Предимства на инверторния климатик

публикувано на 06.11.2013 19:54

Икономия на електроенергия до 35% поради факта, че нямат постоянен пусков ток на компресора (работи непрекъснато ,но в същото време консумира много малко електроенергия).

Ниско ниво на шума на вътрешното и външното тяло (20-26 децибела за вътрешното тяло).

Точно поддържане на зададената температура (конвенционалния климатик дава разлика до 2 градуса, инверторния до 0.5 градуса).

Ресурси на компресора (конвенционалния климатик 5-7 години, инверторния климатик 9-12 години).

Работи зимата в режим на отопление при по-ниска температура (конвенционалния климатик до -7 градуса, инверторния климатик до -15 градуса).

По-малко вибрация по външното тяло.

Полезни съвети при избор на климатик

публикувано на 06.11.2013 19:50

Необходимост от климатик

Климатика спомага за една по приятна и лесна среда на живот. С климатика може за максимално кратко време да регулираме температурата на въздуха. Климатика ни помага да водим по-добър, по-здравословен и лесен начин на живот, което спомага да се чувстваме по отпочинали и работоспособни. Когато температурата е прекалено висока или ниска, това допринася за по-ниска работоспособност и дискомфорт на човешкия организъм.
 

Какво трябва да знаем при избора на климатик?

Решили сте да си купите климатик, но определено нищо не знаете за климатичните системи, какви модели са, къде могат да се закупят, какво е нужно за монтажа и каква мощност трябва да е климатика.

На първо място трябва да се определи желания тип климатик: прозоречен, мобилен, сплит система, таванен, канален, както и мулти-сплит система, състояща се от едно външно тяло и няколко вътрешни тела.
 

Всяка климатична система има своите предимства и недостатъци.

Най-често използваните климатични системи са за стенен тип монтаж (състоящ се от две части - вътрешно и външно тяло).Този тип климатици имат...

Видове климатици

публикувано на 05.11.2013 15:15

Добре познатите в световен мащаб климатици са вече масово използвани и у нас в опит да гарантират приятен микроклимати за нас и нашите близки. В зависимост от редица фактори имаме и различни видове климатици. Най-честото групиране обаче се прави на база различните начини на работата им.

Съпоставяйки отделните модели, марки и прочие климатици, то неизменно се натъкваме и на класификацията – конвенционални, хиперинверторни и инверторни климатици. Конвенционалните климатици бяха по-популярни у нас преди десетина години. Днес обаче те постепенно намаляват своя дял в пазара на климатични системи, тъй като технологията им е остаряла. Все пак те все още съумяват да привличат купувачите, благодарение на ниските си цени.

Постепенно конвенционалните климатични системи бяха изместени от далеч по-модерните инверторни климатици, които освен приятен микроклимат се грижат и за ред други неща като чистотата на въздуха в помещенията, икономия на електричество, баланс на влажността и т.н. Макар инверторните климатици да са по-скъпи, то болшинството хора избират именно подобни...

Демонтаж на климатици в София

публикувано на 05.11.2013 15:06

Демонтаж на климатици в София е една от дейностите, асоциирана с експлоатацията на климатични системи, която предполага намесата на експерти с достатъчно опит, техническо оборудване и процедурно ноу хау. Понякога хората решават сами да реализират дейностите по демонтаж на климатик, но това крие и някои опасности като например повреда, щети и дори риск за здравето – вашето или на някой друг.

Демонтаж на климатици се реализира най-често при подмяна на стар климатик с по-нов или пък при нужда от ремонт в специализиран сервиз, когато той не може да се извърши на място поради някаква причина. На практика няма потребители, използващи климатици, които да са ги демонтирали с идеята да ги заменят с друг тип климатични системи, което за пореден път доказва колко ефективни са тези климатични решения.

Сред основните етапи, които следва процедурата по демонтаж на климатици в София или където и да било другаде са: определяне техническото състояние на климатика (ако го местите), източване на хладилния агент, демонтаж на вътрешното и външното тяло, както и демонтаж на допълнителни стойки и...

Инверторни климатици

публикувано на 17.10.2013 12:34

Високите сметки за ток в края на месеца са неприятен момент за всяко домакинство. Енергийните дружества постоянно ни притискат до стената и заради тях често сме на ръба на оцеляването. Предвидливите хора, обаче са намерили решение на този проблем и то се казва покупка и монтаж на инверторни климатици. Те са едно модерно решение винаги, когато говорим за климатици и климатичните системи.

За разлика от старите конвенционални, то днес популярните инверторни климатици представляват ефективни системи, които имат за цел да спестят от сметките ни за ток и да ни накарат да се чувстваме комфортно в своя дом или офис. Тези уреди регулират температурата по такъв начин, че тя е винаги такава, каквато я искаме.

Това свойство при днешните инверторни климатици се дължи на техния иновативен компресор, чийто обороти са непостоянни за разлика от тези при конвенционалните решения и поддържат постоянни градусите в помещението. Дългият живот на инверторните климатици е възможен именно заради тях и факта, че този тип работа намалява тяхната амортизация.

След цялото това недоволство към...

Климатици - по-скъп или по-евтин ?

публикувано на 17.10.2013 12:24

Една от дилемите пред всеки човек, решил да се възползва от покупката на климатици е естествено дали да избере по-качествено, но и по-скъпо решение или пък да се задоволи с бюджетен климатик. Какви са конкретните предимства и недостатъци на двата варианта, които стоят пред вас можете да видите в тази статия.

Логично при покупка на климатици за много хора основен фактор е цената. При покупката на евтини климатици, то тя е основно предпочетена по една или друга причина, но най-често поради ограничения финансов ресурс, с който разполагаме. По-евтините климатици ни дават възможност все пак да се възползваме от тези страхотни уреди, ако нямаме опция да закупим по-скъп модел и марка.

До тук обаче предимствата на евтините климатици свършват. Именно поради факта, че покупката на климатици не е нещо, което правите всеки ден много компании за продажба и монтаж на тези климатични системи се ориентираха доста успешно в обстановката и започнаха да предлагат вариант за покупка чрез изключително гъвкави лизингови планове.

Именно липсата на изискване за заплащане накуп ни дава вариант да...