Сервиз за климатици

М-Kлима предлага гаранционно и извън гаранционно сервизиране на климатична техника.

Бърз и качествен сервиз на климатици General Fujitsu и AUX, които са закупени от нас.

При сервизиране, преместване (демонтиране и монтиране) или извършване на профилактика от друга фирма различна от М-клима гаранцията автоматично се прекратява.
 

Често срещани проблеми при климатиците:

 • Шум в климатика - когато климатика е в режим на работа издава определен шум (пукащ звук), който се получава при повишаване на температурата от което пластмасата се разширява и се получава този звук.
 • Климатика не охлажда - проверете зададената температура, почистете филтрите, затворете вратите и прозорците в помещението където е климатика.
 • Миризма в климатика - допълнителните филтри и ароматизатори често допринасят за лошата миризма от климатика.
 • Климатика не работи - Проверете батериите на дистанционното управление. Включен ли е в захранващата мрежа.Проверете какво сте задали като режим на работа.

Ние от М- Клима приемаме Вашата заявка за сервиз на климатици 6 дни в седмицата. След като дадете своята заявка за ремонт, служител на М-Клима ще Ви потърси за потвърждение и ще получите допълнително обаждане, когато екипът за сервиз и монтаж на климатици тръгне към Вашия адрес.

Всеки от нашите техници е висококвалифициран и първото нещо, което ще направи е да открие какъв е проблема с вашия климатик и да Ви информира какво точно е необходимо, за да се отстрани повредата.

Всеки клиент получава точна и ясна сметка за сервиза, който е необходим преди започването на ремонтните дейности.

М-Клима ремонтира всички модели климатици от марките  General Fujitsu и AUX

Нашите служители пътуват с напълно оборудвани сервизни автомобили, за да са сигурни, че ще имат всичко необходимо, за да отстранят всеки възможен проблем.

Всички извършени сервизни дейности по климатика са придружени с 1 месеца гаранция. Ние се стремим винаги към качествено и надеждно обслужване, затова ще подменим безплатно всеки дефект, свързан с извършения ремонт по време на гаранционния срок.

В случай, че Ви е необходима повече информация или желаете да говорите с представител на търговския или техническия екип, моля позвънете на 0877 44 77 47

При повикване на техници от фирма М-клима без основателна причина се заплащат - 30 лв.
 

Преди да се потърсите сервиз за климатици първо проверете:

 • Дали климатика е включен в контакта.
 • Дали предпазителите (бушоните) на електрическото табло за изправни.
 • Дали филтрите на вътрешното тяло на климатика не са препълнени с домашен прах.
 • В какъв режим работи вашия климатик (случайно да не сте го превключвали на охлаждане, а всъщност да целите отопление)
 • Каква температура сте задали - възможно е да сте задали по-ниска (по-висока) температура от желаната и климатика да е изключил.

Понякога климатиците не успяват да климатизират помещенията поради често отваряне на врати и прозорци.
 

Полезни съвети при употреба на климатици

 • Ако при избора Ви на климатик определящ е бил финансовият фактор и устройството, с което разполагате е със сравнително ниска мощност, то логично ще му е необходимо по-дълго време, за да охлади (респ. затопли) помещението.
  При такъв случай, особено ако температурната разлики е голяма (в и извън помещението) съветът ни е да изчакате повече време преди да изключите климатика.
 • В студеният период, когато климатиците се ползват изключително за отопление, ако сте отсъствали известно време, понякога може да се случи климатичното ви устройство да Ви изненада неприятно и да не заработи в нормален режим.
  Обикновено климатикът заработва за около 2-3 минути, след което се изключва. Причините за такъв дефект може да са няколко: Някои модели има температурна защита, която се включва, когато температурата навън е много ниска, а и температурата в помещението е също така много ниска.
  При такива ниски температури конпресорът не успява за нужното време да повиши в нормалните граници нивото на фреона и централният контролер на климатикът отчита настъпването на дефект и по тази причина се самоизключва. Има голяма вероятност да се наложи да ползвате услугите на специализиран сервиз за климатици, но нищо не пречи да опитата да разрешите проблема сами:
  Посредством друг източник, затоплете помещението до около 15-16 градуса и след това отново включете климатикът, възможно е това да реши проблема.
 • Отново при подобни атмосферни условия е възможно да Ви се стори, че от климатикът в стаята духа студено. Нормално климатиците, когато работят на пълна мощност, трябва да правят температурна разлика от около близо 20 градуса между засмуканият от помещението и затопления в тялото на климатика въздух. Така, ако в стаята е примерно 11 градуса, въздуха който ще излиза от климатика ще е около 27-28 градуса, който при попадане директно върху тялото ни ще предизвика чувство на студ.
  При този случай дори без да се налага да измервате колко градуса е изходящия въздух е отново също, като при по-горният ни съвет да затоплите помещнието до около 15-16 градуса.
 • Ако при използването на мулти-сплит климатична система и се появи подобен проблем, е добре да проверите дали на някое от телата на системата не сте задали да работи в охладителен режим. При използването на тези системи за климатизация това е грешка, която се случва доста често.
  Такава грешно подадена команда няма да доведе до дефектиране или изключване на устройството, но на дисплеите на вътрешните тела ще се появи съобщение за грешка в алгоритъма.
  Обикновено човек, който не е специалист не би обърнал внимание на такова съобщение, но се надяваме, че след нашия съвет вече да имате предвид, че е възможна подобна грешка.
 • За съжаление у нас много често захранването в електрическата мрежа се отклонява значително от предвидените стандартно 220V, особено в случаите, когато ел. мрежа е претоварена. Ако не сте специалист и нямате нужната квалификация Ви съветваме по никакъв начин да не се опитвате да проверявате дали това е причината поради която климатикът Ви е спрял да функционира. Подобни намеси не рядко имат фатален край! При много от моделите климатици (особено по-новите) има инсталирани защити, които при промяна в напрежението изключват уреда, за да се избегнат повреди. При някои по-стари модели обаче, където няма подобни защити, такава смяна в напрежението може да доведе до изгарянето на компресора и в този случай вината разбира се е не толкова в самият производител, а в енерго разпределителното дружество, което не поддържа добре мрежата си. Ако Ви се случи подобна неприятност, освен, че напълно може да разчитате на професионалните ни услуги за подръжка на климатична техника и сервиз на климатици, можем да Ви посъветваме и да се обърнете към комисията за защита на потребителите.

