Универсално дистанционно за климатици

публикувано на 29.11.2013 21:22

Климатиците са едни страхотни уреди, които имат за цел да подобрят комфорта и уюта за нас и нашите близки. Модерните системи на пазара днес разполагат с удобни дистанционни за климатици, които предлагат огромно разнообразие от възможности за потребителите.

От скоро на пазара се появи и т.нар. универсално дистанционно за климатици. То е характерно с това, че може да работи с най-различни марки и модели климатици. Вече при проблем няма да ви се налага да търсите дистанционно за конкретен модел климатик, а ще можете да използвате едно единствено такова, което може да ви свърши работа във всяка ситуация.

Универсалните дистанционни за климатици, които откриваме на пазара днес поддържат на практика всички модели климатични системи, предлагани в България, а и в цял свят и така съумяват да предложат удобно и рентабилно решение за всеки потребител. Общия брой модели климатици, които поддържат повечето универсални дистанционни устройства са стотици и така завинаги забравяте за неудобството да търсите индивидуално дистанционно за всеки климатик у дома или в офиса.

Климатиците са...

Устройство и режим на работа на инверторните климатици

публикувано на 06.11.2013 20:01

Т.нар. инверторни климатици са сред най-често търсените от потребителите, търсещи покупка на нов климатик. Те имат своите специфики и характеристики, които ги правят отличен избор както в краткосрочен, така и в дългосрочен план с оглед лесното и бързо възвръщане на направените инвестиции при покупката им.

Днес, модерните инверторни климатици са създадени от няколко основни части, които са съществени за тяхното функциониране и имат важна роля в това да предопределят избора на клиентите:
  • Компресор – това е де факто най-важната част от съвременните инверторни климатици. Той се грижи чрез контрол на налягането за разпределението на хладилния агент в климатика, като възползвайки се от неговите химико-физични свойства охлажда или отоплява въздуха, който преминава през климатичната система.
  • Електроника – този компонент в климатичните системи на 21 век гарантира правилното и удобно за потребителя функциониране на неговите инверторни климатици и то с минимална човешка намеса – натискането на едно копче.
  • Вентилатори – те осигуряват охлаждане на топлообменника и повишаване...

Инверторни климатици

публикувано на 06.11.2013 20:00

Високите сметки за ток в края на месеца са неприятен момент за всяко домакинство. Енергийните дружества постоянно ни притискат до стената и заради тях често сме на ръба на оцеляването. Предвидливите хора, обаче са намерили решение на този проблем и то се казва покупка и монтаж на инверторни климатици. Те са едно модерно решение винаги, когато говорим за климатици и климатичните системи.

За разлика от старите конвенционални, то днес популярните инверторни климатици представляват ефективни системи, които имат за цел да спестят от сметките ни за ток и да ни накарат да се чувстваме комфортно в своя дом или офис. Тези уреди регулират температурата по такъв начин, че тя е винаги такава, каквато я искаме.

Това свойство при днешните инверторни климатици се дължи на техния иновативен компресор, чийто обороти са непостоянни за разлика от тези при конвенционалните решения и поддържат постоянни градусите в помещението. Дългият живот на инверторните климатици е възможен именно заради тях и факта, че този тип работа намалява тяхната амортизация.

След цялото това недоволство към...

Всеки климатик има различни предимства и недостатъци

публикувано на 06.11.2013 19:59

Подобно на всеки друг продукт на пазара, то и при покупката на климатици трябва да приемем факта, че на практика всяко решение има различни предимства пред алтернативно такова, но вероятно и някои недостатъци. Това е част от конкуренцията на пазара на климатици и за жалост усложнява нашия избор, но без нея нямаше да се подобряват постоянно тези страхотни уреди, които подобряват условията за живот в нашите домове и да виждаме климатици с все по-високо качество.

Най-честите характеристики, които се сравняват при покупка на климатици са:
  • Енергийна ефективност – това включва коефициентите COP и EER, които имат стойности показващи коефициента на отдавана към приемана енергия от един климатик. Важно е да се знае, че COP коефициентът е в сила, когато говорим за използването на климатици в режим на отопление. EER пък важи, когато става дума за охлаждане на помещенията. Колкото по-високи са тези стойности, толкова по-добре за нас, но резонно цената също се повишава с тях.
  • Цена – това, което определя дали ще си купим един климатик, пък и какъвто и да било продукт в нашия свят е цената му. Добре...

Всичко за климатиците - избор на нов климатик

публикувано на 06.11.2013 19:58

Климатикът

Климатичната техника става все по популярна в днешния модерен свят,  осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата. От друга страна развиването на електрониката и цялата индустрия тясно обвързана с  съвременните технологии доведе до възможността да се произвеждат много по -  качествени, много по -високоефективни и много по - евтини климатици.

Съвременния климатик е доста лесно за употреба устройство, но преди да се купи, монтира и пусне в употреба е необходимо да се сте информирани за особеностите при избора на климатици така, че да съумеете да извлечете максимална полза и удоволствие от новата си покупка.

Съществува голямо разнообразие на климатици предлагани у нас, ползващи различни технологии (обикновен, инверторен, DC инвертор Термопомпа и т.н.), различни марки (Mitsubishi, Sharp, Daikin, Midea, Samsung, LG, Fujitsu и тн) , производители, вносители. Това разнообразие предполага търсене на информация за да може да се ориентирате в морето от предлагане , че решите да закупите климатик

Климатика е устройство, която премества енергия във вид на топлина от едно...

