Най-често задавани въпроси при демонтаж на климатици

публикувано на 31.01.2016 00:10

Сред дейностите, получаващи сякаш по-малко внимание в сравнение с покупката, монтажа и профилактиката на климатични системи се оказва т.нар. демонтаж на климатици, то не се колебайте да потърсите M-klima, за да гарантирате отлично качество и високо ниво на професионализъм про извършване на услуги от този тип.

3 добри причини за профилактика на климатик

публикувано на 26.06.2014 12:12

През последните години употребата на климатици у нас значително се повиши. Не бива да забравяме обаче, че колкото и модерен климатик да си купим, то той се нуждае от регулярна техническа поддръжка, по-известна в този контекст с името профилактика на климатици и климатична техника.

В България хората все още са леко скептични при наемането на специалисти по профилактика на климатици и най-често прибягват до максимата „Направи си сам“. Днес ще ви разкажем за 3 добри причини, които да ви накарат да се доверите на професионални услуги при профилактика на този тип системи.

1. Ефективност
Основната идея при покупка на услугата профилактика на климатик е повишаване на коефициента на полезно действие на този тип уреди. Благодарение на широк комплекс от последователни действия, вие можете да реагирате адекватно на амортизационните предизвикателства и износването на различните системи на климатичната инсталация и да си гарантирате същото качество на работа на машината, както в деня на нейната покупка.

2. Удължена експлоатация
Сред топ причините за извършване на профилактика на...

5 съвета при монтаж на климатици

публикувано на 13.06.2014 15:53

След като сме избрали каква нова климатична система да си купим, то неизменно следва и етапа с нейната инсталация в нашия дом, вила, офис или друг тип помещение. Днес ще разгледаме 5 съвета, които е добре да запомните при монтаж на климатици и които ще ви осигурят задоволство от крайния резултат при извършване на тази дейност.
  • Избягвайте монтаж на вътрешното тяло на място, където то ще духа директно върху вас. Макар това да е до голяма степен приятно през зимния отоплителен сезон, то през летния създава доста дискомфорт и не е особено полезно за вашето здраве, особено, ако току що се прибирате в прохладния си дом от жегите навън.
  • Винаги, винаги, винаги искайте официална писмена гаранция от фирмата за монтаж на климатици, която сте избрали. Така се застраховате при евентуални проблеми, които могат да възникнат и лесно можете да потърсите правата си, без да се налага да заплащате допълнително за това.
  • В случай че външното тяло се окаже по-високо разположено от вътрешното тяло при монтаж на климатици с оглед спецификата на конкретния случай, то задължително е присъствието на...

Профилактика на климатици

публикувано на 29.05.2014 14:48

Ако държите вашите климатици да работят дълго и ефективно, то една от съществените мерки в тази насока е т.нар. профилактика на климатици. Тя представлява комплекс от мерки, които имат за цел да подобрят и удължат работата на вашия климатик дори когато му се налага да работи при близки до екстремни условия.

Добре е пълната профилактика на климатици да се извършва от експерти с доказан професионален опит, които добре познават работата на този тип уреди. Така ще сте сигурни, че ще приложите максимално ефективен подход и ще постигнете целите, които желаете и ще гарантирате правилната работа на вашия климатик за дълги години.

Самата профилактика на климатици може да се конкретизира с 4 ключови етапа, които почти всяка компания, предлагаща подобна услуга следва стриктно, за да гарантира високото качество на своите услуги.

Първият етап е да се почистят топлообмениците на вътрешните тела на климатиците в нашия дом от евентуално полепнали прах и мръсотия, които се появяват като пряко следствие от неговата работа. Следват мерките за почистване на филтрите и евентуално тяхната...

Защо е толкова важен монтажът на нашите климатици

публикувано на 15.05.2014 10:15

Докато хората фокусират своето внимание върху покупката на климатици, те често пренебрегват последващия монтаж на тези страхотни климатични системи. Сред най-вероятните причини за това подценяване на монтажните дейности е разбира се разликата във финансовия ресурс, който се изисква за тях.

Често климатиците струват няколко пъти повече от монтажа и това до голяма степен фокусира потребителското внимание в посока на по-големите разходи. Един неоспорим факт е обаче, че дори да изберете най-скъпия климатик на пазара, то той може да ни разочарова жестоко, ако подцените неговата инсталация.

Неправилният монтаж на климатици може да доведе до редица проблеми, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Мнозина клиенти, решили сами да монтират своя климатик често не могат да се справят със задачата и климатиците им просто не функционират.

Друг масов проблем естествено е некомпетентните фирми за монтаж, които допускат фатални грешки, които в последствие водят до намалена ефективност на климатика. Не са редки и случаите, когато поради некачествени монтажни работи,...

Демонтаж на климатици – защо е нужен

публикувано на 14.04.2014 21:46

Покупката, монтажът, профилактиката и демонтажът на климатици са 4 фундаментални дейности в контекста експлоатацията на тези страхотни уреди. На пръв поглед си казваме, че не е нужно специалист да се занимава с демонтаж домашния климатик, но истината е малко по-различна и за нея ще си поговорим по-долу в тази публикация.