Ако сте проверили всички тези фактори и те са наред, повикайте нашите специалисти от сервиза за климатици! 0877 44 77 47

 

Сервиз за климатици


Няма вечни неща на този свят, както няма и вечни климатици. Именно това е поводът за настоящата статия, която има за цел да ви помогне да изберете надежден сервиз за климатици, който да съумее да реши комплексна неизправност на вашия климатик или друг тип проблем, който е настъпил с него.

Изборът на сервиз за климатици често е обусловен от личните ни контакти. Най-голяма част от нуждаещите се от добър сервиз за климатици се обръщат към приятели и познати с надеждата да получат препоръка за една или друга фирма, която предлага качество и балансирана цена. Резонно не винаги обаче това е приложим вариант и ни се налага да търсим алтернативни пътища при избор на сервиз за климатици.

Време е да преоткриете Интернет, ако до сега не сте го направили. Винаги, когато имате нужда от мнение при покупка на продукт или услуга, глобалната мрежа е в състояние да ви предостави положителна и отрицателна информация за избора, който възнамерявате да направите.

Няма значение дали ще купувате телефон, или пък търсите подходяща фирма, разполагаща със сервиз за климатици – отговорът е в Интернет. Първоначално хората набелязват няколко фирми, а в последствие избират някоя от тях за този тип услуга в зависимост най-често от цената – това е т.нар. пазарно проучване.

Цената, която предлага даден сервиз за климатици обаче може да е подвеждаща т.е. цената е ниска, защото качеството на услугата е ниско. Най-важното нещо след като сте набелязали съответните сервизи за климатици е да разузнаете онлайн и да съпоставите плюсовете и минусите, които могат да произтичат за вас пост фактум.

Никога не избирайте най-ниската цена! Дори следващата след нея е далеч по-добър вариант. Това е превантивна мярка, особено в случаите, когато нямате никаква информация за съответния сервиз за климатици. А как можете да се сдобиете с такава? Просто е – въвеждате името на съответната фирма и услугата, която ви интересува в някоя от търсачките и търсите потребителски отзиви от други нейни клиенти. Макар и не 100% - ов този вариант до голяма степен може да бъде разликата между функциониращ и нефункциониращ климатик, много нерви и разходи.
 

Сервизно обслужване на климатици

Макар машините в нашия бит да улесняват значително нашия живот и да повишават нивото на комфорт за нас и нашите близки, то те подобно на хората не са вечни и имат нужда от поддръжка. Нуждата от сервиз на климатици също е нещо, което вероятно ще ни се наложи да преодолеем в опит да гарантираме приятния микроклимат и уютната обстановка в нашия дом.

Основният поток потребители, имащи нужда от помощ от страна на сервиз на климатици са хора, които са пренебрегнали профилактиката на своя климатик или притежават климатик, който вече е преминал по-голямата част от експлоатационния си ресурс. Използването на сервизно обслужване за климатици обаче е едно мъдро решение, което може да ни позволи да използваме своя климатик по-дълго време и ефективно да намалим скоростта, с която той се амортизира.

Услугите, предлагани при сервиз на климатици могат да бъдат най-разнообразни в зависимост от нуждите на съответния потребител и климатик. Сред тях често откриваме следните дейности:
 • Подмяна на компресора на климатика
 • Допълване на климатичната система с хладилен агент
 • Подмяна на вентили
 • Смяна или ремонт на управляващ електронен компонент на системата

Ако се чудите кога вашият климатик се нуждае от сервиз на климатици, то това най-често се налага при ясно видими проблеми, които можете да забележите дори да не сте специалист в областта на климатичната техника, като например повишени нива на шум, недостатъчна ефективност или в най-тежкия случай цялостно нефункциониране на системата.

Преди да прибегнете до услугите на сервиз на климатици е добре да проверите дали пък вие нещо не сте пренебрегнали при работата с климатика. Вижте например дали не сте го изключвали от контакта и дали е изправна електрическата мрежа, в която той е включен и т.н. Друга причина за неефективното функциониране на един климатик си остава и задръстването му с прах, който се е натрупал по филтрите и въобще по местата, през които преминава въздушния поток.