Видове климатици

публикувано на 06.11.2013 19:57

Прозорeчен климатик

Компактен агрегат, които се състои от кондензатор, работно колело на вентилатора, електродвигател на вентилатора, компресор, изпарител и капилярна тръба. Всички тези елементи са събрани в метална кутия, корпусът на която е със специално покритие(предпазващо от корозия и натрупване на прах).Монтажът на прозоречния климатик се извършва в отвор на неотваряем прозорец или в отвор направен във външната стената, с наклон под ъгъл от 3 градуса кум пода на съответното помещение. Примонтажа се използва „шейна“(плъзгащ се тип).Климатика се настройва с дистанционно или механично. Прозорачния климатикработи с хладилен агент R407 или R22.
 

Мобилен климатик

Този модел климатик е подвижен и лесно преносим за местата където е необходим. Много подходящи са за жилища. хотели и офиси, тъй като могат лесно и бързо да се пренасят в различни помещения. Мобилния климатик работи на режим отопление, охлаждане и вентилация. Настройва се механично или с дистанционно управление. Мобилните климатици се делят на два вида:

Компактна система, състояща се от едно тяло, което се разполага в...

Видове филтри

публикувано на 06.11.2013 19:55

Био зелен филтър - Катехинов, извлечения от зелен чай, който се съдържат във филтъра. Дезактивиране на заловените и елиминиране на лошата миризма.

Био филтър - Активният въглен, който е част от филтъра, абсорбира миризмите на цигари, домашни любимци, храни и други.

Пред филтър - Филтъра премахва едрите частици от прах, гъбички, тъкани и други частици.
 
Нано въглероден филтър - Нано структурирания въглероден филтър задържа частиците който изграждат специфична миризма, и по този начин премахва миризмите от стаята, и се създава по приятна атмосфера.

Плазмен филтър - Аir система за почистване не само премахва микроскопичните замърсители и прахта, но също така премахва домашния прах, цветен прашец, животински пърхот, като по този начин се предотвратяват алергични заболявания, особено астма.

Антиоксидантен филтър - Аir New филтър е със специално покритие, което извършва антиоксидантна функция. Активното вещество принадлежи към групата флавоноиди, известни със своята способност за възстановяване на свободните радикали –химически неактивни съединения. В тази реакция действа...

Предимства на инверторния климатик

публикувано на 06.11.2013 19:54

Икономия на електроенергия до 35% поради факта, че нямат постоянен пусков ток на компресора (работи непрекъснато ,но в същото време консумира много малко електроенергия).

Ниско ниво на шума на вътрешното и външното тяло (20-26 децибела за вътрешното тяло).

Точно поддържане на зададената температура (конвенционалния климатик дава разлика до 2 градуса, инверторния до 0.5 градуса).

Ресурси на компресора (конвенционалния климатик 5-7 години, инверторния климатик 9-12 години).

Работи зимата в режим на отопление при по-ниска температура (конвенционалния климатик до -7 градуса, инверторния климатик до -15 градуса).

По-малко вибрация по външното тяло.

Полезни съвети при избор на климатик

публикувано на 06.11.2013 19:50

Необходимост от климатик

Климатика спомага за една по приятна и лесна среда на живот. С климатика може за максимално кратко време да регулираме температурата на въздуха. Климатика ни помага да водим по-добър, по-здравословен и лесен начин на живот, което спомага да се чувстваме по отпочинали и работоспособни. Когато температурата е прекалено висока или ниска, това допринася за по-ниска работоспособност и дискомфорт на човешкия организъм.
 

Какво трябва да знаем при избора на климатик?

Решили сте да си купите климатик, но определено нищо не знаете за климатичните системи, какви модели са, къде могат да се закупят, какво е нужно за монтажа и каква мощност трябва да е климатика.

На първо място трябва да се определи желания тип климатик: прозоречен, мобилен, сплит система, таванен, канален, както и мулти-сплит система, състояща се от едно външно тяло и няколко вътрешни тела.
 

Всяка климатична система има своите предимства и недостатъци.

Най-често използваните климатични системи са за стенен тип монтаж (състоящ се от две части - вътрешно и външно тяло).Този тип климатици имат...

Видове климатици

публикувано на 05.11.2013 15:15

Добре познатите в световен мащаб климатици са вече масово използвани и у нас в опит да гарантират приятен микроклимати за нас и нашите близки. В зависимост от редица фактори имаме и различни видове климатици. Най-честото групиране обаче се прави на база различните начини на работата им.

Съпоставяйки отделните модели, марки и прочие климатици, то неизменно се натъкваме и на класификацията – конвенционални, хиперинверторни и инверторни климатици. Конвенционалните климатици бяха по-популярни у нас преди десетина години. Днес обаче те постепенно намаляват своя дял в пазара на климатични системи, тъй като технологията им е остаряла. Все пак те все още съумяват да привличат купувачите, благодарение на ниските си цени.

Постепенно конвенционалните климатични системи бяха изместени от далеч по-модерните инверторни климатици, които освен приятен микроклимат се грижат и за ред други неща като чистотата на въздуха в помещенията, икономия на електричество, баланс на влажността и т.н. Макар инверторните климатици да са по-скъпи, то болшинството хора избират именно подобни...