Една от най-важните причини да се търси демонтаж на климатици от хората е, че амортизацията на стария климатик може да се окаже проблем. Докато този процес е извършван от непрофесионалисти, то съществува реална опасност от нарушаване целостта на стената, на която са били закрепени външните и вътрешни тела.

Сред топ причините да потърсите професионален демонтаж на климатици е и факта, че ако планирате да подмените своя климатик с нов, то едва ли ще искате да удължавате тръбния път и да заплащате допълнително за това. Един експерт ще се погрижи и за събирането на фреона, за да не ви се налага да заплащате допълнително за добавянето на такъв към новата система, която планирате да инсталирате.

На практика, ако искате да подмените стария климатик с нов, то ще имате...

Климатиците – практични, ефективни, рентабилни

публикувано на 14.03.2014 10:10

Едно от най-популярните решения днес, когато говорим за климатизация на нашия дом си остават модерните климатици. Благодарение на постоянното интегриране на иновации от страна на компаниите-производителки на подобни уреди потребителите могат да се насладят на все по-високо качество и удължена издръжливост дори при екстремни условия.

У нас, използването на климатици стана масова тенденция след 2000-та година, когато вече съществуваше и предостатъчно информация за ползата от тяхното използване и хората имаха възможност да разберат какви практични уреди са те. Днес, огромен брой родни домакинства са избрали климатиците, за да отопляват своя дом.

Една от най-важните причините е фактът, че те не са сезонни уреди и без проблем могат да работят през цялата година. Друг фактор, който се откроява през последните няколко години е и икономията при консумация на електрическа енергия, особено през зимния отоплителен период, когато сметките се превръщат в истински бич за бюджета на българското семейство.

Най-търсени днес са инверторните климатици, които са изключително ефективни и...

5 трика при покупка на климатик в София

публикувано на 29.12.2013 23:16

Предстои ви покупка на климатик в София? Чудите се каква марка и модел да изберете? Искате уред, които освен да пести пари и да гарантира домашен комфорт? Тази статия е предназначена точно за вас и има за цел да ви покаже няколко съвета при избор на климатик за вашия дом.
  1. Преди да сте се разколебали за куп други неща, то задължително формирайте бюджет. Уточнете колко най-много пари сте склонни да инвестирате при покупка на климатик в София, за да определите последващите етапи от процедурата. Не забравяйте да предвидите и разходите за монтаж на климатици, които могат да варират според редица фактори.
  2. Не се фокусирайте толкова върху марката на климатика, а върху цената. Тя е достатъчен показател да ви каже кой климатик е добър и кой не. Логично евтините климатици не са с качеството на скъпите и в повечето случаи колкото по-скъпа е климатичната ви система, толкова по-добра ще бъде тя. Ако имате възможност купете дори някой от най-скъпите климатици, те със сигурност ще се изплатят в кратки срокове, ако преди това сте се борили с огромни сметки за ток. В случай, че сметките ви за ток не...

Инверторни климатици

публикувано на 18.12.2013 10:31

Т.нар. инверторни климатици са най-масовите климатици днес. Постепенно те изместват своя предшественик конвенционалния климатик поради редица причини, за които ще стане дума малко по-долу. Неоспорим факт е, че продажбата и производството на конвенционални климатици е към своя край, което резонно ще накара всички ни да потърсим далеч по-качествените и надеждни инверторни климатици.

Инверторните климатици имат редица предимства, но ако трябва да обобщим всичко с една дума, то тя е технология. Далеч по-иновативните решения, които са интегрирани в тези климатични системи допринасят за по-добър комфорт и уют в нашето жилище, а освен това ни помагат да редуцираме в голяма степен разходите си за електрическа енергия.

Както споменахме по-горе инверторните климатици са икономични. Те не са просто стока, която купувате с идеята тя да допринесе за приятен микроклимат във вашия дом, офис, вила, сграда, а са по-скоро инвестиция, която допринася за това да реализираме ефективна система за икономии.

На пръв поглед думата икономии никога не е звучала добре. Ако трябва обаче да задълбаем в...

Кой е най-добрият климатик за нас

публикувано на 05.12.2013 16:27

Въпрос номер 1 за всеки тръгнал да купува климатик е именно кой е най-добрият климатик за нас. На практика обаче се оказва, че това е прекалено общ въпрос и правилния отговор може да варира в зависимост от различните потребители и техните специфични нужди.

За да разберете кой е най-добрият климатик за вас е нужно да си зададете няколко фундаментални въпроса, най-важният, от които е защо искате да си купите климатична система. Следвайки логиката на този въпрос, често хората посочват няколко различни отговора – икономия, комфорт и т.н.

Следващият момент са условията, в които възнамеряваме да използваме нашия климатик – лято, зима, целогодишно. Тук е важно да проверите температурния диапазон на работа на избрания от вас климатик т.е. дали той ще може да покрие вашите очаквания през зимата например.

Дефинирането на площта, която ще се климатизира е също много важен етап при избора на климатик, защото знаейки обема на помещението (стандартната височина на жилищните сгради е 2,6 метра) можем да преценим доста добре колко мощен климатик ще ни е нужен.

Марката, модела и типа климатик...