5 трика при покупка на климатик в София

публикувано на 29.12.2013 23:16

Предстои ви покупка на климатик в София? Чудите се каква марка и модел да изберете? Искате уред, които освен да пести пари и да гарантира домашен комфорт? Тази статия е предназначена точно за вас и има за цел да ви покаже няколко съвета при избор на климатик за вашия дом.
  1. Преди да сте се разколебали за куп други неща, то задължително формирайте бюджет. Уточнете колко най-много пари сте склонни да инвестирате при покупка на климатик в София, за да определите последващите етапи от процедурата. Не забравяйте да предвидите и разходите за монтаж на климатици, които могат да варират според редица фактори.
  2. Не се фокусирайте толкова върху марката на климатика, а върху цената. Тя е достатъчен показател да ви каже кой климатик е добър и кой не. Логично евтините климатици не са с качеството на скъпите и в повечето случаи колкото по-скъпа е климатичната ви система, толкова по-добра ще бъде тя. Ако имате възможност купете дори някой от най-скъпите климатици, те със сигурност ще се изплатят в кратки срокове, ако преди това сте се борили с огромни сметки за ток. В случай, че сметките ви за ток не...

Инверторни климатици

публикувано на 18.12.2013 10:31

Т.нар. инверторни климатици са най-масовите климатици днес. Постепенно те изместват своя предшественик конвенционалния климатик поради редица причини, за които ще стане дума малко по-долу. Неоспорим факт е, че продажбата и производството на конвенционални климатици е към своя край, което резонно ще накара всички ни да потърсим далеч по-качествените и надеждни инверторни климатици.

Инверторните климатици имат редица предимства, но ако трябва да обобщим всичко с една дума, то тя е технология. Далеч по-иновативните решения, които са интегрирани в тези климатични системи допринасят за по-добър комфорт и уют в нашето жилище, а освен това ни помагат да редуцираме в голяма степен разходите си за електрическа енергия.

Както споменахме по-горе инверторните климатици са икономични. Те не са просто стока, която купувате с идеята тя да допринесе за приятен микроклимат във вашия дом, офис, вила, сграда, а са по-скоро инвестиция, която допринася за това да реализираме ефективна система за икономии.

На пръв поглед думата икономии никога не е звучала добре. Ако трябва обаче да задълбаем в...

Кой е най-добрият климатик за нас

публикувано на 05.12.2013 16:27

Въпрос номер 1 за всеки тръгнал да купува климатик е именно кой е най-добрият климатик за нас. На практика обаче се оказва, че това е прекалено общ въпрос и правилния отговор може да варира в зависимост от различните потребители и техните специфични нужди.

За да разберете кой е най-добрият климатик за вас е нужно да си зададете няколко фундаментални въпроса, най-важният, от които е защо искате да си купите климатична система. Следвайки логиката на този въпрос, често хората посочват няколко различни отговора – икономия, комфорт и т.н.

Следващият момент са условията, в които възнамеряваме да използваме нашия климатик – лято, зима, целогодишно. Тук е важно да проверите температурния диапазон на работа на избрания от вас климатик т.е. дали той ще може да покрие вашите очаквания през зимата например.

Дефинирането на площта, която ще се климатизира е също много важен етап при избора на климатик, защото знаейки обема на помещението (стандартната височина на жилищните сгради е 2,6 метра) можем да преценим доста добре колко мощен климатик ще ни е нужен.

Марката, модела и типа климатик...

Универсално дистанционно за климатици

публикувано на 29.11.2013 21:22

Климатиците са едни страхотни уреди, които имат за цел да подобрят комфорта и уюта за нас и нашите близки. Модерните системи на пазара днес разполагат с удобни дистанционни за климатици, които предлагат огромно разнообразие от възможности за потребителите.

От скоро на пазара се появи и т.нар. универсално дистанционно за климатици. То е характерно с това, че може да работи с най-различни марки и модели климатици. Вече при проблем няма да ви се налага да търсите дистанционно за конкретен модел климатик, а ще можете да използвате едно единствено такова, което може да ви свърши работа във всяка ситуация.

Универсалните дистанционни за климатици, които откриваме на пазара днес поддържат на практика всички модели климатични системи, предлагани в България, а и в цял свят и така съумяват да предложат удобно и рентабилно решение за всеки потребител. Общия брой модели климатици, които поддържат повечето универсални дистанционни устройства са стотици и така завинаги забравяте за неудобството да търсите индивидуално дистанционно за всеки климатик у дома или в офиса.

Климатиците са...

Устройство и режим на работа на инверторните климатици

публикувано на 05.01.2024 11:22

Т.нар. инверторни климатици са сред най-често търсените от потребителите, търсещи покупка на нов климатик. Те имат своите специфики и характеристики, които ги правят отличен избор както в краткосрочен, така и в дългосрочен план с оглед лесното и бързо възвръщане на направените инвестиции при покупката им.

Днес, модерните инверторни климатици са създадени от няколко основни части, които са съществени за тяхното функциониране и имат важна роля в това да предопределят избора на клиентите:
  • Компресор – това е де факто най-важната част от съвременните инверторни климатици. Той се грижи чрез контрол на налягането за разпределението на хладилния агент в климатика, като възползвайки се от неговите химико-физични свойства охлажда или отоплява въздуха, който преминава през климатичната система.
  • Електроника – този компонент в климатичните системи на 21 век гарантира правилното и удобно за потребителя функциониране на неговите инверторни климатици и то с минимална човешка намеса – натискането на едно копче.
  • Вентилатори – те осигуряват охлаждане на топлообменника и повишаване...

