Как да изберем фирма за монтаж на климатици

публикувано на 25.07.2014 10:43

Процедурата за монтаж на климатици е една от най-съществено важните, за да сте сигурни в правилното функциониране на вашия нов климатик. Най-доброто решение при предстоящ монтаж на подобен тип системи е да се обърнем към специалисти и фирми с подходяща квалификация, които разполагат с нужният опит при този род дейности.

При избор на фирма за монтаж на климатици обаче се сблъскваме с масираното предлагане на този вид услуги. Често започваме да се чудим кой е най-добрият модел на действие при анализ на плюсовете и минусите от избора на конкретна фирма, която да ни свърши работа.

Ето няколко ценни характеристики, за които да следите, ако вие предстои да избирате фирма за монтаж на климатици:
  • Гаранция – най-важното нещо при избор на изпълнители за монтаж на климатични системи е наличието на адекватна гаранция, удостоверяваща качеството на извършените от съответната фирма монтажни дейности. Колкото по-дълга е тя, толкова добре, но внимавайте дали избирате компания с традиции и история или фирма-еднодневка.
  • Скорост – добрите и опитни специалисти работят бързо, защото отлично...

Защо да плащаме за профилактика на климатици

публикувано на 15.07.2014 12:58

Българската народопсихология и ограничените ресурси на родните домакинства са направили потребителите на стоки и услуги в България изключително скептични при покупката на услуги. Това неизменно води до теорията на българина, наречена „Защо да плащам щом мога да го направя сам“. Винаги, когато говорим за по-сложни дейности като профилактика на климатици обаче си струва да преценим реалната стойност на думата „мога“ в контекста на по-горната теория.

Често липсата на адекватна оценка на нашите възможности, компетенции и непознаване предимствата при наемане на професионалисти в областта на климатичните системи ни изиграват лоша шега при профилактика на климатици. Идеята при предлагането на този тип профилактични услуги за климатични инсталации е да се гарантира завършен цикъл от дейности, които да обезпечат по един 100% доказано ефективен начин работата на нашия климатик в дългосрочен план.

Със сигурност всеки се е сблъсквал с казус, при който решаваме да се справим сами с дадена задача, но вместо да се справим добре, ние просто влошаваме нещата и в крайна сметка се налага...

3 базови въпроса при профилактика на климатици

публикувано на 01.07.2014 13:10

Т.нар. профилактика на климатици е сред дейностите, които имат за цел да съхранят отличната работа на вашата климатична инсталация за дълги години напред. Освен всичко останало тя може значително да удължи експлоатационния живот на системата и да ви спести доста средства от преждевременната покупка на чисто нова климатична система.

Какво представлява процедурата по профилактика на климатици?
Това е дейност, която условно може да разделим на 2 части – такава, която може да бъде извършвана от потребители и такава, за която е нужно да се обърнем към опитни експерти. Най-често самата профилактика на климатици се състои в почистването на компонентите на системата (външни и вътрешни), диагностика на състоянието на климатика и допълването му с хладилен агент, в случай че е имало изтичане на такъв по една или друга причина. Докато потребителите могат да извършват лесно част от почистването на външно достъпните елементи, то за диагностиката и допълването с фреон се изискват по-специализирани познания и инструменти.

Какви са ползите при профилактика на климатици?
Редовната и...

Най-често задавани въпроси при демонтаж на климатици

публикувано на 31.01.2016 00:10

Сред дейностите, получаващи сякаш по-малко внимание в сравнение с покупката, монтажа и профилактиката на климатични системи се оказва т.нар. демонтаж на климатици, то не се колебайте да потърсите M-klima, за да гарантирате отлично качество и високо ниво на професионализъм про извършване на услуги от този тип.

3 добри причини за профилактика на климатик

публикувано на 26.06.2014 12:12

През последните години употребата на климатици у нас значително се повиши. Не бива да забравяме обаче, че колкото и модерен климатик да си купим, то той се нуждае от регулярна техническа поддръжка, по-известна в този контекст с името профилактика на климатици и климатична техника.

В България хората все още са леко скептични при наемането на специалисти по профилактика на климатици и най-често прибягват до максимата „Направи си сам“. Днес ще ви разкажем за 3 добри причини, които да ви накарат да се доверите на професионални услуги при профилактика на този тип системи.

1. Ефективност
Основната идея при покупка на услугата профилактика на климатик е повишаване на коефициента на полезно действие на този тип уреди. Благодарение на широк комплекс от последователни действия, вие можете да реагирате адекватно на амортизационните предизвикателства и износването на различните системи на климатичната инсталация и да си гарантирате същото качество на работа на машината, както в деня на нейната покупка.

2. Удължена експлоатация
Сред топ причините за извършване на профилактика на...

