не само да нараните себе, но и да повредите уреда. А едва ли целите точно това?
 • Замяна на стар уред с нов – ако Вашата цел и приоритет е да отстраните стария си климатик и да го замените с нов, то е препоръчително да внимавате с отстраняването на тръбния път и хладилния агент, тъй като в последствие те могат да са Ви от полза.
 • При повреда – ако климатика Ви не е в добро състояние, и това е в резултат на някаква механична повреда, то самостоятелния демонтаж не е...

Кои климатици се нуждаят от професионален монтаж?

публикувано на 05.02.2016 11:50

Kлиматиците се превръщат във все по-незаменима част от живота ни, а наред с тях и съпътващите употребата им услуги. Една от най-популярните климатични услуги е тази известна като монтаж на климатици. Все повече нараства и броя на хората предпочитащи климатик пред друг уред за отопление. В случай, че сте от тези домакинства, които все още не са се снабдили с такъв уред, то нека Ви запознаем и с това кои климатици се нуждаят от допълнителен монтаж.

Навярно сте забелязали разнообразието от климатични марки и разновидности на пазара. За един обикновен потребител избора на климатик може да се окаже доста тежка задача. Добре би било паралелно с покупката да заявите и услугите по монтаж на климатик. Така няма да се налага да чакате прекалено дълго, за да започнете да използвате климатика си.

Не всяка климатична система изисква професионален монтаж – някои климатични модели като например мобилния тип не изискват професионална и допълнителна инсталация. Това, което се изисква от Вас е да намерите подходящо място за уреда и да го включите в контакта. Този тип климатични уреди са малко...

Водещи насоки при климатичен демонтаж

публикувано на 01.02.2016 17:02

Климатиците са нещо, което трябва да притежава всеки дом, защото те имат невероятната способност както да охлаждат и затоплят въздуха, така и да го пречистват. Наличието на различни видове климатици Ви позволява да изберете най-подходящия сред тях, който напълно да отговоря на нуждите Ви. Подобно на другите Ви уреди и климатиците могат да се похабят, или развалят в даден момент. Повечето климатици се развалят в резултат на натрупване на прах в тях. Сред останалите водещи причини за това е й дългосрочната им употреба. Когато дадения момент настъпи несъмнено трябва да се обадите на техник, който да прецени дали да демонтира климатика Ви или не?

Сред основните предпоставки за демонтаж на климатици е също така и диагностицирането на проблем, или замяна на уреда с нов.

Ето и някои от водещите насоки при реализацията демонтаж на климатици:
 • Уверете се, че устройството е изключено от електрозахранването – това е мярка за безопасност, която цели да Ви предпази от токов уред. Не поемайте риска да започвате демонтажния процес преди да сте се уверили, че климатика е...

Защо е важно да почистваме редовно филтрите?

публикувано на 28.01.2016 11:26

Искате да запазите ефективността на климатичната си система, и свежестта да не напуска дома Ви? Същевременно искате и портфейла Ви да е все така пълен. В такъв случай редовно почиствайте филтрите на климатика си, или потърсете техник който да извърши това вместо Вас. Всяка профилактика на климатици включва и почистване на филтрите.

Почистването на климатичните филтри може не само да подобри ефективността на уреда Ви, но и да удължи амортизационния му срок.

Климатиците са уреди с помощта на които топлия въздух се преобразува в студен и обратно. Ако филтрите на климатика Ви са в добра форма, то и въздухът в помещението ще е чист. В случай, че филтрите не са чисти, то това би могло да се отрази и на консумацията Ви на електричество. Това е така, тъй като, за да Ви осигури климатичен комфорт, Вашата климатична система трябва да работи значително по-усилено, а това никак не е икономично. Ако искате да предотвратите това не бива да забравяте да почиствате филтрите на климатика си поне веднъж в месеца.

Почти всички климатични филтри могат да се измиват. За целта е необходимо да...

Как да изберем най-правилния климатик за дома си?

публикувано на 26.01.2016 17:39

Възнамерявате да си купите климатик? Смятате да го направите скоро? Ако това е така, преди да направите своята покупка трябва да разберете каква е мощността на климатика, от който се нуждае дома Ви. Предварителното определяне на мощността е важно от гл. т. на това, че всеки климатик притежава някакъв максимален капацитет на охлаждане и ако параметрите на Вашия дом не отговарят на тези на избрания уред, то покупката му може да се окаже напълно безсмислена.

