Климатици General-Fujitsu

Компанията за климатични системи Fujitsu се появява на пазара през далечната 1935 г. в Японския град – Кавазаки. Централата на фирмата се намира в Токио. Днес компанията оперира на територията на над 70 държави, а средния брой на нейните служителите е около 170 хил. души.

Първоначалната идея на компанията е производството на мобилни устройва. Придобивайки обаче през 1984 г. част от акциите на японския лидер - GENERAL CORPORATION , компанията Fujitsu започва да произвежда климатици и се превръща във General -  Fujitsu LTD.

След 1984 г.компанията се нарежда не само сред първенците в производството на климатични и плазмени уреди, но и става един от лидерите на пазара.

Някои статистики сочат, че годишния оборот на компанията е над 45 милиарда евро, превръщайки FUJITSU в третата най-голяма климатична компания в света.

Японският пазар има най-високи изисквания към климатика,определя модните тенденции и стандарти в цялата индустрия. Тъй като General FUJITSU е световнa марка и има безупречна репутация,General Fujitsu продава своите климатици в Япония изключително под марката FUJITSU, заемайки водеща позиция година след година.

Основните принципи на които се основава политиката на компанията и до днес остават непроменени и те са:
  • Нововъведения, напълно съобразени с динамичните промени
  • Производство на висококачествени климатици
  • Разумни цени

Компанията General -  Fujitsu произвежда широка гама от инверторни, конвенционални и сплит системи, даващи възможност на потребителите да изберат най-доброто решение за дома си. Въз основа на динамичните промени в нуждите на потребителите, по-новите климатици са с вградена технология - VRF, даваща едно модерно решение за климатизация на обществени, административни и бизнес сгради.

През последните няколко години компанията се съсредоточава предимно в производството на инверторни климатици. Всички по-нови модели касетъчни, подово и стенно-таванни, канални, и стенни климатични системи са с усъвършенствани енергийно-ефективни показатели. 

В резултат на вградения V-PAM контрол, DC мотор и компресор, климатичните системи са не само по-енергоспестяващи, но и по-безшумни.

Поради доброто съотношение между качество и цена, климатичните системи General -  Fujitsu  стават все по-предпочитани сред широката аудитория.

В случай, че сте се насочили към покупка на климатик от марката General -  Fujitsu, и цената е основен фактор за Вас, то моделите от серията LLC и LMC са един добър вариант.Наградата за добър дизайн (Япония) е състезание за индустриален и графичен дизайн, проведено от Японския институт за популяризиране на дизайна. Наградата за добър дизайн е създадена през 1957 г. от японското министерство на външната търговия и промишленост, за да подчертае най-иновативните продукти на японския пазар.

Награди
IF Design Award (Германия) е международен конкурс за дизайн, създаден през 1954 г. от Международния форум за дизайн в Хановер. Логото на iF за награда за дизайн символизира световноизвестната марка за качество.

Награди
Наградата Red Dot Design Award (Германия) е престижна награда за дизайн, присъдена от Design Zentrum Nordhein Westfalen, разположена в Есен, Германия. През 2012 г. са подадени 4515 заявления от 58 държави и само един продукт, климатикът TM Fujitsu LT / LU, е признат за най-добрия от тях.

Награди
Наградата за най-доволни клиенти Canstar Blue (Австралия / Нова Зеландия) е състезание, в което авторитетно жури избира домашните уреди, спечелили най-голямото признание в потребителската среда. През 2012 г. каналните и стенни модели на TM Fujitsu бяха абсолютните лидери в рейтинга, спечелвайки максималните 35 точки.

Награди
ENERGY STAR Most Efficient (САЩ) е знакът на международния стандарт за енергийна ефективност на потребителските продукти. През 2013 г. битови и полуиндустриални сплит системи на TM Fujitsu влязоха в групата на най-енергийно ефективните климатични съоръжения на американския пазар. Стенният климатик TM Fujitsu, маркиран с етикета „ENERGY STAR Most Efficient“, има параметри на енергийна ефективност, които са с 46% по-високи от американските федерални стандарти.

Награди
The Dealer Design Awards (САЩ) е годишна награда, учредена от американското списание за климата The NEWS, влиятелно търговско издание с 35 000 абонати сред инженерни, дилърски и строителни компании. През 2014 г. подовата сплит система Nordic TM Fujitsu беше призната за най-добрата в категорията „Високоефективна вентилация и климатично оборудване за жилищни помещения“.

Награди
Eurovent Certified Performance е сертификат, потвърждаващ безупречното качество, енергийна ефективност и надеждност на избраното от вас оборудване. През 2015 г. в хода на независимите тестове, проведени от Eurovent Certification Company (ECC), многозоновите системи, произведени от Fujitsu General Ltd., демонстрираха технически параметри, които напълно отговарят на всички европейски и международни стандарти за качество.