Инверторни климатици

публикувано на 06.11.2013 20:00

Високите сметки за ток в края на месеца са неприятен момент за всяко домакинство. Енергийните дружества постоянно ни притискат до стената и заради тях често сме на ръба на оцеляването. Предвидливите хора, обаче са намерили решение на този проблем и то се казва покупка и монтаж на инверторни климатици. Те са едно модерно решение винаги, когато говорим за климатици и климатичните системи.

За разлика от старите конвенционални, то днес популярните инверторни климатици представляват ефективни системи, които имат за цел да спестят от сметките ни за ток и да ни накарат да се чувстваме комфортно в своя дом или офис. Тези уреди регулират температурата по такъв начин, че тя е винаги такава, каквато я искаме.

Това свойство при днешните инверторни климатици се дължи на техния иновативен компресор, чийто обороти са непостоянни за разлика от тези при конвенционалните решения и поддържат постоянни градусите в помещението. Дългият живот на инверторните климатици е възможен именно заради тях и факта, че този тип работа намалява тяхната амортизация.

След цялото това недоволство към...

Всеки климатик има различни предимства и недостатъци

публикувано на 06.11.2013 19:59

Подобно на всеки друг продукт на пазара, то и при покупката на климатици трябва да приемем факта, че на практика всяко решение има различни предимства пред алтернативно такова, но вероятно и някои недостатъци. Това е част от конкуренцията на пазара на климатици и за жалост усложнява нашия избор, но без нея нямаше да се подобряват постоянно тези страхотни уреди, които подобряват условията за живот в нашите домове и да виждаме климатици с все по-високо качество.

Най-честите характеристики, които се сравняват при покупка на климатици са:
  • Енергийна ефективност – това включва коефициентите COP и EER, които имат стойности показващи коефициента на отдавана към приемана енергия от един климатик. Важно е да се знае, че COP коефициентът е в сила, когато говорим за използването на климатици в режим на отопление. EER пък важи, когато става дума за охлаждане на помещенията. Колкото по-високи са тези стойности, толкова по-добре за нас, но резонно цената също се повишава с тях.
  • Цена – това, което определя дали ще си купим един климатик, пък и какъвто и да било продукт в нашия свят е цената му. Добре...

Всичко за климатиците - избор на нов климатик

публикувано на 06.11.2013 19:58

Климатикът

Климатичната техника става все по популярна в днешния модерен свят,  осигурявайки комфорт през лятото и икономично отопление през зимата. От друга страна развиването на електрониката и цялата индустрия тясно обвързана с  съвременните технологии доведе до възможността да се произвеждат много по -  качествени, много по -високоефективни и много по - евтини климатици.

Съвременния климатик е доста лесно за употреба устройство, но преди да се купи, монтира и пусне в употреба е необходимо да се сте информирани за особеностите при избора на климатици така, че да съумеете да извлечете максимална полза и удоволствие от новата си покупка.

Съществува голямо разнообразие на климатици предлагани у нас, ползващи различни технологии (обикновен, инверторен, DC инвертор Термопомпа и т.н.), различни марки (Mitsubishi, Sharp, Daikin, Midea, Samsung, LG, Fujitsu и тн) , производители, вносители. Това разнообразие предполага търсене на информация за да може да се ориентирате в морето от предлагане , че решите да закупите климатик

Климатика е устройство, която премества енергия във вид на топлина от едно...

Видове климатици

публикувано на 06.11.2013 19:57

Прозорeчен климатик

Компактен агрегат, които се състои от кондензатор, работно колело на вентилатора, електродвигател на вентилатора, компресор, изпарител и капилярна тръба. Всички тези елементи са събрани в метална кутия, корпусът на която е със специално покритие(предпазващо от корозия и натрупване на прах).Монтажът на прозоречния климатик се извършва в отвор на неотваряем прозорец или в отвор направен във външната стената, с наклон под ъгъл от 3 градуса кум пода на съответното помещение. Примонтажа се използва „шейна“(плъзгащ се тип).Климатика се настройва с дистанционно или механично. Прозорачния климатикработи с хладилен агент R407 или R22.
 

Мобилен климатик

Този модел климатик е подвижен и лесно преносим за местата където е необходим. Много подходящи са за жилища. хотели и офиси, тъй като могат лесно и бързо да се пренасят в различни помещения. Мобилния климатик работи на режим отопление, охлаждане и вентилация. Настройва се механично или с дистанционно управление. Мобилните климатици се делят на два вида:

Компактна система, състояща се от едно тяло, което се разполага в...

Видове филтри

публикувано на 06.11.2013 19:55

Био зелен филтър - Катехинов, извлечения от зелен чай, който се съдържат във филтъра. Дезактивиране на заловените и елиминиране на лошата миризма.

Био филтър - Активният въглен, който е част от филтъра, абсорбира миризмите на цигари, домашни любимци, храни и други.

Пред филтър - Филтъра премахва едрите частици от прах, гъбички, тъкани и други частици.
 
Нано въглероден филтър - Нано структурирания въглероден филтър задържа частиците който изграждат специфична миризма, и по този начин премахва миризмите от стаята, и се създава по приятна атмосфера.

Плазмен филтър - Аir система за почистване не само премахва микроскопичните замърсители и прахта, но също така премахва домашния прах, цветен прашец, животински пърхот, като по този начин се предотвратяват алергични заболявания, особено астма.

Антиоксидантен филтър - Аir New филтър е със специално покритие, което извършва антиоксидантна функция. Активното вещество принадлежи към групата флавоноиди, известни със своята способност за възстановяване на свободните радикали –химически неактивни съединения. В тази реакция действа...