Като начало трябва да знаете в каква мерна единица се измерва мощността при климатиците. Климатичната мощност се измерва в Британски термални единици (ВТU)

Тhe British Thermal Unit (BTU) е основна мярка за топлинна енергия. За да разберете дали избрания климатик е подходящ за дома Ви, следвайте стриктно следващите инструкции:
 • Измерете обема на помещението, където възнамерявате да инсталирате новозакупения уред. Забележка: трябва да измерите обема, а не площта.
 • Потърсете онлайн калкулатор, определящ мощността на климатика, който ще Ви е нужен за съответното помещение. Не бива да приемате получените оценки за конкретни, те по-скоро са...

Кого да наемем за монтажа на климатика си?

публикувано на 24.01.2016 19:43

Купили сте си климатик и искате колкото се може по-скоро да започнете употребата му? Ако това е така не губете повече време, а заявете своя монтаж още сега. Но към кой да се обърнете за това? Това е належащия въпрос.

С появата си на пазара климатиците провокират и появата на компании, занимаващи се с инсталацията им. Услугите свързани с инсталацията са известни още и като монтаж на климатици.

Почти всяка фирма предлагаща климатични електроуреди предоставя и всички услуги по отношение на монтажа и поддръжката.

Монтажът е важен, от гледна точка на това, че ако не се извърши правилно това би могло да повлияе върху целия експлоатационен период на уреда, а оттам респективно и върху Вас. А вие навярно не искате това да се случи?

Предвид температурните колебания наблюдавани през последните дни, климатичната повреда е най-малкото нещо от което се нуждаете в този момент. Ако не ангажирате специалист, който да осъществи монтажа, повредата Ви е в кърпа вързана.

Много често съседите ни се изявяват големи помощници, които дори и непоканени са готови да окажат помощта си. Не забравяйте...

Полезни съвети при избор на фирма за демонтаж на климатик

публикувано на 20.01.2016 21:48

Демонтажът на климатици е важна дейност, чиято роля често се подценява от потребителите. Ако Ви предстои да демонтирате климатика си, то нека Ви представим няколко прости съвета, които със сигурност ще са Ви от полза.

На пазара има множество фирми предлагащи демонтажни услуги, но как да изберем такава, която хем да не взима прекалено скъпо, хем да работи качествено?

Добре е при избора на фирма, да се ръководите от следните препоръки:
 • Винаги да се доверявате на фирми с опит - всяка фирма занимаваща се с демонтаж на климатици, разполага с екип от опитни и добре квалифицирани специалисти. В резултат на дългосрочната си практика те не само са натрупали ценен опит, но и добре познават спецификата на демонтажния процес.
 • Винаги да избирате фирми с доказано име – навярно повечето от Вас знаят, че пазара е наводнен от некоректни фирми, които само гледат как да Ви вземат парите и да претупат работата. Добре е при избора на фирма да проверите от колко време оперира съответната фирма в областта на климатичния демонтаж.
 • Винаги да търсите препоръка – препоръката получена от близък или...

3 причини да си купим климатик

публикувано на 16.01.2016 13:02

Навярно сте забелязали, че все повече домакинства се решават да си закупят климатик. Това решение е не само рентабилно, но и компактно.

В случай, че Ви е омръзнало от високите сметки за парно, които получавате ежемесечно, то защо не помислите за покупката на климатичен уред.

Известни са редица предпоставки в подкрепа на климатичната покупка и нито една против, освен малко по-високата цена на тези уреди.

Нека Ви запознаем и с 3 от основните причини в подкрепа на климатичната покупка:
 • Климатиците не заемат място – тези уреди са една чудесна възможност за климатизация на малки помещения, в които няма възможност, или място за инсталация на каквато и да е друга отоплителна система;
 • Редуцират сметките за електричество – климатиците за разлика от другите уреди за отопление не изразходват голямо количество електрическа енергия. Използвани според предназначението си, те със сигурност няма да увеличат осезаемо стойността на сметките Ви за електричество;
 • Безопасни са – докато повечето отоплителни системи изискват да сте нащрек и около тях почти през цялото време, докато те са в...