5 съвета при монтаж на климатици

публикувано на 13.06.2014 15:53

След като сме избрали каква нова климатична система да си купим, то неизменно следва и етапа с нейната инсталация в нашия дом, вила, офис или друг тип помещение. Днес ще разгледаме 5 съвета, които е добре да запомните при монтаж на климатици и които ще ви осигурят задоволство от крайния резултат при извършване на тази дейност.
  • Избягвайте монтаж на вътрешното тяло на място, където то ще духа директно върху вас. Макар това да е до голяма степен приятно през зимния отоплителен сезон, то през летния създава доста дискомфорт и не е особено полезно за вашето здраве, особено, ако току що се прибирате в прохладния си дом от жегите навън.
  • Винаги, винаги, винаги искайте официална писмена гаранция от фирмата за монтаж на климатици, която сте избрали. Така се застраховате при евентуални проблеми, които могат да възникнат и лесно можете да потърсите правата си, без да се налага да заплащате допълнително за това.
  • В случай че външното тяло се окаже по-високо разположено от вътрешното тяло при монтаж на климатици с оглед спецификата на конкретния случай, то задължително е присъствието на...

Профилактика на климатици

публикувано на 29.05.2014 14:48

Ако държите вашите климатици да работят дълго и ефективно, то една от съществените мерки в тази насока е т.нар. профилактика на климатици. Тя представлява комплекс от мерки, които имат за цел да подобрят и удължат работата на вашия климатик дори когато му се налага да работи при близки до екстремни условия.

Добре е пълната профилактика на климатици да се извършва от експерти с доказан професионален опит, които добре познават работата на този тип уреди. Така ще сте сигурни, че ще приложите максимално ефективен подход и ще постигнете целите, които желаете и ще гарантирате правилната работа на вашия климатик за дълги години.

Самата профилактика на климатици може да се конкретизира с 4 ключови етапа, които почти всяка компания, предлагаща подобна услуга следва стриктно, за да гарантира високото качество на своите услуги.

Първият етап е да се почистят топлообмениците на вътрешните тела на климатиците в нашия дом от евентуално полепнали прах и мръсотия, които се появяват като пряко следствие от неговата работа. Следват мерките за почистване на филтрите и евентуално тяхната...

Защо е толкова важен монтажът на нашите климатици

публикувано на 15.05.2014 10:15

Докато хората фокусират своето внимание върху покупката на климатици, те често пренебрегват последващия монтаж на тези страхотни климатични системи. Сред най-вероятните причини за това подценяване на монтажните дейности е разбира се разликата във финансовия ресурс, който се изисква за тях.

Често климатиците струват няколко пъти повече от монтажа и това до голяма степен фокусира потребителското внимание в посока на по-големите разходи. Един неоспорим факт е обаче, че дори да изберете най-скъпия климатик на пазара, то той може да ни разочарова жестоко, ако подцените неговата инсталация.

Неправилният монтаж на климатици може да доведе до редица проблеми, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Мнозина клиенти, решили сами да монтират своя климатик често не могат да се справят със задачата и климатиците им просто не функционират.

Друг масов проблем естествено е некомпетентните фирми за монтаж, които допускат фатални грешки, които в последствие водят до намалена ефективност на климатика. Не са редки и случаите, когато поради некачествени монтажни работи,...

Демонтаж на климатици – защо е нужен

публикувано на 14.04.2014 21:46

Покупката, монтажът, профилактиката и демонтажът на климатици са 4 фундаментални дейности в контекста експлоатацията на тези страхотни уреди. На пръв поглед си казваме, че не е нужно специалист да се занимава с демонтаж домашния климатик, но истината е малко по-различна и за нея ще си поговорим по-долу в тази публикация.

Една от най-важните причини да се търси демонтаж на климатици от хората е, че амортизацията на стария климатик може да се окаже проблем. Докато този процес е извършван от непрофесионалисти, то съществува реална опасност от нарушаване целостта на стената, на която са били закрепени външните и вътрешни тела.

Сред топ причините да потърсите професионален демонтаж на климатици е и факта, че ако планирате да подмените своя климатик с нов, то едва ли ще искате да удължавате тръбния път и да заплащате допълнително за това. Един експерт ще се погрижи и за събирането на фреона, за да не ви се налага да заплащате допълнително за добавянето на такъв към новата система, която планирате да инсталирате.

На практика, ако искате да подмените стария климатик с нов, то ще имате...

Климатиците – практични, ефективни, рентабилни

публикувано на 14.03.2014 10:10

Едно от най-популярните решения днес, когато говорим за климатизация на нашия дом си остават модерните климатици. Благодарение на постоянното интегриране на иновации от страна на компаниите-производителки на подобни уреди потребителите могат да се насладят на все по-високо качество и удължена издръжливост дори при екстремни условия.

У нас, използването на климатици стана масова тенденция след 2000-та година, когато вече съществуваше и предостатъчно информация за ползата от тяхното използване и хората имаха възможност да разберат какви практични уреди са те. Днес, огромен брой родни домакинства са избрали климатиците, за да отопляват своя дом.

Една от най-важните причините е фактът, че те не са сезонни уреди и без проблем могат да работят през цялата година. Друг фактор, който се откроява през последните няколко години е и икономията при консумация на електрическа енергия, особено през зимния отоплителен период, когато сметките се превръщат в истински бич за бюджета на българското семейство.

Най-търсени днес са инверторните климатици, които са изключително ефективни и...